Σαββατο 4 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ελλάς, Ευρώπη, Τρίπολη! Μεγάλη Νίκη Του Αστέρα - Σκόραρε Ξανά Ο "Δικός Μας" Πάρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-0 της Παρτιζάν, είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο του Europa League και η μοναδική ελληνική ομάδα

που έδωσε βαθμούς. Τα γκολ οι Ουσέρο, Πάρα.

Ένας Αστέρας για φίλημα, μια ομάδα με στόφα ευρωπαϊκή, χωρίς φόβο και πανέτοιμη να αρπάξει τον αντίπαλο και να του αλλάξει τα... φώτα, έκανε "πάρτι" στον αγωνιστικό χώρο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και νίκησε με 2-0 την Παρτιζάν για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Αρκάδες έγραψαν ιστορία, φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (τέταρτη συνολικά φέτος) και διατήρησαν το αήττητό τους, φτάνοντας στους τέσσερις πόντους και δείχνοντας ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στην φάση των "32".

Ο Ουσέρο στο 22' και ο Πάρα στο 52' πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του πρωτομάστορα της (νέας) επιτυχίας, Στάικου Βεργέτη και το τελικό σκορ φαντάζει κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους γηπεδούχους.

Πλειάδα χαμένων ευκαιριών, ένα ακυρωθέν γκολ του Μπαράλες που θα έπρεπε να μετρήσει (69') και ένα... άνετο τρίποντο για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο μετά και το 1-1 στο Τότεναμ - Μπεσίκτας και κοιτάζει τον επόμενο αγώνα του, αυτόν κόντρα στα "σπιρούνια".

 
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλιε

Βοηθοί: Πάτρικ Λάνγκαμπ, Μάριο Ντικς

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε (89' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γιαννιώτας (73' Κιτοκό), Μάτσα, Πάρα (59' Μπαράλες).

Παρτιζάν (Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόβ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Σάσα Ίλιτς (77' Κόιτς), Πάντιτς, Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Άντρια Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Λάζοβιτς.

Γκολ: 22' Ουσέρο, 52' Πάρα


 

Ανασκόπηση αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε "σφιχτά" και για τις δυο ομάδες, που είχαν ως πρώτο και κύριο μέλημά τους την φύλαξη των μετόπισθεν και την κυριαρχία στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να κυριαρχούν.

Κάποιες μικροευκαιρίες αποτέλεσαν... καμπανάκι για την εστία του Λούκατς, ο οποίος στο 22' έκανε "δώρο" στους Αρκάδες, όταν έκανε ασταθή επέμβαση σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ και ο Ουσέρο είπε "ευχαριστώ", πλασάροντας ιδανικά στην επαναφορά και κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Προτού καλά καλά συνέλθουν οι Σέρβοι, παραλίγο να έρθει και ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μάτσα (25') είχε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Παρτιζάν, αλλά το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και αυτή την φορά ο Λούκατς ενήργησε καλύτερα, όπως και στο σουτ του Ρατς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα ρεσιτάλ μεστής εμφάνισης από τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν πλήρως και έκαναν ό,τι ήθελαν πάνω στο χορτάρι. Και αφού πρώτα απείλησαν την εστία του Λούκατς, ήρθε στο 52' ο Πάρα με κοντινή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στους επτά ουρανούς τους φίλους του Αστέρα.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν, με την Παρτιζάν να έχει μια καλή στιγμή στο 63' με τον Βουλίτσεβιτς και τον Κοσίτσκι να αντιδρά αποτελεσματικά, για να συνεχίζεται το αρκαδικό κρεσέντο στην συνέχεια, έστω και αν δεν ήρθε ένα τρίτο γκολ για να αποτελέσει το... κερασάκι στην τούρτα.

Έξι λεπτά μετά, ο Μπαράλες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ, με τον Αστέρα να έχει και άλλες φάσεις στην συνέχεια, αλλά το 2-0 δεν άλλαξε. Αυτό βέβαια ουδόλως στεναχώρησε κανέναν, αφού χάρισε ένα καθαρό και δίκαιο τρίποντο στην ομάδα του Βεργέτη, που ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που χάρισε βαθμούς στην χώρα μας αυτή την αγωνιστική.
Η φάση του αγώνα

Η ασταθής επέμβαση του γκολκίπερ της Παρτιζάν στο 22', έδωσε την ευκαιρία στον Ουσέρο να σκοράρει, να ανοίξει το σκορ και να μπουν οι βάσεις για τη νίκη του Αστέρα. Η στιγμή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Αρκάδων και άλλαξε μια και καλή το μομέντουμ της αναμέτρησης.
Ο διαιτητής

Κοντά στις φάσεις, άφησε το παιχνίδι να παιχτεί και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Βέβαια, τον κρέμασε ο βοηθός του στο ακυρωθέν γκολ του Μπαράλες στο 69', όπου υποδείχτηκε -μάλλον λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ ο επιθετικός των Αρκάδων. Πάντως, δεν έδειξε διάθεση να δώσει... σπόρια προς τη μια ή την άλλη πλευρά.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα λέγαμε τόσο τον Λούι όσο και τον Φερνάντο Ουσέρο, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξουμε, θα λέγαμε τον δεύτερο, τον παίκτη με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος άνοιξε και τον δρόμο της νίκης με το γκολ του στο 22' και είχε ηγετική εικόνα πάνω στο χορτάρι.
Μας άρεσε

Ο Στάικος Βεργέτης παρουσίασε ένα σύνολο "να το πιεις στο ποτήρι" και το πιστώνεται. Άριστα διαβασμένη η ομάδα του, απολύτως έτοιμη για τις απαιτήσεις του ματς, ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμη, ενώ τακτικά παίρνει άριστα. Ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλους!
Δεν μας άρεσε

Τίποτα το ιδιαίτερο οι Σέρβοι, χειρότεροι απ' ό,τι τους περιμέναμε, σε κανένα σημείο του ματς δεν κυριάρχησαν ή έκαναν κάτι αξιοσημείωτο. Ένα σύνολο που δεν πρέπει να το φοβηθεί ούτε στον δεύτερο γύρο η ομάδα της Αρκαδίας, έστω και αν θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι.
Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:

1. Αστέρας Τρίπολης 4 (3-1)

2. Μπεσίκτας 2 (2-2)

3. Τότεναμ 2 (1-1)

4. Παρτιζάν 1 (0-2)
Η επόμενη αγωνιστική:

23/10: Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης (22:05)

23/10: Παρτιζάν - Μπεσίκτας (22:05)

Πηγή: sport24.gr

Ετικέτες Αστέρας Τρίπολης    Europa League   
Κατηγορία Αθλητισμός
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 00:22

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Η ΚΝΕ, Η Άρση Βαρών Και Το Μοντέλο Της ΕΣΣΔ Του Πέτρου Κρίκη, μέλους του τμ. Φ.Α.& Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΕλλάς, Ευρώπη, Τρίπολη! Μεγάλη Νίκη Του Αστέρα - Σκόραρε Ξανά Ο "Δικός Μας" Πάρα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων