Δευτερα 13 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

«Την Έπεσαν» Στη Δημοτική Αρχή Για Το Διαβητικό Κοριτσάκι - Σύσσωμο Το Δ.Σ. Στο Πλευρό Της Press-a Ζήτησε Άμεση Λύση Του Προβλήματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Σε ένα άκρως πολιτισμένο κλίμα, η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε συνηθίσει έτσι, με τόσο πολιτισμό και τόση ταύτιση απόψεων, ξεκίνησε το απόγευμα

της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι η αλήθεια ότι μονοπωλήθηκε από ένα θέμα το οποίο ανέδειξε η press-a.gr τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για το ρεπορτάζ μας για το 2,5 ετών κοριτσάκι που δεν έγινε δεκτό σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Τόσο η Ρένα Καραλαριώτου και ο Έκτορας Νασιώκας, όσο και ο Ντινος Διαμάντος με τον Πέτρο Κρίκκη, (άπαντες σχεδόν δηλαδή) αναφέρθηκαν στο θέμα για το οποίο όλοι έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία συμφωνώντας πως πρέπει να γίνει κάτι το συντομότερο δυνατό προκειμένου να λυθεί. Μάλιστα ο κ. Νασιώκας ο οποίος θυμίζουμε είναι και ιατρός και πρώην υπουργός, τόνισε πως θα πρέπει να προσπαθήσει ο δήμος Λαρισαίων παρά το σχετικό νόμο που υπάρχει να βρει λύση για το παιδάκι έτσι ώστε να το δεχθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, να βρεθούν οι προϋποθέσεις και μάλιστα να είναι η Λάρισα αυτή που θα κάνει την αρχή και θα ανοίξει τον δρόμο για να λυθούν διαδικαστικά θέματα τέτοιου τύπου βοηθώντας τα παιδιά που υποφέρουν από νοσήματα. 

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο Ντίνος Διαμάντος ο οποίος υπερθεμάτισε στο ότι δεν επιτρέπεται για οποιονδήποτε λόγο να γίνονται αποκλεισμοί παιδιών και μάλιστα τόνισε πως στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν τέτοιου είδους αποκλεισμοί ακόμη και μάλιστα σε περίπτωση που οι γιατροί έδιναν το «πράσινο φως» για να μπορέσει ο παιδικός σταθμός να δεχθεί το παιδί. 

Μακάρι να λυθεί το ζήτημα με το διαβητικό παιδάκι τόνισε και η κ. Καραλαριώτου που πρώτη έθιξε το θέμα παίρνοντας τον λόγο. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης για μια ακόμη φορά αφού ήδη χθες απάντησε με επιστολή του στην press-a, τόνισε πως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά σημείωσε και πάλι ότι η νομοθεσία λέει συγκεκριμένα πράγματα και ουσιαστικά …δένει τα χέρια της δημοτικής αρχής, τόνισε μάλιστα ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση το έψαξε πολύ και ρώτησε και γιατρό ο οποίος είπε πως για να γίνει δεκτό το παιδάκι θα πρέπει να υπάρχει ειδικός νοσηλευτής. Ήδη μάλιστα τόνισε ο κ. Δεληγιάννης ότι ψάχνει προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ για ειδικό νοσηλευτή και έκανε παρέμβαση στην περιφερειακή εκπαίδευση για να δει το θέμα. Τέλος, συμφώνησε με τον κ. Νασιώκα ότι το ζήτημα πρέπει να βρει άμεσα λύση όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιδάκι, αλλά και για άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή ενός κωφού μικρού παιδιού. 

 

"Θα Καλυφθούν Όλα Τα Παιδιά Από Τους Παιδικούς Σταθμούς"

 

Μένοντας στο θέμα των παιδικών σταθμών, να σημειώσουμε ότι υπήρξε συζήτηση για αρκετή ώρα και για το αν τελικά μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη να διαβεβαιώνει πως  «είμαστε καλά τώρα καθώς είναι καλυμμένα σχεδόν όλα τα παιδιά και αυτά που έμειναν μπορούν να γίνουν δεκτά από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με το σύνολο των παιδιών να φτάνει τα 1.800». Απομένει να λυθεί το ζήτημα των ανθρώπων που χρειαζόμαστε ακόμη (40 άτομα μέσω ΕΣΠΑ) για να είναι επαρκές το προσωπικό τόνισε ο δήμαρχος και φυσικά να υπάρξει και γραπτή διαβεβαίωση από τον υφυπουργό κ. Ντόλιο για άλλα 16 άτομα με σύμβαση, όπως ζήτησε ο δήμος Λαρισαίων από το υπουργείο.  

 

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Καλογιάννης  μίλησε για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και τα πλαστά δικαιολογητικά, επισημαίνοντας ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία του ελέγχου.

 

«Κανονικά η Λειτουργία Των Λεσχών Πολιτισμού» 

Για το φλέγον ζήτημα των Λεσχών Πολιτισμού και τα ζητήματα όπως είπε που δημιουργήθηκαν την περσινή χρονιά, όπου αυτές λειτουργούσαν με το παλιό τους καθεστώς, έκανε λόγο επίσης ο δημαρχος. Επειδή λοιπόν γίνονται συζητήσεις στην πόλη ότι οι Λέσχες πιθανόν να μην λειτουργήσουν σύμφωνα με τον Καλογιάννη, εκείνος ήταν ήταν ξεκάθαρος: «Οι Λέσχες Πολιτισμού θα λειτουργήσουν και μάλιστα σύντομα, αύριο σε σχετική συνέντευξη Τύπου θα μιλήσω και για το πλαίσιο λειτουργίας τους». Τέλος ο δήμαρχος έκανε λόγο και για την παρέμβαση που θα γίνει την Κυριακή στο ποτάμι για να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού. 

 

Μέσα Στην… Ικανοποίηση Η Ρένα 

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κ. Ρένα Καραλαριώτου στην τοποθέτησή της αμέσως μετά δήλωσε ικανοποιημένη από τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος και για τις διαβεβαιώσεις του σχετικά με τις Λέσχες Πολιτισμού, αν και ρώτησε αν εντάσσονται εκεί και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και αν λειτουργήσουν, παίρνοντας θετική απάντηση από τον Απόστολο Καλογιάννη. Επίσης, η κ. Καραλαριώτου ρώτησε σχετικά με τα κλειστά γυμναστήρια, σε οποίες ομάδες δόθηκαν και με ποια κριτήρια, ενώ είπε ως είναι ευχάριστο ότι ο δήμος θα καλύψει όλες τις ανάγκες των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. 

 

Πάντως σχετικά με τα σωματεία ο αντιδήμαρχος κ. Μπατζανούλης τόνισε πως υπάρχει διαμάχη μεταξύ ομάδων που θεωρούν ότι τα γήπεδα είναι δικής τους ιδιοκτησίας και έριξε βέλη κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Μάλιστα σημείωσε πως όλα αυτά θα αλλάξουν σύντομα….

Εν συνεχεία συζητήθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης. 

 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 21:58

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Την Έπεσαν» Στη Δημοτική Αρχή Για Το Διαβητικό Κοριτσάκι - Σύσσωμο Το Δ.Σ. Στο Πλευρό Της Press-a Ζήτησε Άμεση Λύση Του Προβλήματος Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων