Πεμπτη 23 Απριλιου 2015

Γεώργιος,Γεωργία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), αναμένεται αύξηση 75% στα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου,

παγκοσμίως, μέχρι το έτος 2030! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο καρκίνος θα αφορά 22.7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως το 2030. Αυτό πέρα από τους ασθενείς εμπλέκει και πληθώρα φροντιστών που καλούνται να σταθούν δίπλα στους ασθενείς. Αυτομάτως, ο αριθμός αυτός αυξάνεται χωρίς να μπορεί επακριβώς να υπολογιστεί.

Είναι γνωστό ότι η πρόγνωση σε ορισμένες μορφές καρκίνου είναι εξαιρετική και οι ασθενείς συνεχίζουν να ζουν μια κανονική ζωή για πολλά χρόνια. Είναι επίσης, αποδεδειγμένη η άμεση σύνδεση της νόσου με την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην θεραπεία. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, που γιορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, είναι μείζονος σημασίας η αξία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης που οδηγεί με την σειρά της σε άμεσες παρεμβάσεις για την ίασή του.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας θεωρεί την πρόληψη ως ύψιστη προτεραιότητα και επιθυμεί να "ταρακουνήσει "τον γενικό πληθυσμό ώστε να πάψει να αγνοεί πιθανά συμπτώματα, να είναι συνεπής στον ετήσιο έλεγχο, να απομακρύνει τον φόβο και την προκατάληψη για την λέξη ¨Καρκίνος¨, και να κατανοήσει συχνά είναι κάποιος πόνος που αγνοούμε ίσως να είναι αυτός που θα μας σώσει.
 

Χωρίς καμία διάθεση εκφοβισμού, παρά μόνο ωθούμενος από το μεγαλείο της ίδιας της ζωής ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σας παρακινεί να ενδιαφερθείτε για την υγεία σας κάνοντας προληπτικές εξετάσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός πυρήνας των περισσότερων δράσεων που προγραμματίζει ο Σύλλογος ανάμεσα στην στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Επιθυμούμε να κλείσουμε με την ευχή ,οι στατιστικές να διαψευσθούν και ο καρκίνος να αφορά όλο και μικρότερη μερίδα του πληθυσμού και γιατί όχι να εξαλειφθεί. Γιατί η πρόληψη είναι αυτή που θα δώσει την αξία και την ποιότητα στη ζωή μας.


Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟ Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων