Κυριακη 11 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Υγεία

Ανοργασμία Στις Γυναίκες: Δείτε Ποιες Οι Βασικές Αιτίες Για Να... Φτάσετε Στον Στόχο

Υπολογίζεται ότι μια μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από την επονομαζόμενη ανοργασμία. Οι παράγοντες που έχουν "ενοχοποιηθεί είναι": ιατρικά αίτια

Ψηφιακή Αμνησία Από Τη Χρήση Των smartphones

Η εξάρτησή μας από έξυπνα κινητά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ταμπλέτες εξασθενίζει τη μνήμη, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Πολλοί δεν αποστηθίζουν πλέον την παραμικρή πληροφορία, καθώς είναι πολύ εύκολο να τη βρουν σε κάποια από τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ενήλικοι μπορούν να θυμηθούν αριθμούς τηλεφώνων από τα παιδικά τους χρόνια, αλλά αδυνατούν να θυμηθούν το τηλέφωνο εργασίας τους ή τους αριθμούς τηλεφώνου των οικείων τους. Η Μαρία Ουίμπερ, του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, υποστηρίζει ότι η τάση που έχουμε να βασιζόμαστε στις ηλεκτρονικές μας συσκευές «αποτρέπει τη δημιουργία μακροχρόνιων αναμνήσεων».

 Η μελέτη, για την οποία αναλύθηκαν οι συνήθειες απομνημόνευσης και ανάκλησης στη μνήμη 6 χιλιάδων ενηλίκων από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, υποδεικνύει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στρέφεται στις ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να ανακαλέσει στη μνήμη κάποια στοιχεία.

 «Ο εγκέφαλός μας ενισχύει μια ανάμνηση κάθε φορά που την ανακαλεί στη μνήμη, ενώ ταυτόχρονα σβήνει από τη μνήμη τις άσχετες αναμνήσεις», εξηγεί η δρ Ουίμπερ. «Αντιθέτως, η παθητική επανάληψη κάποιας πληροφορίας, όπως συμβαίνει όταν τη βρίσκουμε ξανά και ξανά στο Ιντερνετ, δεν δημιουργεί μία σταθερή ανάμνηση με διάρκεια κατά τον ίδιο τρόπο».

 Η μελέτη, που εκπονήθηκε από την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab, υποδεικνύει ότι ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές συσκευές σαν να είναι «επέκταση του εγκεφάλου του». Επίσης, οι ειδικοί επισημαίνουν την ύπαρξη της λεγόμενης «ψηφιακής αμνησίας», όταν τείνουμε να ξεχνούμε σημαντικά πράγματα διατηρώντας την εντύπωση ότι μπορούμε να τα ξαναβρούμε εύκολα χρησιμοποιώντας κάποια ψηφιακή συσκευή, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχει μία τάση να κρατούμε τις προσωπικές μας αναμνήσεις σε ψηφιακή μορφή. Φωτογραφίες, παραδείγματος χάρη, παραμένουν στο κινητό τηλέφωνο με κίνδυνο να χαθούν αν το κινητό χαθεί ή κλαπεί. Τέλος, η διαρκής καταγραφή πληροφοριών, με τις ψηφιακές συσκευές, καθιστά πιο απίθανο να τοποθετηθεί η πληροφορία στη μακροχρόνια μνήμη και ταυτόχρονα αποσπά την προσοχή μας από την ορθή κωδικοποίηση ενός συμβάντος την ώρα που λαμβάνει χώρα.

πηγή:kathimerini.gr

Ποια Είναι Η Κατάλληλη Ώρα Για Σεξ Ανάλογα Με Την Ηλικία

Ερευνητές από το Νευρολογικό Ινστιτούτο Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκαναν μελέτες και πειράματα προκειμένου να

Μεγέθυνση Πέους Με Βλαστοκύτταρα - Όταν Η Επιστήμη Χαρίζει Χαμόγελα Στους Άνδρες

Μεγέθυνση και πάχυνση πέους επιτυγχάνουν πλέον οι ανδρολόγοι χάρη στη χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων.

Kατά Των Χρόνιων Παθήσεων Οι Ντομάτες Με Ελαιόλαδο

Οι μαγειρεμένες με ελαιόλαδο ντομάτες προστατεύουν των ανθρώπινο οργανισμό από τις χρόνιες παθήσεις, όπως είναι

Τι Βρήκαν 5 Επιστημονικές Έρευνες Για Τον Αυνανισμό - Απίστευτα Στοιχεία

Μπορεί ακόμη και σήμερα ο αυνανισμός να  αποτελεί θέμα ταμπού καθώς πολλοί άνδρες και γυναίκες  εξακολουθούν να αυτό ικανοποιούνται αν και

Ένα Απλό ΤΕΣΤ Για Να Μάθετε Αν Έχετε Μυωπία

Με το παρακάτω τεστ θα μάθετε αν έχετε μυωπία ή υπερμετρωπία. Ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι να δώσετε προσοχή στις οδηγίες.

Νέα Συσκευή ''Λύνει Tα Xέρια» Tών Διαβητικών


Πραγματική επανάσταση στον τρόπο που βιώνουν την καθημερινότητα οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη πρόκειται να επιφέρει μία μικρή ψηφιακή συσκευή, η οποία θα δοκιμαστεί πιλοτικά στους πάσχοντες, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Πώς Η Μαύρη Σοκολάτα Βοηθά Στην Απώλεια Βάρους


Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι σοκολάτα είναι ένα ανθυγιεινό και παχυντικό φαγητό. Ξεχνάνε, όμως, πως δεν είναι όλες οι σοκολάτες ίδιες.

Πώς Δεν Θα Αρρωστήσετε Αυτόν Το Χειμώνα - Ποια Είναι Τα 6 Μυστικά Των Γιατρών

Κάθε χρόνο, ο τυπικός ενήλικας υπολογίζεται ότι “κολλάει” δύο ή τρία κρυολογήματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Το Χρόνιο Στρες Της Μητέρας Αυξάνει Τα Χαλασμένα Δόντια Στα Παιδιά


Για πρώτη φορά μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα συνδέει πειστικά το χρόνιο στρες μιας μητέρας με αυξημένο κίνδυνο, το παιδί της να έχει χαλασμένα δόντια που θέλουν σφράγισμα.

Σελίδα 1 από 16
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

Banner5

HomeΥγεία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων