Δευτερα 11 Μαϊου 2015

Κύριλλος, Μεθόδιος,

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

''Πάγωσαν'' Τα Δέντρα Στο Δήμο Τεμπών! Τεράστια Η Καταστροφή Κυρίως Σε Αμύγδαλα - Βερίκοκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στους -5 το θερμόμετρο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου - Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα με δέντρα σ'όλο το δήμο

Αμύγδαλα, βερίκοκα, ροδάκινα επιτραπέζια (φαγώσιμα), δαμάσκηνα... Πάγωσαν όλα τα δέντρα στο δήμο Τεμπών! Σε απόγνωση εκατοντάδες αγρότες του δήμου που με το πρώτο φως του ηλίου επισκέφτηκαν τα χωράφια τους και είδαν το μέγεθος της καταστροφής από τον παγετό το ξημέρωμα του Σαββάτου. Το -4 στην περιοχή σύμφωνα και με το μετεωρολογικό σταθμό του ΑΤΑ, είχε ως αποτέλεσμα να ''παγώσουν'' χιλιάδες στρέμματα με δενδροκαλλιέργειες σε Συκούριο, Καλοχώρι, Μακρυχώρι, Όσσα, Χειμάδι... Παντού, σε όλα τα χωριά του δήμου Τεμπών είναι τεράστια η ζημιά στην περιουσία των παραγωγών.

Ειδικά οι αμυγδαλοπαραγωγοί και οι βερικοκοπαραγωγοί μιλούν ίσως και για ολοκληρωτική καταστροφή! Όλα δείχνουν πως, δυστυχώς, πάει η φετινή παραγωγή γι' αυτούς. Από κοντά και οι ροδακινοπαραγωγοί που έπαθαν ζημιά στα επιτραπέζια ροδάκινα ενώ χτυπήθηκαν επίσης και όσοι έχουν δαμάσκηνα.

Σε επικοινωνία που είχε η press-a με το δήμαρχο Τεμπών ο Κώστας Κολλάτος ήταν ενήμερος για το θέμα και το μέγεθος της ζημιάς. Από το πρωί έχει μιλήσει με παραγωγούς του δήμου και μάλιστα για το βράδυ του Σαββάτου έχει προγραμματίσει ήδη να περάσει από τα δημοτικά διαμερίσματα και να συζητήσει μαζί τους για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποζημιωθούν.

Τη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν συνεργεία του ΕΛΓΑ από το δήμο Τεμπών και τις πληγείσες δενδροκαλλιέργειες προκειμένου να καταγράψουν οι γεωπόνοι το μέγεθος της καταστροφής. Όπως και να 'χει, οι άνθρωποι βλέπουν ότι η φετινή χρονιά πάει στράφι και πλέον ελπίζουν μόνο να πάρουν δίκαιες αποζημιώσεις για να μετριαστεί κάπως η χασούρα τους...  Δεν είναι όμως μόνο ο δήμος Τεμπών που χτυπήθηκε από τον παγετό. Καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες φαίνεται πως έχουμε τόσο στο δήμο Τυρνάβου όσο και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δήμο Κιλελέρ.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 20:53

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα''Πάγωσαν'' Τα Δέντρα Στο Δήμο Τεμπών! Τεράστια Η Καταστροφή Κυρίως Σε Αμύγδαλα - Βερίκοκα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων