Πεμπτη 12 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Καταγγέλουν Τα Σ/Μ "ΛΑΡΙΣΑ" Για Πίεση Στους Εργαζόμενους- "Εδώ Και 3 Μήνες Είναι Απλήρωτοι"

Ιουν 01, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία της αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ Λάρισα,

που με το φόβητρο της απόλυσης, πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν για δεύτερη φορά ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους μισθούς τους ακόμα 15%, που μαζί με τις μειώσεις της πρώτης ατομικής σύμβασης φτάνουν το 30%, χωρίς να έχουν κόψει το 10% του επιδόματος γάμου ακόμα. Δηλαδή τους ζητάει να δουλεύουν για ένα εξευτελιστικό μισθό που κι αυτόν τους τον χρωστάει (εδώ και 3 μήνες είναι απλήρωτοι), για να κερδίζει ακόμα περισσότερα από τη δική τους δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της αλυσίδας, να μην δεχτεί να υπογράψει κανένας την ατομική σύμβαση, γιατί αυτό θα σημάνει, δραστική μείωση του μισθού, τέτοιας που δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα και μπορεί να τους οδηγήσει και σε αποχώρηση από την δουλειά χωρίς απόλυση γιατί δεν θα αντέχουν άλλο. Θα σημάνει δραστική μείωση της ασφάλισής τους στο ΙΚΑ με συνέπειες αύριο στη σύνταξη τους. Θα σημάνει μειωμένη αποζημίωση αν απολυθούν, αφού αυτή υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό που έπαιρνε κάποιος πριν απολυθεί. 

Η άρνησή των εργαζομένων να υπογράψουν είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και δεν δικαιολογεί την απόλυσή τους. Άλλωστε απόλυση μπορεί να γίνει κάθε στιγμή είτε υπογράψουν, είτε όχι. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη όσον αφορά και την συγκεκριμένη επιχείρηση. Στις προηγούμενες απολύσεις που έκανε κανένας δεν την γλίτωσε, απολύθηκαν και αυτοί που υπέγραψαν τις πρώτες ατομικές συμβάσεις και αυτοί που δεν υπέγραψαν.
Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της αλυσίδας να μην υπογράψουν την καταδίκη τους!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας είχε προειδοποιήσει ότι θα έρθουν και άλλες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών! Και θα έρθουν κι άλλες και μειώσεις και απολύσεις! Δεν σταματάει η δίψα τους για το κέρδος στις πλάτες των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις με τις μειώσεις των μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων και απολύσεις που μπορεί να σχεδιάζει ο εργοδότης.
Να είναι όσο και περισσότεροι εργαζόμενοι οργανωμένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά και να μην υπογράψει κανένας. Μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί κάθε αντεργατικό μέτρο που πάει να περάσει ο εργοδότης.

Το σωματείο Εμποροϋπάλληλων και η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στα ΣΜ Λάρισα, που θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 13:45 Διαβάστηκε 900 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαταγγέλουν Τα Σ/Μ "ΛΑΡΙΣΑ" Για Πίεση Στους Εργαζόμενους- "Εδώ Και 3 Μήνες Είναι Απλήρωτοι" Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων