Δευτερα 20 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Περιοδεία Λαμπρούλη Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο-Τριανταφύλλειο» πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σημείωσε τα εξής :

«Στα νοσοκομεία της πόλης μας και όχι μόνο, οι ασθενείς , οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά μια δραματική κατάσταση.  Μια κατάσταση έχει τις αιτίες της στην πολιτική που υλοποιώντας κατευθύνσεις τις ΕΕ,  μειώνει τραγικά τις κοινωνικές δαπάνες, τις δαπάνες στον τομέα της υγείας. Αυτές οι κατευθύνσεις  αποτυπώνονται άλλωστε και στο προσχέδιο και του φετινού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα συνδέονται με την επιβολή  της λειτουργίας των μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια(κερδοφορία). Η λογική αυτή θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη  συρρίκνωση  του δημόσιου τομέα υγείας ανοίγοντας τον δρόμο για το ιδιωτικό κεφάλαιο που θέλει να επενδύσει αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Έτσι το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία μετατρέπεται σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα και για να έχει στοιχειώδη περίθαλψη θα είναι αναγκασμένος να βάλει το χέρι βαθιά στην ήδη άδεια  τσέπη του. Οι συνέπειες αφορούν και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Η ιδιωτικονομική λειτουργία, οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, η συρρίκνωση των δομών υγείας σημαίνουν απολύσεις, μείωση των αποδοχών, όπως επίσης χειροτέρευση συνολικά των όρων εργασίας. Στα πλαίσια μιας τέτοιας λειτουργίας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για βελτίωση της θέση τους. Είναι αναγκαίο να αντιπαρατεθούν σε αυτές τις πολιτικές , να οργανωθούν αλλάζοντας του συσχετισμούς στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι σημερινές πλειοψηφίες που κυριαρχούν είναι βασικά στηρίγματα στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής, μπαίνουν εμπόδιο σε κάθε αγωνιστική διάθεση και πρέπει οι εργαζόμενοι να απαλλαγούν από αυτούς. Ταυτόχρονα να δυναμώσουν το ΚΚΕ  και στο κίνημα και παντού ως αναγκαία προϋπόθεση να βγεί  ο λαός μας από το αδιέξοδο, διεκδικώντας λύση προς όφελός του.»

Ετικέτες Λαμπρούλης    ΓΝΛ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠεριοδεία Λαμπρούλη Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων