Δευτερα 20 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Έλεγχος Μέχρι Το «Μεδούλι» Για ΔΟΠΑΕΛ! – Στον Εισαγγελέα Το Πρωί Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής ζητώντας την παρέμβαση της

Δικαιοσύνης, σχετικά με τον έλεγχο που πρέπει να γίνει στα οικονομικά στοιχεία του ΔΟΠΑΕΛ (Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού), καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Νταή σε δηλώσεις που έκανε το πρωί στο δημαρχείο υπάρχουν τρία περιστατικά που αφορούν ενοικίαση του χώρου της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας όπου και για τα 3 αυτά περιστατικά ενώ φαίνεται ότι η άδεια παραχώρησης της χρήσης σε ιδιωτικές εταιρίες είναι ατελώς και έτσι πραγματικά ήταν, -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- υπάρχει αντίστοιχη είσπραξη με ένα μπλοκ αποδείξεων το οποίο φέρει την σφραγίδα του ΔΟΠΑΕΛ με διάφορα ποσά. 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Νταής τόνισε: «Σας ενημερώνουμε ότι υπέπεσαν στην αντίληψή μας τρία περιστατικά που αφορούν ενοικίαση του χώρου της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας όπου και για τα 3 περιστατικά ενώ φαίνεται ότι η άδεια παραχώρησης της χρήσης σε ιδιωτικές εταιρίες είναι ατελώς και έτσι πραγματικά ήταν, υπάρχει αντίστοιχη είσπραξη με ένα μπλοκ αποδείξεων το οποίο φέρει την σφραγίδα του ΔΟΠΑΕΛ με διάφορα ποσά. 

Το σημαντικό είναι ότι οι δύο περιπτώσεις αφορούν το 2014 ενώ ο ΔΟΠΑΕΛ έχει καταργηθεί από το 2013. Είμαστε σε διερεύνηση του ζητήματος και επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι η έκταση του γεγονότος, απευθυνθήκαμε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας όπου καταθέσαμε σήμερα αναφορά και ζητούμε αρμοδίως να διερευνήσουμε την υπόθεση για να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες. 

 

Τα ποσά που έχουν βρεθεί για τις τρεις περιπτώσεις, είναι 300, για τη μία, 400 για την άλλη και 600 ευρώ για την τρίτη».  

 

Μάλιστα ο κ. Νταής διευκρίνισε ότι δεν έχει βρεθεί το συγκεκριμένο μπλοκ και επειδή μια απόδειξη σε μια περίπτωση αφορά το 2013, αναζητήθηκε από τον ίδιο τον κ. Νταή μέσα από τα λογιστικά βιβλία αν υπάρχει απόδειξη, αλλά δεν υπάρχει όπως είπε. 

 

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών σημείωσε πως όλα θα τα αναλάβει ο εισαγγελέας και θα καλέσει τους υπηρεσιακούς και όσους χρειαστεί για να διερευνηθεί το θέμα, ενώ διευκρίνισε πως κανείς από την παλιά δημοτική αρχή δεν ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Νταή ή κάποιον άλλο από την τωρινή δημοτική αρχή για να ζητήσουν ή να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

 

Όμως και ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης προχώρησε σε δηλώσεις αμέσως μετά, τονίζοντας για το ζήτημα: «Από τον κ. Νταή ενημερωθήκατε για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με το θέμα με τον ΔΟΠΑΕΛ. Εγώ από την πλευρά μου έχω να σας πω ότι το ζήτημα αυτό απασχόλησε το θεσμικό όργανο που λέγεται εκτελεστική επιτροπή σε χθεσινή συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να διερευνηθεί περαιτέρω όλη η ιστορία του ΔΟΠΑΕΛ για το διάστημα των 3 ετών που λειτούργησε ο οργανισμός. Τα στοιχεία που παρατέθηκαν μας υποχρεώνουν να κάνουμε έναν γενικότερο έλεγχο, διότι δεν ξέρουμε μέχρι που πηγαίνει η όλη ιστορία».

 

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως ο κ. Τζανανακούλης δεν επικοινώνησε μαζί του για όλα αυτά, αλλά ούτε και κανείς άλλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

 

 

Θα Ζητήσει Αναβολή Τη Δευτέρα

 

Όμως ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε και για την δική του κλήση στον εισαγγελέα, την Δευτέρα και την κατάθεση που θα δώσει για τα ζητήματα της μετατροπής των συμβάσεων και της μη αποστολής των φακέλων στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης: «Θα πάω τη Δευτέρα θα ζητήσω αναβολή για να καταθέσω ένα υπόμνημα λεπτομερές το οποίο υπερασπίζει την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, το δικαίωμα μου να υπακούω στον υπουργό Εσωτερικών και στη διαδικασία υπηρέτησης του συμφέροντος του δήμου και των συμπολιτών μου που απορρέει από το ίδιο το σύνταγμα». 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:28

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈλεγχος Μέχρι Το «Μεδούλι» Για ΔΟΠΑΕΛ! – Στον Εισαγγελέα Το Πρωί Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων