Παρασκευη 16 Μαϊου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Απίστευτη Αγωνιστική Στην Ισπανία! Μάχη Τίτλου Για Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα - Τι Συμβαίνει Σε Όλες Τις Πιθανές Ισοβαθμίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ατλέτικο της έκανε το «δώρο», η γκολάρα του Ρονάλντο στο τέλος δεν της... φτάνει και η Ρεάλ, που έμεινε στο 2-2 με την Βαλένθια,

δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Ατλέτικο είχε γνωρίσει την ήττα από την Λεβάντε με 2-0. Αυτό σήμαινε ότι αν η Ρεάλ έκανε το 4 στα 4 ήταν πολύ πιθανό (με γκέλα της Ατλέτικο στην Βαρκελώνη την τελευταία αγωνιστική) να στεφθεί πρωταθλήτρια. Τελικά, οι παίκτες του Αντσελότι μπήκαν δυνατά, όμως με προβλήματα στην άμυνα έμειναν στο 2-2 με την Βαλένθια. Πλέον, έχουν ταβάνι τους 92 βαθμούς και θέλουν οπωσδήποτε νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο. Αν η τύχη δεν ήταν στα χέρια τους μία φορά, τώρα δεν είναι… δύο, όσα και τα αποτελέσματα που θέλουν οι Ροχιμπλάνκος στο «Καμπ Νόου». Τα σενάρια είναι λίγο μπέρδεμα, όμως όπως και να το κάνουμε με νίκη τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για την Ρεάλ. Κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μανιασμένα. Στο πρώτο 10λεπτο πίεσαν αφόρητα και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3’, όταν ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, όμως είδε τον Άλβες να του λέει για πρώτη – από τις πολλές – φορά «όχι». Ο Μπενζεμά ήταν κινητικός, όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια, ενώ μετά το πρώτο εφιαλτικό 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ηρεμήσουν και σιγά-σιγά να ισορροπήσουν. Έτσι, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 16’, όταν ο Φεγκουλί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Παρέχο ολομόναχος στην περιοχή έκανε την κεφαλιά και ο Λόπεθ με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού του κράτησε το μηδέν για την Ρεάλ!

Το «καμπανάκι» φάνηκε ότι δεν χτύπησε για την κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, που ξαναβγήκαν γρήγορα στην επίθεση. Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός, με τον Άλβες να βγάζει το σουτ του Ρονάλντο στο 26’ και στη συνέχεια την κεφαλιά του Πορτογάλου. Μπέιλ (30’), Μπενζεμά (32’) και Ρονάλντο (38’) είχαν καλές τελικές, πριν ο Πορτογάλος φτάσει ξανά στο γκολ στο 41’. Σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι Μαδριλένοι βρήκαν χώρο να βγουν στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο έκανε την κούρσα και το σουτ, ο Άλβες έβγαλε δύσκολα και στην εξέλιξη ο Μπέιλ αποφάσισε να βγάλει δυνατά την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, με αποτέλεσμα ο Μπενζεμά – και φυσιολογικά – να μην μπορεί να κάνει σωστά την κεφαλιά. Άουτ η μπάλα και στην επόμενη καλή φάση η ψυχρολουσία. Στο 43’ ο Φεγκουλί έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, όμως ο Λόπεθ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Παρέχο και ο Ματιέ από την μικρή περιοχή και χωρίς καν να πηδήξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Ο Λόπεθ για κάποιον λόγο είπε να μην βγει, ενώ ο Βαράν μάρκαρε τον συμπατριώτη στενά, όμως μόνο με τα μάτια… Αυτό ήταν, μάλιστα, μόλις το 4ο γκολ από στημένο που δέχονται φέτος οι Μερένγκες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Αντσελότι έβγαλε τον Ιγιαραμέντι και έβαλε στη θέση του τον Ντι Μαρία. Η διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι δεν άργησε να φανεί. Στο 50’ είχαμε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι του Περέιρα εντός περιοχής (υπάρχει χέρι, είναι κοντά, αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς) και στο 53’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Αλκάθερ, που έβγαλε ενστικτωδώς ο Λόπεθ.

Αυτό ήταν. Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, ο ρυθμός ανέβηκε σταδιακά και στο 56’ στη μονομαχία Άλβες-Ρονάλντο αναδείχθηκε νικητής ο πρώτος, που έκανε ακόμη μία εκπληκτική απόκρουση. Έτσι, φτάσαμε στο 59’, όταν ο Ντι Μαρία έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος την δεύτερη από κοντά για το 1-1! Όλοι υπέθεσαν ότι το γκολ θα δώσει φτερά στους παίκτες του Αντσελότι, όμως αντ’ αυτού στο 65’ η Βαλένθια βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ! Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Φεγκουλί έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Παρέχο με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό έκανε το 1-2, σκοράροντας απέναντι στην ομάδα, από της οποίας τις ακαδημίες ξεκίνησε!

Οι Μαδριλένοι είχαν την πρωτοβουλία – όπως ήταν φυσικό – στη συνέχεια, όμως έδειξαν τις… παθογένειες του πρώτου μέρους. Πρόβλημα στην τελική πάσα και όχι καθαρό μυαλό στα τελειώματα. Ρονάλντο (78’, 79’) και Μοράτα απείλησαν, πριν φτάσουμε στις καθυστερήσεις με το σκορ στο 1-2. Εκεί, μίλησε η κλάση του Ρονάλντο. Στο 2’ των καθυστερήσεων ο Ντι Μαρία έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Πορτογάλος με εκπληκτικό τακουνάκι νίκησε τον Άλβες για το 2-2! Οι παίκτες του Αντσελότι το πάλεψαν μέχρι το τέλος, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Ρονάλντο (90+4’), όμως το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Ντιέγο Λόπεθ, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγιαραμέντι (46' Ντι Μαρία), Ίσκο (72' Κασεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (84' Μοράτα)

Βαλένθια (Χουάν Αντόντιο Πίτσι): Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Φουέγο, Κεϊτά, Παρέχο (89' Βέζο), Φεγκουλί, Βάργκας (90+5' Μπαραγάν), Αλκάθερ (67' Ζόνας)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μάχη τίτλου για Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα

Το gazzetta.gr έβγαλε κομπιουτεράκι και έστησε ισοβαθμίες στο εκπληκτικό φινάλε της La Liga. Πότε και πως παίρνουν τίτλο Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ.


Η απρόσμενη ήττα της Ατλέτικο από τη Λεβάντε, η ισοπαλία της Ρεάλ με τη Βαλένθια, αλλά και η ισοπαλία του Σαββάτου στο Μπαρτσελόνα-Χετάφε, έφερε τα πάνω κάτω στην Primera Division που πλέον δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί. Ατλέτικο, Μπάρτσα και Ρεάλ έχουν η κάθε μία τις πιθανότητες τους για την 1η θέση.

* Είναι φοβερό το πόσο ρόλο παίζει το γκολ της Χετάφε στο 92' και το ότι η Ρεάλ πήρε τουλάχιστον το βαθμό...

ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ
Η Ατλέτικο παίρνει το πρωτάθλημα με δύο νίκες, ό,τι και να κάνουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Σε ισοβαθμία Ατλέτικο-Ρεάλ το παίρνει η Ατλέτικο (μετρούν τα μεταξύ τους). Σε τριπλή ισοβαθμία η Μπάρτσα (γίνεται ομιλάκι με τα μεταξύ τους)! Για τυχόν ισοβαθμία Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καθώς απομένει το δεύτερο μεταξύ τους

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ατλέτικο        88
Μπαρτσελόνα        85
Ρεάλ             83

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ατλέτικο
Μάλαγα εντός, Μπαρτσελόνα εκτός

Ρεάλ
Βαγιαδολίδ (Τετάρτη εξ αναβολής) εκτός, Θέλτα εκτός, Εσπανιόλ εντός

Μπαρτσελόνα
Ελτσε εκτός, Ατλέτικο εντός
 

Οπότε, όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα και τις ισοβαθμίες, μπορούν να συμβούν τα εξής για να βγει ο πρωταθλητής:

* Η Ατλέτικο με δύο νίκες το σηκώνει, όπως και με μία νίκη και μία ισοπαλία!

* Η Ρεάλ με τρεις νίκες σίγουρα ξεπερνάει τη Μπαρτσελόνα, ό,τι και να κάνουν οι Μπλαουγκράνα και θέλει μία ήττα της Ατλέτικο ή δύο ισοπαλίες της!

* Η Μπαρτσελόνα θέλει σίγουρα δύο νίκες και να μην πάρει τα τρία δικά της ματς η Ρεάλ!

Η λογική λοιπόν λέει πως όλα θα κριθούν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο «Καμπ Νόου». Η κουβέντα ήδη έχει ξεκινήσει για τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα. Εάν θα παίξει για πάρτη της ή εάν θα θελήσει να το δώσει στην Ατλέτικο. Βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το σενάριο να περάσει από εκεί η Ατλέτικο στα ίσα. Η Μπάρτσα είναι σε κάκιστη κατάσταση και σε 5 μεταξύ τους φέτος (Champions League, Σούπερ Καπ, Λίγκα) νίκη δεν έχει πάρει από τους Ροχιμπλάνκος!

Πηγή: gazzetta.gr

Ετικέτες ισπανία    Ρεάλ    Ατλέτικο    Μπαρτσελόνα   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΑπίστευτη Αγωνιστική Στην Ισπανία! Μάχη Τίτλου Για Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα - Τι Συμβαίνει Σε Όλες Τις Πιθανές Ισοβαθμίες Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων