Κυριακη 5 Οκτωβριου 2014

Χαρά

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σε Ρυθμούς ...Ερευνητή Η Λάρισα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Την εβδομάδα που διανύουμε όλη η Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς ...Ερευνητή.

 

Όμως συγκεκριμένα αύριο, Παρασκευή, 300 πόλεις της Ευρώπης θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26η Σεπτεμβρίου 2014 και στην Ελλάδα εννέα πόλεις. Το γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,του Δήμου Λαρισαίων - συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης  η οποία για το έτος 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη .

 

Όλη την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη μας, με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 26ης Σεπτεμβρίου

 

 

Σήμερα το πρωί οι Παπαδοπούλου Καλλιόπη Επίκουρος Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας  και ο κ. Καρπούζας Δημήτρης Επίκουρος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρέθηκαν στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΗΧΟΣ 91» και παραχωρησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. 

 

 

Η κ. Καλλιόπη Παπαδοπούλου τόνισε συγκεκριμένα: «Η Βραδιά Του Ερευνητή» είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, συμβαίνει συγχρόνως σε όλη την Ευρώπη την ίδια εβδομάδα. Στην Ελλάδα διεξάγεται σε 9 πόλεις μέσα σε αυτές και η Λάρισα. Σκοπός είναι να μάθει όλος ο κόσμος τι κάνει ένας ερευνητής στην καθημερινότητα του, τι κάνει, πως φέρεται και με τι ασχολείται.

 

Όλο αυτό συνοδεύεται από εκδηλώσεις για να ανταποκριθεί ο κόσμος και να του λυθούν οι απορίες. Υπάρχει ανταπόκριση και στη Λάρισα αλλά μεγαλύτερη σε Αθήνα και Θεσαλονίκη, εκεί υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο, άρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν και οι Λαρισαίοι την Παρασκευή''.

 

 

Ο Δημήτρης Καρπούζας συμπληρώνει σχετικά: «Υπάρχει μια απαξίωση τα τελευταία χρόνια για τα ελληνικά πανεπιστήμια, υπάρχει μικρή χρηματοδότηση και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με την διαχείριση των προγραμμάτων, υπάρχουν δυσκολίες γραφειοκρατικές. Όμως υπάρχουν πολύ καλές ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα.

 

Το Ταξί Του Ερευνητή

Οι δύο καθηγητές τονίζουν για το ταξί του ερευνητή: "Προσπαθεί να ενεργοποιήσει μια συζήτηση σε διάφορα θέματα με τον επιβάτη. Ο ερευνητής μπαίνει στο ταξί και προσπαθεί να εκμαιεύσει ερωτήσεις από τους ανθρώπους. Ο ερευνητής μπορεί να κατευθύνει λίγο την συζήτηση για να προσπαθήσει να εμπλέξει σε μια κουβέντα τον κόσμο μαθαίνοντας πολύ χρήσιμα πράγματα".

 

 

Δείτε το πρόγραμμα: 

 

Σήμερα, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 

 

Α) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  «Κωνσταντίνος Κούμας» στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «αναζητώντας το μυστήριο που λέγεται μάζα και ο θαυμαστός κόσμος του Peter Higgs» από τον αν.καθηγητή-ερευνητή κ. Βαβουγιό Διονύση  με γνωστικό αντικείμενο  η Φυσική και η Διδακτική της και

 

Β)  στις 8.30μ.μ. θα ακολουθήσει Master class από τον κριτικό κινηματογράφου  Νίκο Αρτινό και μετά προβολή της ταινίας «The story of Louis pasteur». Πρόκειται για την βιογραφία του πρωτοπόρου Γάλλου μικροβιολόγου, ο οποίος δημιούργησε επανάσταση στην γεωργία και την ιατρική. Συζήτηση με το κοινό.

 

 

 

Αύριο, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 

 

Στις 15μμ ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας θα συζητήσει με τον Γιάννη Κολλάτο στη «Θεσσαλία Τηλεόραση»

 

Οι ταινίες εντάσσονται στη θεματολογία «επιστήμη και κοινωνία» και επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Artfools

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Ετικέτες Βραδιά Ερευνητή    ΗΧΟΣ 91    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 11:15

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣε Ρυθμούς ...Ερευνητή Η Λάρισα! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων