Δευτερα 6 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Βουλευτές ΔΗΜΑΡ: «Φώτη, Φύγε» - Κουβέλης: «Επιμένω Στην Υποψηφιότητά Μου»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου

που διεξάγεται στον Κεραμεικό. 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ανακοίνωσε την απόφασή του να επιμείνει στην υποψηφιότητά του.

Ο γραμματέας της ΚΟ το μεσημέρι του Σαββάτου ενημέρωσε το σώμα του Συνεδρίου για τις αποφάσεις του κ. Κουβέλη. Αμέσως μετά ο πρέοδρος της ΔΗΜΑΡ ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου και ζήτησε από τους παριστάμενους να προχωρήσουν ενωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα που στηρίζει τον κ. Κουβέλη συγκεντρώνει ήδη υπογραφές από τους συνέδρους, υπογραφές που θα ακολουθούν το κείμενο της πρότασης υποψηφιότητάς του.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής μη προγραμματισμένη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κατά την οποία αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να αποσυρθεί από την ηγεσία και η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει χωρίς τη δική του υποψηφιότητα. Ουσιαστικά οι εννιά βουλευτές του κόμματος έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου την οποία είχε υποβάλει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στην συνάντηση των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας συζητήθηκε ακόμα και το ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του προέδρου του κόμματος. Ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε η πλειοψηφία ήταν ο Γιάννης Πανούσης. Εδώ και καιρό στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζουν την προτίμησή τους στο πρόσωπό του και βλέπουν σε αυτόν τον καλύτερο αντικαταστάτη. Όμως ο κ. Πανούσης φέρεται να επικαλέστηκε την σκληρή στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και απάντησε αρνητικά - τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αμέσως μετά οι βουλευτές του κόμματος κάλεσαν τον Νίκο Τσούκαλη να αναλάβει να βγει μπροστά. Ο κ. Τσούκαλης έδειξε ενδιαφέρον, όμως είπε πως θα κάνει το βήμα και θα θέσει υποψηφιότητα μόνο στην περίπτωση που ο κ. Κουβέλης αποσύρει τη δική του. 

Σε κάθε περίπτωση ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Από τη στιγμή που όλοι οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρησή του θα είναι δύσκολο να κρατήσει ενωμένη την κοινοβουλευτική ομάδα και, ευρύτερα, το κόμμα. Κύκλοι από την κοινοβουλευτική ομάδα διερωτώνται: «πώς θα μπορέσει να σταθεί ως πρόεδρος όταν ομόφωνα τον έχουμε καλέσει να παραιτηθεί;» Επιπλέον, κατά την ψηφοφορία της ανάδειξης του προέδρου θα έχει να αντιμετωπίσει το "λευκό", το οποίο ολοένα και περισσότεροι σύνεδροι δείχνουν να προτιμούν ως επιλογή για την Κυριακή.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου μόνο τρεις βουλευτές τοποθετήθηκαν από το βήμα. Οι υπόλοιποι κράτησαν το δικαίωμα την παρέμβασης για την τρίτη και κρισιμότερη ημέρα. 

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Πανούσης σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη πως «ο ηγέτης όταν λέει «παραιτούμαι", φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης, αφού πρώτα παρείχε πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του κόμματος στο σύνολό τους τάχθηκε υπέρ της καταψήφισης της κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμφανίστηκε αρνητικός στο να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ήταν θετικός στην προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Γιώργος Κυρίτσης τόνισε ότι οι υπαίτιοι της ήττας φέρονται λες και δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ότι δεν έχουν κάνει καμία αυτοκριτική. Υπογράμμισε ότι το κόμμα δεν ήταν εντελώς κατώτερο, ήταν εντελώς ανίκανο και υπενθύμισε πως ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές σε συνάντηση στη Βουλή ανέφερε ότι το κόμμα είναι εκτός κάδρου, και τότε, είπε ο κ. Κυρίτσης, η ηγεσία αντέδρασε βάζοντας τα γέλια. «Και μετά μας ήρθε το 1,2%», πρόσθεσε.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ΔΗΜΑΡ    Κουβέλης   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΒουλευτές ΔΗΜΑΡ: «Φώτη, Φύγε» - Κουβέλης: «Επιμένω Στην Υποψηφιότητά Μου» Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων