Σαββατο 11 Μαϊου 2013

Αρμόδιος, Διόσκορος, Μεθόδιος, Ολυμπία, Αργύρης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Η Γραμμή Του ΣΥΡΙΖΑ Έχει Καταρρεύσει»

Μαϊ 09, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ξεκαθάρισε μιλώντας στο press-a.gr ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄».

Σε πυκνό ακροατήριο μίλησε σήμερα το βράδυ στη Λάρισα o Αλέκος Αλαβάνος.

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης σε δηλώσεις του προς το «Press-a.gr» άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τις θέσεις που εκφράζει το «Σχέδιο Β΄», με τις δυνάμεις που είναι εφικτό να συμμαχήσει, ενώ δεν άφησε εκτός κριτικής τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει εκ των πραγμάτων» υπογραμμισε ο κ. Αλαβάνος και στοιχειοθέτησε την άποψη του επισημαίνοντας τα παραδείγματα της Κύπρου και της Πορτογαλίας. «Στην Κύπρο παρότι υπήρχε προωθημένη θέση με το “όχι” που αποφάσισε το Κοινοβούλιο, όλα άλλαξαν με την απειλή για διακοπή της ρευστότητας προς τις τράπεζες από τα όργανα της Ευρωζώνης. Στην Πορτογαλία, παρά τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δεν ακυρώθηκαν τα μέτρα των μνημονίων, και ενώ δεν έγιναν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τελικά κόπηκαν τα κονδύλια για Παιδεία, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος». «Υπάρχει πλήρης αδυναμία για κατάργηση όρων του μνημονίου στο πλαίσιο της Ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Σε ότι αφορά τη γραμμή της κυβέρνησης που προσπαθεί να μεταδώσει αισιοδοξία, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» έκανε λόγο για «προκλητικότητα». Μάλιστα, εκτίμησε ότι «η κατάσταση δεν είναι καν στάσιμη, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται. Άλλωστε και φέτος θα καταγραφεί ύφεση περί το 4%». «Δεν υπάρχει διέξοδος σ’ αυτήν την πολιτική» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

Αναφερόμενος στους βασικούς πυλώνες του «Σχεδίου Β΄» ο επικεφαλής του σχήματος θύμισε τη ρήση του Ρούζβελτ «όταν βιώνουμε ακραίες καταστάσεις χρειάζονται ακραία μέτρα» και έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν μιλάει για «ακρότητες, αλλά για τομές».

Στις τομές που προτείνει ο κ. Αλαβάνος περιλαμβάνονται:

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, καθώς «καμία χώρα δεν βγήκε από την κρίση με σκληρό νόμισμα όπως είναι το ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η παύση πληρωμών προς τους δανειστές του εξωτερικού. «Αυτό το έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως η Γερμανία στο παρελθόν και η Ρωσία πιο πρόσφατα» επισήμανε ο κ. Αλαβάνος.

Η κρατικοποίηση των τραπεζών. «Να μην φοβόμαστε την κρατικοποίηση. Άλλωστε η Αγγλία έχει κρατικοποιήσει την Royal Bank of Scotland και την Lloyds Bank για να τις σώσει» τόνισε ο κ. Αλαβάνος προτείνοντας παράλληλα συνολικό ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής και ισχυρό κοινωνικό κράτος, ώστε «να υπάρξει αναθέρμανση της Οικονομίας από την τόνωση της ζήτησης».

Σχετικά με τις συνεργασίες ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» δήλωσε ανοιχτός, θέτοντας όμως ως προϋποθέσεις «Να υπάρχει εγκύτητα στις προγραμματικές θέσεις και κοινότητα στις αντιλήψεις και την φιλοσοφία». Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε σε ένα κείμενο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το οποίο υπογράφουν στελέχη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στελέχη του φοιτητικού κινήματος και των επιτροπών ανέργων. «Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν είναι εφικτή η συμμαχία με στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Λαφαζάνης, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» δήλωσε: «Εμείς θέλουμε συνεργασία με κάθε δύναμη που είναι κοντά μας. Τα συγκεκριμένα στελέχη στηρίζουν την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Μια γραμμή που έχει καταρρεύσει».

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του κόμματος και από την προσέγγιση των πολιτών. «Ο κόσμος έχει δίψα να μάθει και να συζητήσει τις απόψεις μας» τόνισε και επέμεινε στην μέχρι τώρα δικτύωση του κόμματος μέσω συντονιστικών επιτροπών. Σε ότι αφορά τη Θεσσαλίας ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» επισήμανε ότι είναι σε λειτουργία η Επιτροπή του νομού Μαγνησίας, η Επιτροπή του νομού Λάρισας έκανε σήμερα την πρώτη της εκδήλωση, ενώ σύντομα θα συγκροτηθούν αντίστοιχες επιτροπές στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Ετικέτες Αλαβάνος    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 22:52 Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Achilles Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 23:30 δημοσιεύθηκε από Achilles

    Τα άτιμα τα κοματόσκυλα ησυχία δεν έχουν. Αλλάζουν σχήμα και μορφές συνέχεια, προσπαθώντας να βρούν τρύπα να χωθούν!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πλάκα Μας Κάνετε, Κύριε Αρβανιτόπουλε; Να Γιατί Φταίει Το Υπουργείο Παιδείας Αλήθεια πόσο ανόητοι είναι στο Υπουργείο Παιδείας που αποφάσισαν να τινάξουν στον…
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τη ΔΕΥΑΛ "Η Λάρισα είναι σε άλλη χώρα"! Είναι άραγε; Με επιστολή του το…
Και Οι Κορδέλες Δεν Έχουν Τελειωμό! "Είναι...μακέτο αυτό το έργο;" που έλεγε και ο Σημίτης...Το φωτογραφικό στιγμιότυπο με…
Θα γίνει του… φθηνού νερού στην Αγιά Το αίτημα για φθηνό νερό φαίνεται πως εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές…
Ο Σιδερόπουλος Πήρε Τ’ Όπλο Του... Τα’ χει πάρει στο κρανίο ο Χρήστος Σιδερόπουλος με την απόφαση της…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Η Γραμμή Του ΣΥΡΙΖΑ Έχει Καταρρεύσει» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων