Σαββατο 26 Σεπτεμβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Έσφιξαν Τα Χέρια Κρέτσου-Αγοραστός... Ανοίγει Ο Δρόμος Για Πλήρη Ολοκλήρωση Του ΕΣΠΑ 2007-2013 Με Ασφυκτικές Προθεσμίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών

Ελλάδας Κώστας Αγοραστός

Στη σημερινή συνάντηση του ο Πρόεδρος της Ένωσης  Περιφερειών  Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε την επίτροπο  Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου για την προσπάθεια - η οποία υπήρξε και πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας - να αυξήσει τη ρευστότητα ώστε  να μην χαθούν κοινοτικά χρήματα με την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από 95 στο 100% για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα.
Την ευχαρίστησε επίσης  για την πολύ στενή συνεργασία που έχουν οι περιφέρειες μαζί της και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για τα περιφερειακά προγράμματα της χώρας αλλά και για την πορεία των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής δεν σημαίνει ότι θα εισρεύσουν περισσότερα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και πως η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να επηρεάσει  τα υγιή περιφερειακά προγράμματα.
Πρόσθεσε επίσης, πως το ΕΣΠΑ 2007-2013 πρέπει να ολοκληρωθεί  σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό - όπως επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - για να μην οδηγηθεί η χώρα σε λιγότερες επενδύσεις, λιγότερα έργα και σε περισσότερα προβλήματα σε ορισμένες περιφέρειες.
Η πρόταση η οποία θα περάσει από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέσα στον Οκτώβριο για "100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" των έργων συνεισφέρει στη  ρευστότητα της εθνικής οικονομίας γιατί καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 100% του συνόλου της ευρωπαϊκής  χρηματοδότησης των υπό υλοποίηση έργων και μέχρι του ύψους της συνολικής  κοινοτικής συμμετοχής. Δηλαδή δεν  χρηματοδοτείται το σύνολο  του κόστους των έργων, με την υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μελλοντικά την ολοκλήρωση των έργων από εθνικούς πόρους μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος το 2016. Τα προγράμματα θα κλείσουν στο ύψος που έχει συμφωνηθεί.
Η διαδικασία αυτή είναι μια τεχνική λύση έμμεσης παράτασης του προγράμματος η οποία χρειάζεται διαχειριστική επάρκεια, ταχύτητα και προσήλωση στο στόχο για να μπορέσει να επιτευχθεί. Γιατί μέσα στα δύο χρόνια 2015 και 2016 με τις τροποποιήσεις αυτές στη χώρα θα εισρεύσουν 2 δις ευρώ για όλα τα προγράμματα και θα υπάρξει όφελος 3,7 δις γιατί δεν θα βάλει την εθνική συμμετοχή. Όταν υπάρχουν ειλικρινείς δίαυλοι επικοινωνίας, συνέργειας και προτάσεων η Ελλάδα πάντα ωφελείται. Οι προτάσεις της ΕΝΠΕ για εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών χρημάτων για να μην χαθούν πόροι επιτεύχθηκε. Η τεχνική λύση της έμμεσης παράτασης δρομολογείται και ψηφίζεται στο ευρωκοινοβούλιο, το ειδικό ταμείο του ΕΣΠΑ δημιουργήθηκε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε" κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Ετικέτες Αγοραστός    κρετσου   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

  • Στη Σκόπελο Αύριο Ο Κ. Αγοραστός


    Αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός θα βρίσκεται στη Σκόπελο

  • Αγοραστός:''Έργο Πνοής Και Ανάπτυξης Η Κάρλα''

     

    Πολυμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  βρίσκεται στη Λάρισα για το έργο της Κάρλας. Η επιτροπή  απαρτίζεται από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και τεχνοκράτες,συμμετέχει σε ενημερωτική σύσκεψη για την πορεία των εργασιών στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Κάρλα.

     

    Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγόραστος υποδέχθηκε τα μέλη της επιτροπής και τόνισε στην ομιλία του ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

     

     

    Αναφέρθηκε στα στάδια του έργου υποστηρίζοντας ότι'' παραλάβαμε το έργο σταματημένο και το επανεκκινήσαμε. Πρόκειται για ένα έργο που έχει κόστος 252 εκ. Ευρώ και απομένουν ακόμη άλλα 35 εκ σε εργολαβίες για να ολοκληρωθεί.Το έργο αυτό είναι στο ''μικροσκόπιο'' των μεγάλων έργων της Ευρώπης και μάλιστα πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο των Βαλκανίων''.

     

     

     

    Τέλος ζήτησε την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών καθώς για τους κατοίκους έχει τεράστια οφέλη.

     

     

     

     

  • Κ. Αγοραστός: ''Οι Κάτοικοι Της Σκοπέλου Βοήθησαν Με Την ψυχραιμία τους''

     

    Δηλώσεις για το θέμα της θεομηνία στην Σκόπελο έκανε σήμερα Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο περιθώριο για την Ενημερωτική εκδήλωση της Κάρλας.

  • Με Την Όμορφη Κόρη Του Για Την Ψήφο Ο Αγοραστός - ΦΩΤΟ

    Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εμφανίστηκε λίγο μετά τις 12 παρέα με την όμορφη κόρη του στο 1ο Γυμνάσιο προκειμένου να

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Του Απόστολου Παπαπαρίση
Η κα Τασία, Ο Ηρόστρατος Και Η Ιστορία… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Πάμε Την Ελλάδα Μπροστά Του Χρήστου Κέλλα
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈσφιξαν Τα Χέρια Κρέτσου-Αγοραστός... Ανοίγει Ο Δρόμος Για Πλήρη Ολοκλήρωση Του ΕΣΠΑ 2007-2013 Με Ασφυκτικές Προθεσμίες Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων