Τριτη 17 Σεπτεμβριου 2013

Σοφία, Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τι Προτείνει Ο Ντίνος Διαμάντος Για Την ΑΕΛ

Αυγ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΑΕΛ αποτελεί μία μοναδική, διακριτή ποδοσφαιρική οντότητα στην Ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία. Και, δεν είναι απλά,

η αναφορά και καταγραφή της  στην ιστορία των Ελληνικών τίτλων. Είναι μία ολιστική ποδοσφαιρική νοοτροπία λειτουργίας που, έχει καταγραφεί ιστορικά, ως «μοντέλο». Μία λειτουργία που, μπορεί κανείς να πει ότι, γράφει τον «ορισμό του ποδοσφαίρου» ως Αθλητικό και Κοινωνικό φαινόμενο.  Σε όλη την λειτουργική πυραμίδα της ομάδας. Από το επίπεδο των παραγόντων (που οραματίσθηκαν, έχτισαν το όραμα, υλοποίησαν με τίτλους το όραμα),  του προπονητικού και ποδοσφαιρικού τμήματος, μέχρι του υποστηρικτικού μηχανισμού των αποδυτηρίων, του πάγκου και βέβαια, το πλέον σημαντικό και, συγκριτικό πλεονέκτημα, της εξέδρας. Όλων των φιλάθλων, οργανωμένων και μη. Αλλά, να μην παραβλέπουμε και, την αλληλένδετη υποστηρικτική λειτουργία και με τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού όπως λειτουργούσε κάποτε σε μεγάλο βαθμό. 

Σημείωση: Και τότε, ήταν επαγγελματικό το ποδόσφαιρο. Και τότε, οι παράγοντες ήταν επιχειρηματίες. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν καταγράφηκε κανείς ως  «Προκρούστης» της ομάδας και, των ονείρων των φιλάθλων. Γι’ αυτό και, δίπλα τους, δεν δίσταζαν να βρεθούν ως αρωγοί, και πολλά καταξιωμένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό, έχει λοιπόν, καταγραφεί ως μία ιστορική παρακαταθήκη της ΑΕΛ στο Πανελλήνιο  ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.  Και βαραίνει, πρέπει να βαραίνει τις κινήσεις όλων όσων εμπλέκονται.

Φυσικά, είναι, πέραν κάθε αμφισβήτησης – ακόμα και από μη ποδοσφαιρόφιλους- ότι, η πόλη και όλοι οι πολίτες, έχουν ταυτισθεί συναισθηματικά και κοινωνικά με την ΑΕΛ.

Είναι επίσης, για την πόλη και το τοπικό παραγωγικό δυναμικό ένα «βαρύ στοιχείο» της ταυτότητας της, της αναγνωρισιμότητάς της, που προσθέτει δυναμικό κεφάλαιο .

 Άρα, η ΑΕΛ μπορεί και πρέπει, να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη. Θα έλεγα, και όλος ο λαρισινός αθλητισμός που σήμερα, εσωτερικά έχει αφεθεί, ενώ, Λαρισαίοι – που πλέον αποτελούν πολύτιμες εξαγώγιμες μονάδες- σε όλα τα αθλητικά πόστα και αθλήματα, αποτελούν τους σημαντικούς συντελεστές επιτυχιών άλλων ομάδων.

Σήμερα, δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα η θέση της ΑΕΛ στη Γ’ Εθνική. Ξαναβρεθήκαμε και, ξαναήρθαμε. Θα ξανάρθουμε στη φυσική μας θέση. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα τέλος σε μία διαδικασία που, προσβάλει την ιστορία της ΑΕΛ και  τα πρόσωπα που σηματοδότησαν την ιστορία αυτή, θέτει άλλα «ήθη» και, αδιαφορεί για την τύχη της υπόστασης της ΑΕΛ αρκεί, τα «νούμερα να βγουν».

Σε 3 επίπεδα λοιπόν, είναι η πρόταση που, δεν είναι προσωπική αλλά, αφορά και άλλους ανθρώπους που ζητούν και, απαιτούν τα απλά και αυτονόητα.

1.Το νέο γήπεδο, το AEL FC ARENA, είναι δημόσια έκταση, που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο και το Δήμο για να γίνει γήπεδο για να παίζει η ΑΕΛ.  Κανένας δεν έχει το ηθικό – έστω και αν κατάφερε με τη βοήθεια ορισμένων εκ των έσω… να έχει το νόμιμο (;) – να «απαιτεί και να διαπραγματεύεται» την ποδοσφαιρική παρουσία της ΑΕΛ στο γήπεδό της.  Η αξιοπρέπεια της ΑΕΛ φυσικά, θα αποδώσει μέρος της προστιθέμενης αξίας από την παρουσία της εκεί στον «προσωρινό διαχειριστή» του γηπέδου.  Αλλά, μέχρι εκεί. Κάθε επιχειρηματίας που αναλαμβάνει ένα επιχειρηματικό σχέδιο ( και οφείλει βέβαια, να το ολοκληρώνει) , αναλαμβάνει και το όποιο ρίσκο και, την όποια υποχρέωση που αφορά «τρίτους». Και βέβαια, για τα όποια εύλογα και, δίκαια οικονομικά ή, άλλα δικαιώματά και απαιτήσεις του, αν υπάρχουν,  έναντι άλλων ( πολιτείας, θεσμικών παραγόντων  κλπ) δεν μπορεί να «πληρώνει» - οικονομικά ή αθλητικά- η ομάδα.

Η ΑΕΛ θα παίζει  στο γήπεδό της, διαφορετικά, κανένας και, για οποιοδήποτε λόγο δεν θα πρέπει  και, δεν θα μπορεί, να το χρησιμοποιήσει για όποιο γεγονός.

2.Το «προπονητικό κέντρο» στα Δένδρα  είναι πληρωμένο χρόνια πριν, από ανθρώπους με όραμα, μεράκι και αγάπη, για την  ΑΕΛ.  Πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από κάθε διαδικασία εκκαθάρισης καθώς και, όποιας διαπραγμάτευσης, ώστε, να το χρησιμοποιήσει η ομάδα που το δικαιούται.

Τα δύο αυτά θέματα, είναι θέματα Ηθικής τάξης για την ΑΕΛ και την πόλη και, πρέπει, ο οιοσδήποτε εμπλεκόμενος να αποδειχθεί ότι,  ακολουθεί τον «ποδοσφαιρικό ορισμό» που η ΑΕΛ έχει εγγράψει στην Ελλάδα και, είναι ,όχι στα λόγια αλλά, στην πράξη, ΑΕΛ. 

Ο  Δήμος Λαρισαίων έχει υποχρέωση να προστατεύσει την ομάδα και την πόλη, κατ’ επέκταση, διότι, είναι εμπλεκόμενος ιστορικά, θετικά ή αρνητικά και, πρέπει στην κρίσιμη αυτή στιγμή να ενεργήσει, αυτή τη φορά, με γνώμονα το Δημοτικό συμφέρον και το συμφέρον της ομάδας. 

3.Η ΑΕΛ μπορεί και, πρέπει να δημιουργήσει μία στέρεη προοπτική. Αυτό μπορεί να

γίνει μέσα από μία και, μόνη πιστεύω  διαδικασία:

Δημιουργείται ένα νέο πολυμετοχικό εταιρικό σχήμα. 

Στο ΔΣ συμμετέχουν  εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, των Παλαιμάχων, των οργανωμένων φιλάθλων και, οι Πρόεδροι (ή εκπρόσωπος τους) των φορέων της πόλης ( Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο), και, θεωρώ απαραίτητο, οι παράγοντες που έγραψαν ιστορία με την ΑΕΛ και αποτελούν σύμβολα παραγόντων.

  Όλοι αυτοί δηλαδή που,  μπορούν να συνεισφέρουν με τεχνογνωσία, με εμπειρία, με αθλητικό και κοινωνικό πνεύμα και συναίσθημα αλλά, κυρίως,  να εγγυηθούν απέναντι στους Λαρισαίους, την απαρέγκλιτη τήρηση φιλοσοφίας των σκοπών και των στόχων του πολυμετοχικού σχήματος. 

Η οικονομική συμμετοχή μπορεί να είναι – κατ’ ελάχιστον- στο συμβολικό ποσό των 12,0 ευρώ.

Τα χρήματα του πολυμετοχικού σχήματος θα αποτελέσουν το ποσό που, ποσοστιαία και, με προτεραιότητα για την ΑΕΛ,  θα κατανεμηθεί στους εξής στόχους:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ με, 

Οικονομική στήριξη της ΑΕΛ με την προοπτική πρωταθλητισμού για φέτος και, της επαναφοράς της στο σχήμα της ΠΑΕ την επόμενη χρονιά.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  με, 

Οικονομική ενίσχυση των Ακαδημιών της ΑΕΛ έτσι ώστε, να διευκολυνθούν και να ελαφρυνθούν οικονομικά οι γονείς των παιδιών.

Οικονομική ενίσχυση της «αθλητικής συνεργασίας» της ΑΕΛ με τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού, άρα, ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με,

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΑΕΛ στήριξης προς ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, προς το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης  και, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες πολιτών που ήδη, δραστηριοποιούνται με επιτυχία και επιτελούν σημαντικό έργο ενίσχυσης των συμπολιτών, στη κρίση που βιώνουν.

Ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί και, πρέπει να ενισχύσει το νέο εγχείρημα. 

Καταρχήν, μπορεί να βοηθήσει στην «διάδοση» αυτού του μηνύματος, της προσπάθειας, του νέου εγχειρήματος. Απλά, το μήνυμα με το κουπόνι της προαιρετικής ελάχιστης συμμετοχής  μπορεί να αποσταλεί μέσα από το φάκελο των λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ ( στα περίπου 100.000 υδρόμετρα των Λαρισαίων).

Τα ΜΜΕ και, ειδικά, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Περιφέρειας μπορεί να φιλοξενήσει το μήνυμα και το κουπόνι συμμετοχής.

Ο σύλλογος των πρακτορείων ΟΠΑΠ μπορεί να κάνουν το ίδιο.

Οι φορείς της πόλης το ίδιο όπως και, τα μέλη του εμπορικού κόσμου.

Όπως βέβαια, και οι Τράπεζες. 

Το πρακτικό πάντως, θέμα του συστήματος αποδοχής, είσπραξης και απόδοσης της συμμετοχής του κόσμου είναι εύκολο να δρομολογηθεί, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς.

Αρκεί να το συναποφασίσουμε.

Η συμμετοχή με το ποσό των 12,0 ευρώ ( κατ’ ελάχιστο) φυσικά, είναι προαιρετική.

Και, για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει άμεση ανταποδοτικότητα.

Θα αποτελεί «μία μετοχή» του πολυμετοχικού σχήματος

Θα αποτελεί «δικαίωμα» στη μελλοντική συμμετοχή του πολυμετοχικού σχήματος στη νέα ΠΑΕ 

Θα έχει «εκπτωτικό μπόνους» στην τιμή εισιτηρίου για τα επόμενα 2 χρόνια

Θα έχει «εκπτωτικό μπόνους» σε χορηγούς της ομάδας και, στο κατάστημα ειδών της ΑΕΛ.

Με βάση τη φιλοσοφία στόχων και σκοπών του πολυμετοχικού σχήματος , την εγγύηση διαχειριστικής φερεγγυότητας των χρημάτων που θα συνεισφέρουν οι Λαρισαίοι από το διευρυμένο ΔΣ  και, μέσω και των ανταποδοτικών κινήτρων για όσους συμμετέχουν , είναι εφικτό να ανταποκριθούν χιλιάδες Λαρισαίοι έτσι ώστε, 

η  ΑΕΛ να εξασφαλίσει μία «οικονομική θέση παρόντος και μέλλοντος».

Μπορεί αυτή η πρόταση να υιοθετηθεί από όλους τους προτεινόμενους και να «τρέξει» τώρα, με χρονοδιάγραμμα τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε μία εικόνα αποδοχής και συμμετοχής.

Φυσικά, κάθε σοβαρός επενδυτής – χορηγός πρέπει να τύχει της προσοχής της σημερινής ΑΕΛ και, άμεσα να συνεισφέρει.  Με σοβαρή εγγυημένη πρόταση και όχι, ευκαιριακή πρόταση πρόσκαιρης προβολής του ή, «χειραγώγησης» του μέλλοντος της ΑΕΛ.

Έτσι, η ΑΕΛ να μπορέσει να είναι έτοιμη αγωνιστικά αλλά, και «θωρακισμένη» στα άλλα επίπεδα, με στέρεο και όχι ευκαιριακό ή ιδιοτελές πλάνο, να πρωταγωνιστήσει ξανά. Χωρίς την πίεση να «δεθεί σε όποιο άρμα» πέραν αυτού που χρόνια της δίνει δύναμη και δυναμική: το «άρμα του κόσμου της», και, όλων των Λαρισαίων.

Ενωμένοι όλοι, με το όνειρο για την ΑΕΛ. Αυτό θέτει ως προϋπόθεση η πρόταση.

Μία πρόταση που, ουσιαστικά, δίνει στην ΑΕΛ αλλά, και στην ίδια την πόλη και τους πολίτες της οφέλη.

Μία πρόταση με αθλητικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Οφείλουμε όλοι, πιστεύω να ανταποκριθούμε. 

Ετικέτες Διαμάντος    ΑΕΛ   
Κατηγορία Αθλητισμός
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 21:53

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Josef Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 01:14 δημοσιεύθηκε από Josef

    Απίστευτο μυαλό πως δεν τον είχαμε ανακαλύψει πιο πριν αυτόν ρε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΤι Προτείνει Ο Ντίνος Διαμάντος Για Την ΑΕΛ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων