Τεταρτη 29 Οκτωβριου 2014

Αβραάμ

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Τσίπρας: Παίρνουν Αέρα Τα Πανιά Μας, Αλλά Όχι Τα Μυαλά Μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Επίθεση στην κυβέρνηση, τις αγορές, αλλά και την πολιτική που ασκεί η Γερμανία στην Ευρώπη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας

από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει ότι οι αγορές θα είναι εχθρικές απέναντι στην Ελλάδα για μακρά περίοδο, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικό του σχέδιο και στόχο την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία κατηγόρησε ότι έχει αποτύχει και ότι το σχέδιό της για την έξοδο από την κρίση είναι “φούσκα επικοινωνιακή” και “πυροτέχνημα”. Η κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα “το μόνο που ξέρουν είναι να διαχειρίζονται επικοινωνιακά και μόνο τις αγωνίες του λαού να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία, και επειδή διαισθάνονται ότι οι ίδιοι δεν θα έχουν επόμενη ημέρα, δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σταθερότητα στη χώρα”. 

 

Πιο αναλυτικά:

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου. “Το Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, δεν είναι η δανειακή σύμβαση, είναι οι χιλιάδες ρυθμίσεις που το συνοδεύουν” τόνισε και εξήγησε: “Όταν το 2012 ο κ. Σαμαράς εμφανιζόταν αντιμνημονιακός, έλεγε ναι στη δανειακή σύμβαση και όχι στο μνημόνιο, ενώ τώρα έχει πλήρως αντιστραφεί η θέση του. Εμείς ζητάμε το ακριβώς αντίθετο: Καταργούμε τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση”. 

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, δήλωσε: “όσο πιο ισχυρή και πιο ευρεία η νίκη μας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Γι' αυτό οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχουν τα περιθώρια για την Ελλάδα”.

 

Οι αγορές θα είναι εναντίον μας

Επίθεση και στις διεθνείς αγορές εξεπάλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “οι αγορές παίζουν στην Ελλάδα το δικό τους παιχνίδι και δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, εάν δεν γίνει βιώσιμο”. Υπογράμμισε ότι “οι αγορές θα είναι εναντίον της Ελλάδας για πολλά χρόνια” και ξεκαθάρισε: “Εμείς δεν κρύβουμε το κρίσιμο ζήτημα του χρέους κάτω από το χαλί”.

 

Επικοινωνιακή φούσκα το σχέδιο της κυβέρνησης 

Σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “επικοινωνιακή φούσκα” και για κοροϊδία του κόσμου. “Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και της πραγματικής εικόνας της χώρας, δεν επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και την αποτυχία της σημερινής πολιτικής”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή, δεν είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Προϋποθέτει το τέλος της λιτότητας και ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης, όπως παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές”.

Αναφερόμενος στο θέμα των ερευνών για την ΑΟΖ στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου” τις τουρκικές εξαγγελίες για την ΑΟΖ και ζήτησε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής.

 

Οι δημοσκοπήσεις

Αναφορικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διαφορά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως “παίρνουν αέρα τα πανιά μας, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας” και απέκλεισε κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τις δυνάμεις του “μνημονιακού μπλοκ” όπως το χαρακτήρισε: “αυτοί δεν θέλουν συνεννόηση, θέλουν παράταση της παραμονής τους στην εξουσία και του μνημονίου”.

 

Προεδρικές Εκλογές

Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις για την προεδρική εκλογή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν είναι πεδίο για να παίξει κανείς πολιτικά παιχνίδια και πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό και όχι προσώπου αλλά Δημοκρατίας. 

 

Πηγή: NewsIt.gr

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Οι Σημερινοί Εχθροί Toυ Χρήστου Κέλλα
23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 : 70 Χρόνια Μετά, Επιβάλλεται Να Αναλογιστούμε Toυ ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου, Δημοτικός σύμβουλος - Επικεφαλής Νέας Λάρισας
Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΤσίπρας: Παίρνουν Αέρα Τα Πανιά Μας, Αλλά Όχι Τα Μυαλά Μας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων