Παρασκευη 17 Απριλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πρωτοβουλίες 7 Σωματείων Στη Λάρισα Με Αφορμή Την Παγκόσμια Μέρα Της Γυναίκας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Τιμώντας την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, 7 σωματεία (Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, Σωματείο

Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν.Λάρισας, Ένωση Λογιστών Ν.Λάρισας, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν.Λάρισας, Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Ν.Λάρισας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού & Δέρματος Ν.Λάρισας) μαζί με την Ένωση Γυναικών Λάρισας - (μέλος ΟΓΕ), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.

Καταλήξαν λοιπόν στην από κοινού πραγματοποίηση:

"-Παράστασης διαμαρτυρίας στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για το επίδομα τοκετού.
-Ομιλίες και περιοδείες στους χώρους δουλειάς.
-Η όλη δραστηριότητα θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση εκδήλωσης το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ στις 7 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ με θέμα : «Τα δικαιώματα των γυναικών χτες και σήμερα. Η προοπτική του αύριο.»
-Το θέμα της εκδήλωσης το επιλέχτηκε με βάση το ότι οι περισσότερες εργαζόμενες, ιδιαίτερα οι νέες, είτε δε γνωρίζουν τι δικαιούνται, είτε παραγνωρίζουν τα δικαιώματά τους κάτω από την πίεση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
-Προσπαθούμε, λοιπόν, αφενός να ενημερώσουμε τις εργαζόμενες για το τι δικαιούνται, και ταυτόχρονα τις καλούμε προκειμένου με την ενεργή συμμετοχή τους στα Σωματεία, στα Συνδικάτα τους, στους αγώνες των εργαζομένων να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα αυτά και ταυτόχρονα να δώσουν τη μάχη ώστε να διευρυνθούν.
-Όσον αφορά το επίδομα τοκετού να θυμίσουμε ότι ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, που τέθηκε σε εφαρμογή από το Δεκέμβρη του 2012, ορίζει πως το επίδομα των 900 ευρώ δικαιούνται μόνο οι γυναίκες που γεννούν στο σπίτι. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαναγκάσει τις γυναίκες, που έρχονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, να βλέπουν το ποσό του επιδόματος σαν μια μικρή ανάσα και προκειμένου να το λάβουν, να μην απευθύνονται στα δημόσια μαιευτήρια.

Αδιαφορεί για τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη μητέρα και το παιδί ο τοκετός στο σπίτι, στις συνθήκες όπου δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σύνδεση με το νοσοκομείο και το γιατρό για να αντιμετωπιστούν πιθανές επιπλοκές, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές. Το επίδομα τοκετού είναι δικαίωμα για κάθε γυναίκα που γεννά είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό μαιευτήριο.
Επίσης με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου, καταγγέλλουμε τα περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με τα οποία καλούνται 50 μητέρες να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που έλαβαν πριν ένα χρόνο κι αν δεν το επιστέψουν, οι γυναίκες και οι οικογένειές τους θα έρθουν αντιμέτωπες με την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου. Καλούμε τις γυναίκες όλες μαζί, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ,  να υψώσουμε τείχος αντίστασης. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και στην πόλη μας, να γίνονται καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στα σωματεία (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, τηλ.2410250708 και 2410532459) και στην Ένωση Γυναικών Λάρισας (23ης Οκτωβρίου 8-14, 3ος όροφος, Δημοτικό Στέκι, Τετάρτη 10:30 π.μ. – 12:00 μ.μ).             
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες να τιμήσουν τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην πόλη μας, στα πλαίσια της Κοινωνικής Συμμαχίας από τα Σωματεία και την Ένωση Γυναικών Λάρισας, με σύνθημα: «Έξω από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών».

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 13:38

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠρωτοβουλίες 7 Σωματείων Στη Λάρισα Με Αφορμή Την Παγκόσμια Μέρα Της Γυναίκας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων