Δευτερα 20 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στον Εισαγγελέα Για Τις Αποδείξεις Ο ΔΟΠΑΕΛ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και

Επιστημών (ΔΟΠΑΕΛ), αποφάσισε να ζητήσει ο Δήμος Λαρισαίων μετά και τον εντοπισμό αποδείξεων εισπράξεων, που εκδόθηκαν έπειτα «από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου με την ένδειξη “ατελώς” και αντίστοιχα είσπραξη ποσών», παρότι ο Οργανισμός είχε καταργηθεί.

 

Η απόφαση, περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω εισαγγελική έρευνα, ελήφθη χθες το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της οποίας ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε την ανάγκη διερεύνησης του συνόλου των οικονομικών στοιχείων του ΔΟΠΑΕΛ, προκειμένου να διερευνηθεί η διάσταση του θέματος.Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποτέλεσε – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - το αίτημα ιδιωτικής εταιρίας, η οποία προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητα στα δικά της λογιστικά βιβλία, ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Νταή, να εκδώσει ο Δήμος Λαρισαίων διπλότυπο είσπραξης για χρηματικό ποσό που κατέβαλε για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Κεντρική πλατεία, με αφορμή τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης.

 

Ο κ. Νταής αναζητώντας στοιχεία, εντόπισε την έκδοση ορισμένων ακόμη αποδείξεων εισπράξεων, από μπλοκ αποδείξεων που φέρει τη σφραγίδα του ΔΟΠΑΕΛ και μονογραφή (δεν αναγράφεται δηλαδή το όνομα αυτού που εισέπραξε τα ποσά) που εκδόθηκαν στο όνομα επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που ζήτησαν και έλαβαν άδεια από την αρμόδια αντιδημαρχία αλλά για δωρεάν παραχώρηση χώρων στην Κεντρική πλατεία.Το μπλοκ αποδείξεων αναζητείται στα αρχεία του ΔΟΠΑΕΛ για να διαπιστωθεί εάν είναι υπαρκτό ή όχι με δεδομένο ότι ο Δήμος ή οι φορείς του, στην περίπτωση της είσπραξης χρηματικών ποσών εκδίδουν γραμμάτια ή διπλότυπα είσπραξης και όχι «απλές» αποδείξεις.

 

Άσχετα ωστόσο με το αν το μπλοκ αποδείξεων υπάρχει ή όχι στα αρχεία του ΔΟΠΑΕΛ ή ακόμη αν οι εισπράξεις που αναφέρονται στο μπλοκ έχουν καταγραφεί παράλληλα και στα έσοδα του Οργανισμού, αυτό που σημειώνεται ως παράδοξο, όπως τονίσθηκε και χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή, αφορά στο γεγονός ότι αποδείξεις είσπραξης εκδόθηκαν και το 2014 παρότι ο ΔΟΠΑΕΛ, ως Νομικό Πρόσωπο, καταργήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2013 και τυπικά, καταργήθηκε μερικούς μήνες αργότερα, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ τον Οκτώβριο του 2013.

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε το θέμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε την ανάγκη η έρευνα να επεκταθεί στο σύνολο των οικονομικών του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου ενώ αποφασίσθηκε επίσης ο κ. Νταής να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών ενώ για το όλο θέμα ενημερώθηκε επίσης χθες το μεσημέρι και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του κ. Νταή προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας με θέμα «Διερεύνηση ευθυνών από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαρισαίων με την ένδειξη ΑΤΕΛΩΣ και αντίστοιχα είσπραξη ποσών από νομικό πρόσωπο του Δήμου το οποίο έχει καταργηθεί», σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «πρόσφατα παραχωρήθηκε η χρήση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα ο χώρος της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας με χορήγηση σχετικής άδειας χρήσης ΑΤΕΛΩΣ».

 

Εκείνο που αναφέρεται πως διαπιστώθηκε, είναι ότι  εισπράχθηκε αντίτιμο με απόδειξη και μάλιστα από νομικό πρόσωπο του Δήμου με την επωνυμία " Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών " με τον διακριτικό τίτλο Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. , το οποίο έχει καταργηθεί.Αυτή φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να αναζητήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες «αποδείξεις». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τον περασμένο Ιούνιο, ιδιωτική εταιρία απευθύνθηκε στην "Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικών Δράσεων " και ζητούσε να της χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στην Κεντρική πλατεία (στις 20 του μήνα), προκειμένου να διεξαχθεί μια εκδήλωση.Τ

 

ο αίτημα εγκρίνεται με τη σημείωση "Ναι με ρεύμα ΑΤΕΛΩΣ", ωστόσογια την ίδια εκδήλωση έχει εκδοθεί έντυπη απόδειξη για ποσό 400 ευρώ προς την εν λόγω εταιρία με την αιτιολογία είσπραξης "για παραχώρηση χώρου στην Κεντρική πλατεία υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών ", απόδειξη που φέρει τη σφραγίδα  του ΔΟΠΑΕΛ.Εκείνο όμως που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι ο ΔΟΠΑΕΛ, ως νομικό πρόσωπο του Δήμου έχει καταργηθεί από το 2013. Απόφαση η οποία επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και δημοσιεύθηκε στο από 2544 / 10-10-2013 Φ.Ε.Κ.».Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν δηλαδή σε αιτήσεις χορήγησης άδειας για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, οι οποίες ενώ φαίνονται ότι εγκρίνονται «ΑΤΕΛΩΣ», αλλά οι αιτούμενοι καταθέτουν ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό.

 

Αξίζει να επισημανθεί η περίπτωση έντυπης απόδειξης που έχει εκδοθεί από τον ΔΟΠΑΕΛ, για παρόμοια διάθεση κοινόχρηστου χώρου προς εταιρία. Κι ενώ τα χρήματα έχουν κατατεθεί, στον ΔΟΠΑΕΛ δεν υπάρχει ανάλογη απόδειξη και αντίστοιχα είσπραξη στα βιβλία του την περίοδο εκείνη.Να σημειωθεί τέλος πως στην αναφορά  του κ. Νταή γίνονται ακριβείς αναφορές σε ημερομηνίες και αποφάσεις που αφορούν στις επίμαχες αποδείξεις.

Πηγή: Εφημεριδα Ελευθερία 

 

Ετικέτες Εισαγγελέας    ΔΟΠΑΕΛ    αποδειξεις   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτον Εισαγγελέα Για Τις Αποδείξεις Ο ΔΟΠΑΕΛ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων