Τεταρτη 8 Οκτωβριου 2014

Πελαγία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ξεκινά Η Κατασκευή Του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προϋπολογισμού 2.750.000 ευρώ (με ΦΠΑ), μετά την υπογραφή

της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, με τον ανάδοχο. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων και φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Με την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών με κατάλληλους και σύμφωνα με τις προδιαγραφές χώρους εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τρικκαίων».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρόκειται για έργα του ΕΣΠΑ, που διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην «πραγματική» οικονομία, στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 7392,27μ2 που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ1506γ, στην πολεοδομική ενότητα Πάσχου ΙΙ του Δήμου Τρικκαίων. Το κτίριο είναι ισόγειο εμβαδού 1209,66 τ.μ. και περιλαμβάνει στο ισόγειο έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις (4) αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, γραφείο γονέων και κηδεμόνων, αρχείο –φωτοτυπείο, ιατρείο- αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ υπάρχουν ακόμη 2 βοηθητικές έξοδοι στο πέρας των διαδρόμων. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 150μ2 περίπου μπορεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτίριο.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά του.

Ετικέτες δημοτικά σχολεία    Τρίκαλα   
Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 16:56

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΞεκινά Η Κατασκευή Του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων