Σαββατο 19 Σεπτεμβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Του Απόστολου Παπαπαρίση

 

Είναι πασιφανές ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα χαραχθεί με μελανά γράμματα στην Ελληνική ιστορία ως η με διαφορά πιο άτολμη,

ανεύθυνη, ανειλικρινής και καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν δυνατόν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μία κυβέρνηση να φέρει τέτοιου μεγέθους αρνητικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Αν αυτό μπορούσε να γίνει άμεσα ορατό τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις θα τον είχαν παρέα με τους ΑΝΕΛ. Ένα και μοναδικό ...επίτευγμα υποστηρίζουν ότι έχουν να παρουσιάσουν και με αυτό προσπαθούν να πείσουν τον ανυποψίαστο λαό ότι αξίζει να τους δοθεί μία ακόμα ευκαιρία. Την αναδιάρθρωση  - βιωσιμότητα του χρέους. Είναι όμως έτσι; Φυσικά και ΌΧΙ. Είναι απλώς μία από τις γνωστές ...ασάφειες των συγκυβερνώντων για να μην πω ένα από τα μεγάλα ψέματα των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Ας δούμε λοιπόν τι γράφει η απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) της 12ης Ιουλίου 2015, το μόνο επίσημο έγγραφο που αναφέρεται στο θέμα του χρέους. Eurogroup meeting, 12 July 2015: «Με αυτά τα δεδομένα και στο πλαίσιο του πιθανού μελλοντικού προγράμματος του ΕΜΣ, καθώς και σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτώνται από την πλήρη υλοποίηση των μέτρων τα οποία πρόκειται να συμφωνηθούν σε πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση επανεξέτασης. Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ τονίζει ότι δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους.».

Αν το αναλύσουμε έτι περισσότερο θα διαφανεί καθαρά ότι πρόκειται για "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό λαό και να υφαρπάξουν την ψήφο τους με πονηριά:

1ον: Δεν είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση. Θα εξεταστεί κι εάν χρειαστεί. «...η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί,... »

2ον: Περί τίνος πρόκειται; Το διευκρινίζουν. Όχι μείωση χρέους, αλλά πιθανή παράταση... «...πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής),...»

3ον: Και για να το καταλάβουμε καλύτερα επαναλαμβάνεται ότι δεν αφορά σε απομείωση της ονομαστικής αξίας. «...δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους.»

4ον: Επίσης αναφέρουν ότι τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την πλήρη υλοποίηση του μνημονίου και μετά από αξιολόγηση. «...θα εξαρτώνται από την πλήρη υλοποίηση των μέτρων τα οποία πρόκειται να συμφωνηθούν σε πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση επανεξέτασης.»

5ον: Τέλος, αναφέρουν ότι τα πιθανά μέτρα θα ληφθούν στο πνεύμα που αποφασίσθηκε στην Ευρωομάδα του Νοεμβρίου του 2012, δηλαδή όπως είχε αποφασισθεί με την προηγούμενη συγκυβέρνηση (πλεόνασμα για 2 έτη κλπ). «..σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012».

Ετικέτες ''Απομείωση''    τσίπρας   
Κατηγορία Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Του Απόστολου Παπαπαρίση
Η κα Τασία, Ο Ηρόστρατος Και Η Ιστορία… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Πάμε Την Ελλάδα Μπροστά Του Χρήστου Κέλλα
Τώρα Πια Οι Πολίτες Ξέρουν… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

Banner5

HomeΤελευταία ΝέαΣχόλιαΗ ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων