Σαββατο 25 Απριλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

''Κέρασε'' Η Γιωργάρα! Ο Πρίντεζης Έστειλε Τον Ολυμπιακό Στο Final-4

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δια χειρός του εορτάζοντα Πρίντεζη από τα 6.75 και στην εκπνοή! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 71-68 της Μπαρτσελόνα,

στον τέταρτο μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ, έκανε το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague και προκρίθηκε στο ένατο φάιναλ φορ της iστορίας του, όπου στα ημιτελικά καλείται να περάσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος! Ανήμερα της γιορτής του, ο Γιώργος Πρίντεζης -με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα- χάρισε τη νίκη (71-68) και παράλληλα την πρόκριση στον Ολυμπιακό, ο οποίος με μειονέκτημα έδρας άφησε εκτός συνέχειας την Μπαρτσελόνα.

Έτσι, μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν στο Final-4 και για μία ακόμα φορά θα βρουν μπροστά τους την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της 15ης Μαΐου. Μετά από το τέλος του αγώνα έγινε το πανδαιμόνιο στο ΣΕΦ με τον κόσμο να γίνεται ένα κουβάρι με τους παίκτες και να πανηγυρίζει!

Η αναμέτρηση φάνηκε από τα πρώτα της λεπτά πως θα είναι ντέρμπι, με την Μπαρτσελόνα να ρίχνει βάρος στην άμυνα της, προσπαθώντας να περιορίσει τον Ολυμπιακό και να μην τον αφήσει να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο (δεν βρήκε εύκολα καλάθια). Οι Καταλανοί ήταν αρχικά άστοχοι από τη γραμμή του τρίποντου, οι Πειραιώτες τους άφησαν να πάρουν τα σουτ, αλλά στη συνέχεια αυτά μπήκαν από τον Αμπρίνες, ο οποίος βοήθησε την πομάδα του να προηγείται με βραχεία κεφαλή (16-17)

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο πιεστικός στο man to man, “μάτωνε” για να σκοράρει, ενώ δεν μπόρεσε να πάρει πόντους από το τρίποντο (1/7). Η είσοδος του Χουέρτας και το σχήμα των “μπλαουγκράνα” με Νάχμπαρ και Τόμας στους φόργουορντ τον δυσκόλεψε αρκετά. Η άνοδος του Ναβάρο στα τελευταία λεπτά και τα επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων τους έφεραν στο +8 του ημιχρόνου (29-37).

Η τρίτη περίοδος ήταν πολύ σημαντική για τους “ερυθρόλευκους” (πιέστηκε η Μπαρτσελόνα), που αρχικά με τον Μάντζαρη και στη συνέχεια με τους Πέτγουεϊ και Χάντερ μείωσαν στον πόντο (46-47). Ο Σπανούλης ήταν μπλοκαρισμένος από τον Σατοράνσκι, αλλά στα τελευταία λεπτά έβγαλε το καλό του πρόσωπο (έφτασε τους 10 π.) και βοήθησε την ελληνική ομάδα να “κλείσει” το δεκάλεπτο στο 50-50.

Η έλλειψη δυνάμεων των παικτών και των δυο ομάδων έκανε την εμφάνιση της στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Σπανούλης είχε την ψυχραιμία και την εμπειρία για να φτάσει στο καλάθι των Ισπανών. Μάλιστα, με τρίποντο του τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Euroleague. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε και πάλι να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά εκεί που είπαμε πως οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν από.. καύσιμα, πήραν και πάλι τα πάνω τους και έφτασαν στο 66-65.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς ήταν συγκλονιστικά, με την Μπαρτσελόνα να σκοράρει με βολές και τον Σπανούλη να κάνει το 68-67 με δύσκολο σουτ, στα 8 δεύτερα πριν τη λήξη (πολλά τα παράπονα των Πειραιωτών από τους διαιτητές). Η βολή του Ναβάρο (1/2) έφερε το ματς στα ίσα, αλλά το τέλος ήταν του Γιώργου Πρίντεζη. Την ημέρα της γιορτής του ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε το ιδανικότερο δώρο στους οπαδούς της ομάδας του, αφού με “bazzer beater” τρίποντο έκανε το τελικό 71-68, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο πέμπτο του Final 4 τα τελευταία 7 χρόνια

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 8, Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 11, Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι

Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 5, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11, Ναβάρο 8, Σατοράνσκι 12, Πλάις 4, Τόμας 4, Όλεσον 5, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13.

Στα ομαδικά στατιστικά ο Ολυμπιακός είχε: 12/14 βολές, 16/35 δίποντα, 9/27 τρίποντα, 31 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 17 ασίστ

Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα τα στατιστικά είχαν ως εξής: 18/25 βολές, 16/33 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 36 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 12 λάθη, 13 ασίστ

Πηγή: newsit.gr

Ετικέτες Euroleague    ολυμπιακός   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμος''Κέρασε'' Η Γιωργάρα! Ο Πρίντεζης Έστειλε Τον Ολυμπιακό Στο Final-4 Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων