Παρασκευη 3 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Συνεδριάζει Το ΕΚΠΑ Για Τη Διαθεσιμότητα - Παραμένει Κλειστό Το ΕΜΠ

Ιουν 16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γενική συνέλευση, για να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν, πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 το πρωί, οι διοικητικοί υπάλληλοι

του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες σε κορυφαίο κυβερνητικό για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Επίσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ προχώρησε σήμερα σε συμβολικό κλείσιμο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι αναφέρουν πως στον διάρκειας 3,5 μηνών αγώνα τους, έλαβαν ψεύτικες υποσχέσεις και καταγγέλλουν εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το θέμα των διαθεσιμοτήτων, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν περιθώριο πια να συνεχίσουν να πιστεύουν κανέναν.

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει κλειστό, μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την Πέμπτη. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των υπαλλήλων την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά», ανέφερε η ανακοίνωση. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ΕΚΠΑ    ΕΜΠ    Διαθεσιμότητα   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Χρήστος Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 20:43 δημοσιεύθηκε από Χρήστος

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ;
    Είναι πια γνωστό τοις πάσι ότι στο ΕΜΠ υπάρχει και δρα ένα ισχυρό παρακράτος, αποτελούμενο από λογής-λογής κλίκες διαφόρων ημετέρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διορισθεί με παράνομες διαδικασίες, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ. Αυτό διογκώθηκε κυρίως επί των ημερών της διεφθαρμένης πρυτανείας του πρώην πρύτανη, Σ. Σιμόπουλου και της αντιπρυτανείας της Τ. Μοροπούλου! Η ανομία, η ασυδοσία, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η κακοδιοίκηση, ο χαφιεδισμός, η εργασιακή παρενόχληση και ο εκφοβισμός των μη ημετέρων, η λαμογιά και οι μέθοδοι υποκόσμου, κυριολεκτικά βασιλεύουν! Αυτή την στιγμή η νέα πρυτανεία και το Συμβούλιο Ιδρύματος στέκονται εντελώς ουδέτεροι και (περίεργα) απόμακροι να αντιμετωπίσουν αυτή την άσχημη και απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα και να βάλουν μια τάξη, ενώ τα εκτελεστικά όργανα της προηγούμενης διοίκησης προσπαθούν με κάθε τρόπο, και το επιτυγχάνουν εν πολλοίς, να καταλάβουν διάφορες θέσεις-κλειδιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια και βεβαίως το «κουκούλωμα» και η «συγκάλυψη» των ανομιών της προηγούμενης, ανεκδιήγητης πρυτανείας. Οι όποιες καταγγελίες αυτών των καταστάσεων και φαινομένων σε αρμόδιες δημόσιες αρχές, όλως περιέργως (;), προσκρούουν σχεδόν πάντα σε ολόκληρους τοίχους και τείχη δυσκολιών και αδιαφορίας και σοβαρές υποθέσεις-καταγγελίες θάβονται κυριολεκτικά. Όλα αυτά γεννούν αυτομάτως εύλογα ερωτηματικά: Γιατί τόση ολιγωρία από τις αρμόδιες αρχές; Μήπως, υπάρχει άνωθεν πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη των ανομιών και του παρακράτους, διότι στο ΕΜΠ έχει οικοδομηθεί διαχρονικά ένα πελατειακό κράτος με διακομματική διαπλοκή; Υπάρχει επιτέλους κράτος Δικαίου σ’αυτή την χώρα;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Η ΚΝΕ, Η Άρση Βαρών Και Το Μοντέλο Της ΕΣΣΔ Του Πέτρου Κρίκη, μέλους του τμ. Φ.Α.& Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣυνεδριάζει Το ΕΚΠΑ Για Τη Διαθεσιμότητα - Παραμένει Κλειστό Το ΕΜΠ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων