Τεταρτη 29 Οκτωβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Αλλάζει Η Εικόνα Στο Φρούριο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ένα από τα εντυπωσιακότερα έργα στη Λάρισα, προβλέπεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου,

που θα αλλάξει την εικόνα μια περιοχής του λόφου του Φρουρίου και μέρους της οδού Βενιζέλου.

 

Πρόκειται για το έργο "Βιοκλιματική ανάπλαση τμήματος ιστορικού κέντρου", του Δήμου Λαρισαίων, που ήδη έχει δημοπρατηθεί, θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να υπογραφεί η σύμβαση με τους αναδόχους.

 

Τα στοιχεία που θα το χαρακτηρίζουν, θα είναι το πλούσιο πράσινο και η τοποθέτηση εύκαμπτων φωτοβολταϊκών.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο περιλαμβάνει: «Πεζοδρόμηση της οδού Βενιζέλου από την οδό Σκυλοσόφου έως την οδό Μανωλάκη, τη διαμόρφωση των παραπλεύρων οδών, αυτών των Σκυλοσόφου και Πολυκάρπου, την ανάπλαση της οδού Μελετίου μέχρι την οδό Κενταύρων, την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου από πεζόδρομο Παπαφλέσσα έως οδού Σκυλοσόφου, καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου περιμετρικά του ναού του Αγίου Αχιλλίου και του δυτικού τμήματος στον λόφο του Φρουρίου. Κατά αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται μορφολογικά και λειτουργικά - η ενοποίηση του πολεοδομικού ιστού του κέντρου της πόλης και η σύνδεση αυτού με το Αρχαίο Θέατρο, τον ποταμό Πηνειό και το πάρκο Αλκαζάρ.

 

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα συμβάλουν στη δημιουργία ελκυστικών περιοχών για χρήση από τους πολίτες λόγω επίτευξης συνθηκών θερμικής άνεσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων που χωροθετούνται εντός και πέριξ της περιοχής της βιοκλιματικής αναβάθμισης, στην απόδοση ελεύθερων χώρων κίνησης και στάσης και γενικότερα στη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

Η επίτευξη των στόχων της βιοκλιματικής αναβάθμισης, θα επιτευχθεί κύρια μέσω των παρακάτω παρεμβάσεων: δαπεδοστρώσεις με ψυχρά υλικά, δημιουργία σκιάσεων, δημιουργία πρασίνου και φύτευση, τοποθέτηση εύκαμπτων φωτοβολταϊκών, χρήση εναλλακτών εδάφους -αέρα, κτλ».

 

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

 

Για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών με πράσινο, έχει συνταχθεί μελέτη, από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα από τον δασολόγο κ. Νίκο Μήτσιο, ο οποίος αναλυτικά μας είπε ότι θα περιλαμβάνει τα εξής: «Θα γίνει κηποτεχνική και αρδευτική εγκατάσταση στην υπό ανάπλαση περιοχή του τμήματος του ιστορικού κέντρου ,οδού Βενιζέλου –Λόφου Φρουρίου- πλατείας Μητέρας- οδών Πολυκάρπου και Σκυλοσόφου, πλατείας Γαργαλιάνου συνολικής έκτασης πρασίνου 2402 m2.

 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Την εγκατάσταση χλοοτάπητα στην πλατεία Μητέρας, στην πλατεία Αγίου Αχιλλίου και στο παρτέρι που θα δημιουργηθεί επί της οδού Σκυλοσόφου ,στο ύψος της πλατείας Μητέρας. Θα φυτευτούν συνολικά 271 δέντρα, μεταξύ αυτών Σφένδαμοι, Γκίγκο Μπιλόμπα, Λικιδάμβαρη, Μελικοκιές, Γιουνίπερα κ.α.

 

Τα δέντρα που θα τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια , θα προστατεύονται από μεταλλικά περίφρακτα. Επίσης θα τοποθετηθεί στα δέντρα του πεζοδρομίου και σύστημα κατεύθυνσης ριζών, ούτως ώστε η ανάπτυξη των ριζών να μην δημιουργεί πρόβλημα στα τεχνικά τμήματα του έργου.

 

Η άρδευση των χώρων πρασίνου θα γίνει με αυτόματο σύστημα άρδευσης».

 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι ένας χρόνος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)

 

Ετικέτες ΦΡΟΥΡΙΟ    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Οι Σημερινοί Εχθροί Toυ Χρήστου Κέλλα
23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 : 70 Χρόνια Μετά, Επιβάλλεται Να Αναλογιστούμε Toυ ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου, Δημοτικός σύμβουλος - Επικεφαλής Νέας Λάρισας
Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑλλάζει Η Εικόνα Στο Φρούριο! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων