Δευτερα 17 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έπιασαν «Λαβράκι»: Στα Δίχτυα Της Αστυνομίας Οι…. «Κλέφτες Ηλικιωμένων» Στη Λάρισα!

Ιουν 10, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτέλους εντοπίσαμε τη συμμορία που το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα "χτυπούσε" παππούδες και γιαγιάδες άνω των 80 ετών!

Πρόκειται αναμφίβολα για επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας αφού εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα, η οποία προέβαινε σε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της συμμορίας που είναι Έλληνες, ηλικίας 28, 40 και 22 ετών, από τους οποίους συνελήφθη ο 40χρονος.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τέσσερις συνολικά περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι δράστες με το πρόσχημα της διευθέτησης δήθεν οφειλών συγγενικών προσώπων των θυμάτων ανέρχεται στα (3.540) ευρώ

Αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο με τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα:


"Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση προέβαινε σε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα.

Ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της, ημεδαποί, ηλικίας 28, 40 και 22 ετών, από τους οποίους συνελήφθη ο 40χρονος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση - συμμορία, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τέσσερις συνολικά περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με το πρόσχημα της διευθέτησης οφειλών συγγενικών προσώπων των θυμάτων, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (3.540) ευρώ.

Οι περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν είναι οι παρακάτω:

·    το πρωί της (30-05-2013), ο 22χρονος με άλλο μέλος της ομάδας πλησίασαν 85χρονη ημεδαπή έξω από την οικία της και με το πρόσχημα της τακτοποίησης οφειλής συγγενικού της προσώπου στην εφορία, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
·    το πρωί της (30-05-2013), ο 40χρονος με έναν ακόμη συνεργό του πλησίασαν 82χρονο ημεδαπό και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, για τακτοποίηση δήθεν οφειλής συγγενικού προσώπου του ηλικιωμένου σε εμπορικό κατάστημα.
·    το πρωί της (05-06-2013), ο 22χρονος προσποιούμενος το μηχανικό αυτοκινήτων και με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο 83χρονου ημεδαπού του όφειλε χρήματα, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, όμως ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την πρόθεση του άνδρα να τον εξαπατήσει, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να διαφύγει, επιβιβαζόμενος σε όχημα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του  και
·    το πρωί της (06-06-2013) στη Λάρισα, ο 28χρονος μετέβη στην οικία 85χρονης και προσποιούμενος ότι είναι εφοριακός υπάλληλος, ζήτησε από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ, ως δήθεν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Η ηλικιωμένη του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (640) ευρώ, ενώ ο 28χρονος κατάφερε να αφαιρέσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, τα δεύτερα κλειδιά της οικίας. 

Στη συνέχεια, ύστερα από προτροπή του 28χρονου, η ηλικιωμένη τον ακολούθησε, προκειμένου να διευθετήσουν την υποτιθέμενη οφειλή. Αφού απομακρύνθηκαν πεζοί από την οικία της, ο 28χρονος συναντήθηκε με τον 40χρονο συνεργό του και ζήτησε από την 85χρονη να περιμένει για να τακτοποιήσει μόνος του την οφειλή, αποχωρώντας μαζί με το συνεργό του. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκε την απουσία της ηλικιωμένης από την οικία της, επέστρεψε σε αυτήν και χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα, μπήκε στο εσωτερικό της κι αφαίρεσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ κι ένα (1) ασύρματο τηλέφωνο.

Ο 40χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της (07-06-2013) στη Βέροια, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.        
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τυχόν άγνωστα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή της σε άλλα παρόμοια αδικήματα."

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈπιασαν «Λαβράκι»: Στα Δίχτυα Της Αστυνομίας Οι…. «Κλέφτες Ηλικιωμένων» Στη Λάρισα! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων