Τεταρτη 15 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Οι Καρδιολόγοι Του Έκαναν Την Καρδιά "Περιβόλι"... "Άσφαιρα Τα Πυρά" Η Απάντηση Του Λάζαρου Μακρή!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ανακοίνωση από το γραφείο του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή, με την οποία ουσιαστικά ο κ. Μακρής απαντά στη χθεσινή συνέντευξη

τύπου που παραχώρησαν Διευθυντές Καρδιολογικών Κλινικών Νοσοκομείων της Θεσσαλίας όπου άσκησαν έντονη κριτική στο πρόσωπο του Διοικητή για τους χειρισμούς του στο θέμα των στεφανιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση Μακρή:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ δέχεται «πυρά» και μάλιστα από στελέχη του δημόσιου τομέα της Υγείας που εκτιμά. Άσφαιρα όμως. Όπως πάντα, έτσι και τούτη τη φορά. Ευτυχώς άσφαιρα. Όχι για τον Διοικητή, αλλά για την Κοινωνία και εν τέλει για τους ίδιους τους «κατηγόρους» του.
Υπενθυμίζουμε :
·    Ποιος δεν θυμάται όλο εκείνο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν ένα χρόνο, ότι δήθεν θα έκλεινε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας; Όλοι μας. Ποιος δικαιώθηκε τελικά; Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, δικαιώθηκε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, του οποίου η εισήγηση υπερψηφίστηκε στο ΚΕΣΥΠΕ.
·    Ποιος δεν θυμάται στη συνέχεια τους εκφοβισμούς ορισμένων ότι θα απολυθούν δήθεν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία; Όλοι θυμόμαστε τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπροστά στην «απειλή» της απόλυσης. Ποιος δικαιώθηκε τελικά; Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι στο χώρο της Υγείας όχι μόνο δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά τα Νοσοκομεία θα είναι και «υποδοχείς» εργαζομένων άλλων φορέων. Όπως και έγινε. Προσφάτως προστέθηκαν στην δύναμη των Νοσοκομείων πρώην σχολικοί φύλακες.
·    Ποιός  δεν θυμάται τις άναρθρες κραυγές για τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών; Ποιος δικαιώθηκε τελικά; Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εξηγούσε ότι δεν μπορούσαν να πληρωθούν διότι δε τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία από ορισμένους και όχι επειδή δεν υπήρχαν οι πιστώσεις.  
Ποιος δικαιώθηκε τελικά; Ο Διοικητής της ΥΠΕ, αφού, αμέσως μόλις νομιμοποιήθηκαν οι σχετικές δαπάνες με απόφαση της Βουλής δρομολογήθηκαν οι πληρωμές.
·    Σχετικά με τις πιστώσεις τώρα: Πιέζαμε και εξακολουθούμε να το πράττουμε εμμονικά, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να καλύπτουν απολύτως τα Ιδρύματα τους με υλικά και υπηρεσίες. Ορισμένοι, στις περιπτώσεις ελλείψεων, δίνουν την ερμηνεία της ελλείψης πιστώσεων. Λογικό είναι. Είναι όμως έτσι; Προφανώς όχι, αφού την περυσινή χρονιά τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ επέστρεψαν πιστώσεις 10,8 εκατ. Ευρώ! Και φέτος, όπως ήδη ανακοινώσαμε, με βάση τον έλεγχο που έκανε η 5η ΥΠΕ στα οικονομικά των Νοσοκομείων, προκύπτει ότι με βάση γραμμικής αναγωγής έως τέλους του έτους το ΠΓΝΛ θα έχει περίσσευμα πιστώσεων 2.360.000 Ευρώ!
Συνεπώς, τα όσα περί δυσκολίας εξεύρεσης ενός ποσού των 6.000 Ευρώ για την επισκευή του Στεφανιογράφου στο ΠΓΝΛ είναι τουλάχιστο ρηχές διαπιστώσεις που δεν επιδέχονται περαιτέρω σχολιασμό!
·    Σε ό,τι αφορά την προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ των ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΩΝ - και όχι του Στεφανιογράφου – όπως λαθεμένα η εντύπωση έχει δοθεί, η κατάσταση έχει ως εξής:
Από πρόσφατες συνεντεύξεις με αφορμή την διοργάνωση Καρδιολογικού Συνεδρίου, δόθηκε αρνητική έμφαση στο γεγονός απόκτησης Στεφανιογράφου από το Γ.Ν. Τρικάλων – κακώς – ενώ αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι στεφανιογράφο αποκτά μέσω ΕΣΠΑ και το Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στην ίδια προγραμματική περίοδο.
Προς τι λοιπόν οι εκρήξεις θυμού των τελευταίων ημερών;
Οι πολίτες του Ν. Τρικάλων και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας είναι κατώτερης ποιότητας; Προφανώς όχι.
Θα ήταν δικαιολογημένες πιθανώς οι όποιες ενστάσεις εγείρονται, στην υποθετική περίπτωση που το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε αγνοηθεί!
Θυμίζουμε όμως, πρώτον ότι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων διεκδίκησε την προμήθεια του στεφανιογράφου χρονικά νωρίτερα από ό,τι το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δεύτερον ότι μόλις την πρώτη εβδομάδα ανέλαβε τα καθήκοντα του ο σημερινός Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, συνεννοήθηκε με τους Διευθυντές των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, δημιούργησε την ειδική μονάδα επίσπευσης των έργων ΕΣΠΑ και έτσι με απολύτως ορθολογικό σκεπτικό – μεταξύ των άλλων έργων – προχωράει και η προμήθεια του στεφανιογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας!
Για του λόγου το αληθές υπογραμμίζουμε ότι η ένταξη του στεφανιογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων έγινε στις 13.08.2012 - επί προηγούμενης Διοίκησης Υ.Πε.- , ενώ ο στεφανιογράφος στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ως έργο εντάχθηκε στις 03.06.2013, μετά από προτροπές και την επίσπευση των διαδικασιών που περιγράψαμε από τον σημερινό Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Δεν επιζητούμε επιβραβεύσεις, γιατί τα παραπάνω αποτελούν αυτονόητες υποχρεώσεις μας, αλλά δεν δεχόμαστε και μομφές!
Σε ό,τι αφορά επίσης την επάρκεια ή μη των ειδικών Ιατρών να λειτουργήσουν τον στεφανιογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, εάν υφίσταται τέτοιο θέμα, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται, εικάζουμε ότι και στη βάση του όρκου του «Ιπποκράτη», αλλά και της ευαισθησίας που διακρίνει τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα τείνουν χείρα βοηθείας.
Από την 5η Υ.Πε. θα εγκριθεί η όποια σχετική μετακίνηση ζητηθεί.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι πολλοί «μάτωσαν» για να καλλιεργήσουν την Περιφερειακή συνείδηση στην Θεσσαλία. Είναι κρίμα ένα πισωγύρισμα.
Προσπερνάμε αδιάφορα προσωπικές επιθέσεις, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο."


Ετικέτες Μακρής    5η ΥΠΕ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Καρδιολόγοι Του Έκαναν Την Καρδιά "Περιβόλι"... "Άσφαιρα Τα Πυρά" Η Απάντηση Του Λάζαρου Μακρή! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων