Σαββατο 4 Οκτωβριου 2014

Ιερόθεος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Βραδιά Του Ερευνητή - Η Έρευνα Σε Ταξιδεύει Παντού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης

που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία  πραγματοποιήθηκε  την 26η Σεπτεμβρίου 2014 και στην Λάρισα .

Το γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων- συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού  και σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ διοργάνωσε την εκδήλωση στην οποία  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 22-26 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν πληθώρα εκδηλώσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Βραδιά του Ερευνητή.

Σειρά ταινιών παρουσιάστηκαν στην Δημόσια Βιβλιοθήκη ,ομιλίες σε σχολεία ,τουρνουά μπάσκετ 3χ3 , ομιλία του Καθηγητή- Ερευνητή κ. Βαβουγιού Διονύση  με θέμα «αναζητώντας το μυστήριο που λέγεται μάζα και ο θαυμαστός κόσμος του Peter Higgs» 

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες και δημιουργίες από καθηγητές και μαθητές στο Μύλο του Παπά.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια «στρογγυλή τράπεζα» με θέμα «επιστήμη και κοινωνία». Ο κ. Απόστολος Δοντάς, πρόεδρος ΣΘΕΒ, μίλησε για την «έρευνα και επιχειρηματικότητα», ο κ. Σιούτας Νικόλαος Dr ψυχολογίας διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης Αττικής αναφέρθηκε στη «βιωματική μάθηση». Συντονιστής ήταν ο κ. Κουρέτας Δημήτρης, καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Σάπκας Παναγιώτης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός.

Τέλος προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με την αναβίωση του μύθου του Δαίδαλου ενώ έγινε βράβευση του πρωταθλητή ποδηλασίας κ. Κανέλλου Κανελλόπουλου, του ανθρώπου που έκανε ποδήλατο στους ουρανούς

Η βραδιά έκλεισε με μια συναυλία. Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου στο πιάνο και η Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι είπαν μια μουσική καληνύχτα στη «Βραδιά του Ερευνητή».

Την επόμενη χρονιά η Βραδιά του Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Η ΚΝΕ, Η Άρση Βαρών Και Το Μοντέλο Της ΕΣΣΔ Του Πέτρου Κρίκη, μέλους του τμ. Φ.Α.& Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΒραδιά Του Ερευνητή - Η Έρευνα Σε Ταξιδεύει Παντού Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων