Τριτη 10 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μας Βάλαν Το Πιστόλι Στον Κρόταφο Για Ακόμα Μια Φορά

Ιουλ 04, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, θα πρέπει να έχει βρεθεί πολιτική λύση στις εκκρεμότητες

της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την τρόικα.

Ως εκ τούτου, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα, με πρώτο και κύριο το «αγκάθι» των αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποπειράται να καθησυχάσει, λέγοντας ότι τα εκκρεμή θέματα θα διευθετηθούν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Με δεδομένο ότι για να εγκριθεί η δόση θα πρέπει να έχει προηγηθεί τεχνική συμφωνία με την τρόικα αλλά και να κατατεθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων πρέπει να γίνει εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος τριών ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί αφόρητη πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε δεν πρόκειται να δοθεί από το Eurogroup της Δευτέρας το πράσινο φως για τη δόση.

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη εκτάκτως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η επίσκεψη στο Μαξίμου έγινε προκειμένου ο κ. Βενιζέλος να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στουρνάρας: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται - Υπάρχει πρόοδος»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διεμήνυσε πως έχει επιτευχθεί πρόοδος σε όλα τα επίπεδα. Παρ' όλ' αυτά, οι επαφές θα συνεχιστούν αύριο και την Κυριακή, εάν χρειαστεί. Φάνηκε, δε, αισιόδοξος ότι το αργότερο «μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία».

Άκαρπη η τρίτη συνάντηση στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η τρίτη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα για το μεγάλο «αγκάθι» της κινητικότητας στο Δημόσιο. 

«Η συζήτηση είναι δύσκολη, θα συνεχίσουμε και αύριο και μεθαύριο, θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Διαβεβαίωσε, πάντως, πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων πέραν των 15.000 που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα». 

Στη χθεσινή του συνάντηση με την τρόικα διαφαινόταν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζήτησαν αύξηση του αριθμού των απολύσεων και μείωση των μετατάξεων, κάτι που το υπουργείο φέρεται να απέρριψε άμεσα.

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης είναι μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 μήνες στους εννέα ή στους έξι ως αντιστάθμισμα στην παράταση για την κινητικότητα που ζητεί από την τρόικα. Επίσης, η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στις 15.000 απολύσεις για τη διετία 2013-2014 - ούτε μία παραπάνω. 

Στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας Τόμσεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τρόικα αυτήν την ώρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Πηγή: zougla.gr

Ετικέτες Τρόικα    Eurogroup    Απολύσεις    Δημόσιο   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΜας Βάλαν Το Πιστόλι Στον Κρόταφο Για Ακόμα Μια Φορά Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων