Παρασκευη 17 Απριλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Οι Νέοι Ρόλοι Στη Ν.Δ. Κεφαλογιάννη, Βορίδη, Βαρβιτσιώτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μετά τις συνεδριάσεις τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά

αφορούν στην ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αξιοποιώντας νέα πρόσωπα, την ώρα που κορυφαία στελέχη της παράταξης επιμένουν ότι τα ζητήματα αλλαγής ηγεσίας και σύγκλισης έκτακτου συνεδρίου δεν έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορισμός των δυο αντιπροέδρων στις θέσεις που κατείχαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία της ΝΔ και αφήνεται για το μέλλον. Από την άλλη όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχεδιάζεται ταχύτατα το νέο οργανόγραμμα του κόμματος, με το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη να ακούγεται για τη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού ενώ σε καίριες θέσεις αναμένεται να αξιοποιηθούν οι Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κλπ.

 

Έντονα ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, σύμφωνα με συνομιλητές του όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί μια σχετική πρόταση. Ο κ. Σαμαράς εκτός από το άνοιγμα στα νέα στελέχη του κόμματος, αναμένεται να απευθυνθεί και σε εκείνους που τον αμφισβητούν άμεσα ή έμμεσα, με το αποτέλεσμα ωστόσο να είναι προδιαγεγραμμένο.

 

Επανήλθαν οι κορυφαίοι

«Με την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, μπήκε τέλος στην εσωστρέφεια, καθώς έκλεισε και το θέμα της ηγεσίας και το θέμα του εκτάκτου Συνεδρίου», λένε τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού, ωστόσο οι δηλώσεις που έκαναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο Νίκος Δένδιας και η Ντόρα Μπακογιάννη, μόνο αυτό δεν δείχνουν.

 

Μάλιστα κύκλοι της Συγγρού σχολίαζαν δεικτικά το γεγονός της αποχώρησης κορυφαίων στελεχών πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής λέγοντας " δεν μπορεί να ζητάς συνεδριάσει των οργάνων και να αποχωρείς χωρίς να ακούσεις τις ομιλίες των μελών της Πολιτικής Επιτροπής".

 

Η κα Μπακογιαννη επανήλθε χθες και με συνέντευξή της στα Παραπολιτικά FM δήλωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο, ενώ για τη δική της στάση σημείωσε πως ήταν «πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ». «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η παράταξη θα πρέπει να γίνει ξανά συνομιλητής της κοινωνίας».

 

Αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ, η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι πρέπει η ΝΔ να πάει σε Συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος. Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το Συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη». 

 

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα, η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε πως «είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ένα κόμμα. Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του. Όταν κέρδισε τις εκλογές, ήταν «η μεγάλη κεντροδεξιά», όταν εξέφρασε το κέντρο, αλλά κάλυψε και όλο τον χώρο της δεξιάς. Αυτό περιμένω εγώ από τη μεγάλη κεντροδεξιά. Δεν περιμένω να γίνουμε ένα κακέκτυπο άλλων κομμάτων. Η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δεν είναι ένα κόμμα που είναι ακραίο».

 

Στον αντίποδα ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως «η ΝΔ έχει αρχηγό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι», είπε,προτάσσοντας την σωτηρία της χώρας. Μιλώντας στο BHMA FM σημείωσε πως «πρέπει να ιεραρχούνται τα πράγματα και η ιεράρχηση στο δικό μου αξιακό κώδικα είναι η εξής: πρώτα από όλα η χώρα, μετά η προσωπική αξιοπρέπεια, οι αρχές και οι αξίες του καθενός και μετά το κόμμα και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ το έθεσε το θέμα «εάν το πιστεύεις για τον εαυτό σου βγαίνεις και το λες» (για την ηγεσία). Ενδεχομένως λοιπόν αν δεν το πεις, δεν είσαι έτοιμος ή είσαι ανεπαρκής ή δεν πιστεύεις ότι έχεις στήριξη, την οποία πρέπει να έχεις».

 

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η αυτή η κουβέντα «οδηγεί σε έναν δρόμο μίζερο και εσωστρεφή», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μ’ απασχολεί αν θα είναι Συνέδριο ή Συνδιάσκεψη. Με απασχολεί αν θα υπάρχει ρεαλιστική, πραγματική και ειλικρινής κριτική για αυτά τα οποία δεν κάναμε, μια στροφή. Νοοτροπίες υπάρχουν που είναι προβληματικές, προσωπικές διαδρομές υπάρχουν που πλήγωσαν τον κόσμο. Πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που προκύπτουν κάθε μέρα». 

 

Την άποψη ότι «ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα ηγεσίας», εξέφρασε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Και ο πρώην υπουργός τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να κάνει προσπάθεια να συναντηθεί ξανά με την κοινωνία και να δει τι δεν έκανε καλά και απομακρύνθηκε από την επιλογή των ψηφοφόρων, ενώ ανέφερε πως η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι μια κίνηση με ισχυρή σημειολογία.

 

Τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε μέσω twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος. Φωτογραφίζοντας τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη ανέφερε δηκτικά «έτσι μπράβο! Η συνεχής υπερπροβολή των νεοφερμένων με ακραίες κορώνες κάνει τη ΝΔ, όλο και λιγότερο ελκυστική στους ψηφοφόρους του κέντρου».

 

Μάλιστα έγινε πιο συγκεκριμένος με δεύτερη ανάρτησή του, γράφοντας: «Μήπως θα μας πουν κάποιοι ιδιαίτερα "πρόθυμοι" ότι είναι κι αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο δήθεν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας;». Από τα πυρά του δεν γλύτωσε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο αναφερόταν λέγοντας πως «Μερικοί θεωρούν ότι θα μας πουν εκείνοι αν και πότε θα υπάρξει θέμα ηγεσίας. Μήπως επειδή οι ίδιοι δεν είναι (ακόμη) έτοιμοι; Γούστο έχουν».

 

Οι επαφές και οι συναντήσεις μεταξύ των γαλάζιων στελεχών για την επόμενη μέρα στην παράταξη, πάντως συνεχίζονται, με τις κινήσεις να αναμένονται πιο συντονισμένες την ερχόμενη εβδομάδα. Χθες πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά συνάντηση των παλιών μελών της ΟΝΝΕΔ, που συμμετέχουν στη λεγόμενη «κίνηση του Πούλιτζερ». Πρόκειται για στελέχη της γενιάς των 35+, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Τοκάκη, Γιάννη Οικονόμου, Στάθη Σταθόπουλο και Γιώργο Παπανικολάου, ενώ από την κίνηση έχουν αποστασιοποιηθεί κάποιοι που ήταν παρόντες στην πρώτη συνάντηση, όπως ο Γιώργος Καραγιάννης.

Πηγή: newsit.gr

 

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΟι Νέοι Ρόλοι Στη Ν.Δ. Κεφαλογιάννη, Βορίδη, Βαρβιτσιώτη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων