Πεμπτη 20 Μαρτιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παρέμβαση Της Ρένας Καραλαριώτου Για Τους Ασφαλισμένους Του ΟΑΕΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μόνο με θαρραλέες ρυθμίσεις θα πάρουν ανάσα έμποροι και επαγγελματίες» τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων

Με αφορμή τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τον ΟΑΕΕ, αλλά και με την πεποίθηση ότι είναι καθήκον κάθε δημοτικής Αρχής να προασπίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών που δίνουν ζωή στην τοπική οικονομία, η επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» και υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων κυρία Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής:
«Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες για να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, την άδικη υπερφορολόγηση και την ανυπαρξία χρηματοδότησης υπονομεύεται και από τη στάση του ΟΑΕΕ.
Οι εκφοβισμοί, οι απειλές και τα εξοντωτικά πρόστιμα δεν είναι λύση, απλώς οξύνουν το πρόβλημα, όπως διαπιστώνει και στην πρόσφατη έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη http://www.synigoros.gr/resources/protaseis-oaee.pdf
Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του εμπορικού κόσμου για μια ρεαλιστική, βιώσιμη και δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος τίποτα δεν έχει γίνει. Χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες οδηγούνται στην απόγνωση και το αδιέξοδο παραμένει.
Ο συνδυασμός μας “Λάρισα - Νέα Αρχή” ενώνει τη φωνή του με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της Λάρισας και προτείνει να υπάρξει μια θαρραλέα ρύθμιση, η οποία:
·    θα δώσει την ευκαιρία στους ενεργά ασφαλισμένους να καταβάλλουν τις εισφορές και θα επανεντάσσει τους διαγραφέντες οφειλέτες
·    θα συμβάλλει στη διατήρηση θέσεων εργασίας
·    θα λύνει το μείζον κοινωνικό πρόβλημα όσων στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
·    θα δημιουργεί πραγματικά έσοδα στον ΟΑΕΕ αντί για συσσώρευση οφειλών που δεν θα εισπραχτούν ποτέ

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:
·    να αυξηθούν οι δόσεις μέχρι τουλάχιστον 100, ανάλογα µε το ύψος της  οφειλής και την οικονοµική δυνατότητα του ασφαλισμένου
·    να καταργηθεί η υψηλή προκαταβολής ως προϋπόθεση για την υπαγωγή σε ρυθµίσεις του ΟΑΕΕ
·    να παγώσουν και να κεφαλαιοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, υπό την προϋπόθεση κανονικής καταβολής των τρεχουσών εισφορών να γίνει ρεαλιστική προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών στα τρέχοντα οικονοµικά δεδοµένα της χώρας και των κλάδων ασφαλισμένων
·    να ενταχθούν στη ρύθμιση τα χρέη όλων των ασφαλισμένων δηλαδή και αυτών που έχουν διαγραφεί
·    να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ
·    να θεσπιστεί πλήρης ανταποδοτικότητα του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να μπορούν για ένα διάστημα οι ασφαλισμένοι να αναστέλλουν την συνεισφορά τους με αντίστοιχη μείωση της τελικής τους σύνταξης.
·    να δοθεί η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέξει χαμηλότερα κλιμάκια ασφάλισης, στα οποία και θα υπολογίζεται το τελικό ποσό της σύνταξης
·    να υπάρξουν επιβραβεύσεις για τους συνεπείς ασφαλισμένους, που δεν έχουν οφειλές προς το ταμείο
·    να θεωρηθούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων που επί σειρά ετών εξυπηρετούσαν τις υποχρεώσεις τους, ώστε να ξαναέχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις υπηρεσίες υγείας
·    να διαχωριστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη συνταξιοδοτική ασφάλιση και να παρέχεται κανονικά σε όλους όσους πληρώνουν

Οι προτάσεις μας µπορούν να συμβάλλουν στην άρση του αδιεξόδου, στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισµένοι του ΟΑΕΕ, στη δικαιότερη λειτουργία του θεσµού της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην ταχύτερη επανάκαμψη των μικρών επιχειρήσεων, των εμπόρων και των επαγγελματιών.»

Ετικέτες Καραλαριώτου    ΟΑΕΕ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:39

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Τασιόπουλος Παναγιώτης Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 18:23 δημοσιεύθηκε από Τασιόπουλος Παναγιώτης

    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΈΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κατά της εξόντωσης μας από το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ έχει πρόγραμμα και θέσεις για όλα. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι το προβάλουν.
    Να σου χρεώνω ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, να σου το κεφαλαιοποιήσω για εκατό χρόνια; Επιεικώς εμετική πρόταση. Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν προλαβαίνει να κάνει επερωτήσεις. Κάνει εγγραφή στο KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και μπαίνει στη Βουλή.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
    Την επιχείρηση την ανοίξαμε εμείς.
    Δεν μας άνοιξε το κράτος καμία επιχείρηση.
    Τώρα:
    Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση. Ανάλογη σύνταξη προς τις εισφορές των.
    Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
    συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
    Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14 (OΜΙΛΙΑ)
    https://www.youtube.com/watch?v=GEZ8hpr0LCE#t=13 (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    Η κατάθεση του Κόμματος στον Άρειο Πάγο έγινε με Αριθ. Κατάθ. 7873 το Νοέμβριο του 2012
    Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 - 2441029918
    Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος 30 χρόνια επαγγελματίας .

  • Σύνδεσμος σχολίου ευγενια σαμαρα-ναστου Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 15:11 δημοσιεύθηκε από ευγενια σαμαρα-ναστου

    αγαπητη υποψηφια δημαρχε πραγματι οι προτασεις ειναι προς θετικη κατευθυνση.ομως ρεαλιστικοτερη προταση ειναι η πραγματικοτητα.και η πραγματικοτητα ειναι ως εξης¨α)εισφορες που να αντιστοιχουν στην πραγματικη συνταξη.πχ αυτη την στιγμη πληρωνω εισφορες 450 ευρω τον μηνα για μια συνταξη 2.300 ευρω που απλα...δεν υπαρχει!αντιστοιχεια λοιπον εισφορας και συνταξης!β)ελευθερη επιλογη ασφαλιστικου φορεα δημοσιου η ιδιωτικου με βαρυτατες ποινες αν απλα δεν υπαρξει ασφαλιστικη καλυψη.γ)ισοτιμια στις παροχες για ολους.πχ ειμαι ασφαλισμενη στον οαεε(τεβε)και δεν μπορω να παρω συνταξη μειωμενη στα 50 μου παρ ολο που εχω 28 χρονια συνεχους και αδιακοπης ασφαλισης,με ανηλικο τεκνο,ενω αν ημουν στο ικα η στον ευρυτερο δημοσιο τομεα θα μπορουσα!!!Συμφωνω στην ρεαλιστικη σας προταση για επιβραβευση των συνεπων ασφαλισμενων!ολοι φροντιζουν για ακριβως το αντιθετο!!!επιτελους σε αυτον τον τοπο δεν ειμαστε ολοι το ιδιο!!!ευχαριστω!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
"Το Εκλογικό Σύστημα Ευνοεί Την Πολυδιάσπαση Ψηφοδελτίων" Του Γιώργου Μπαρτζώκη (Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων - επικεφαλής Ταυτότητα Πόλης)
Προσπαθούν Να Σωθούν Με Το Χρίσμα Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός)
Κανόνες Διαφάνειας Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Tου Νικολάου Καρδούλα (Σχης ε.α Διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π MSc…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαρέμβαση Της Ρένας Καραλαριώτου Για Τους Ασφαλισμένους Του ΟΑΕΕ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων