Τεταρτη 1 Μαϊου 2013

Μεγάλη Τετάρτη, Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σοκ! Λιποθυμίες Υποσιτισμένων Μαθητών Σε Σχολεία Της Λάρισας

Απρ 23, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανατριχιαστικές είναι οι τριτοκοσμικές εικόνες με υποσιτισμένους μαθητές που περιγράφηκαν σε συνάντηση γονέων στη Λάρισα.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Press-a.gr» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Γωγώ Κατσικάρη – Καζαντζίδου υπήρχαν κρούσματα με μαθητές που υποσιτίζονται τόσο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όσο και στο 10ο Γυμνάσιο. Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται τα τελευταία δύο χρόνια και δεν αφορούν μόνο τις παραπάνω σχολικές μονάδες, καθώς έχουν δηλωθεί και σε άλλα σχολεία.

«Δυστυχώς είχαμε και σε σχολεία της Λάρισας λιποθυμικά επεισόδια υποσιτισμένων μαθητών, όπως και σε σχολεία των Αθηνών κ.α.» υπογράμμισε η κ. Κατσικάρη – Καζαντζίδου και επισήμανε ότι οι Σύλλογοι Γονέων είναι σε επαφή με δασκάλους στις σχολικές μονάδες, οι οποίοι και έχουν σαφή εικόνα των δυσκολιών που υφίστανται οι μαθητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα κρούσματα υποσιτισμένων μαθητών αφορούσαν κατά βάση παιδιά μεταναστών, όμως καθώς η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις, πλέον σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 10ου Γυμνασίου «το 50% των υποσιτισμένων μαθητών είναι παιδιά Ελλήνων».

Μάλιστα, η κ. Κατσικάρη – Καζαντζίδου τόνισε ότι οι οικογένειες – για λόγους αξιοπρέπειας – δεν δηλώνουν οι ίδιες ότι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, γι’αυτό και η έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι άτυπη, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να συλλεγούν πληροφορίες από διάφορες πηγές.

Παράλληλα, στο 10ο Γυμνάσιο έχει ήδη συγκροτηθεί «τράπεζα συλλογής τροφίμων», ώστε να δοθεί βοήθεια σε οικογένειες που έχουν πρόβλημα τις επόμενες ημέρες των γιορτών του Πάσχα.

Επισημαίνεται ότι στη σημερινή συνάντηση στην αίθουσα του 14ου Δημοτικού Σχολείου παραβρέθηκαν γονείς και εκπρόσωποι Συλλόγων από τις παρακάτω σχολικές μονάδες: 14ο Δημοτικό Σχολείο, 10ο Γυμνάσιο, 10ο Λύκειο, 27ο Δημοτικό Σχολείο και 31ο Δημοτικό Σχολείο.

Άμεσος στόχος της συνάντησης είναι να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων των Σχολείων, που θα διεκδικήσει τη σίτιση μαθητών – κατ’ αρχήν αυτών που οι οικογένειές τους έχουν πρόβλημα και στη συνέχεια όλων των μαθητών - αλλά και τον συντονισμό των φορέων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ετικέτες Λιποθυμίες    σχολεία    Μαθητές    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Και Οι Κορδέλες Δεν Έχουν Τελειωμό! "Είναι...μακέτο αυτό το έργο;" που έλεγε και ο Σημίτης...Το φωτογραφικό στιγμιότυπο με…
Θα γίνει του… φθηνού νερού στην Αγιά Το αίτημα για φθηνό νερό φαίνεται πως εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές…
Ο Σιδερόπουλος Πήρε Τ’ Όπλο Του... Τα’ χει πάρει στο κρανίο ο Χρήστος Σιδερόπουλος με την απόφαση της…
Λίγοι Λαρισαίοι Στη Διαμαρτυρία Για Τη Μανωλάδα Δεν συγκινήθηκαν οι Λαρισαίοι από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν κόμματα και…
Γιατί «αρπάχτηκαν» Αγοραστός και Διώτη; Το πρωί χαριεντιζόντουσαν... Το απόγευμα σκοτώθηκαν!
Σχόλια
Εναλλακτική Πρόταση Δεν Διατυπώθηκε Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup…
Ελεύθεροι Κατακτημένοι Του Αλκίνοου Ιωαννίδη Δεν θα…
Φτάνουν Πια Τα Κούφια Λόγια.. Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε... Επειδή…
Εμπρός Στο Δρόμο Που Χάραξε Η Κύπρος Με μια ιστορική απόφαση η…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣοκ! Λιποθυμίες Υποσιτισμένων Μαθητών Σε Σχολεία Της Λάρισας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων