Πεμπτη 6 Αυγουστου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Έτσι Δρουν Οι Διαρρήκτες Στη Λάρισα - Τι Να Κάνετε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με τη «μέθοδο» του θυροτηλεφώνου ή του κουδουνιού στα σπίτια, ελέγχοντας δηλαδή την παρουσία των ενοίκων, λειτουργούν οι διαρρήκτες που

το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα ανοίγουν σπίτια, σύμφωνα με τα περιστατικά που καταγράφονται στην τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας το γνωστό από παλιά πως οι διαρρήκτες δεν πάνε διακοπές.

 

Στη Λάρισα – αυτή την περίοδο - οι δράστες επιμένουν σε διαρρήξεις «σηκώνοντας» χρυσαφικά ή χρήματα είτε σπάζοντας τον «μύλο» της κλειδαριάς της κύριας εισόδου, είτε σπάζοντας την είσοδο με κλωτσιές. Σε κάθε περίπτωση πάντως επιλέγουν να ελέγξουν πρώτα αν οι ένοικοι βρίσκονται εντός του διαμερίσματος, προτιμούν διαμερίσματα που δεν διαθέτουν πόρτες με κλειδαριές ασφαλείας, ενώ δεν κάνουν… διακρίσεις ως προς τις ώρες, αλλά προϋπόθεση για να κάνουν τη διάρρηξη, είναι να απουσιάζει ο ιδιοκτήτης σε αντίθεση με άλλους διαρρήκτες, όπως έχει καταγραφεί στο παρελθόν, που μπαίνουν στα σπίτια «αδιαφορώντας» για το γεγονός ότι οι ένοικοι βρίσκονται εντός ή κοιμούνται.

 

Οι διαρρήκτες που δρούνε αυτή την περίοδο στη Λάρισα, με την αστυνομία να καταγράφει τα περιστατικά αναζητώντας «κοινά στοιχεία» στη μεθοδολογία τους, στοχεύουν κυρίως σε χρήματα, εκτιμώντας ότι τα ποσά που εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες φυλάσσονται στα σπίτια αλλά μέχρι τώρα βρίσκουν μικροποσά, λόγο για τον οποίο αρκετά συχνά οι διαρρήξεις δεν καταγγέλλονται καν στην αστυνομία. Φυσικά οι διαρρήκτες, με την ευκαιρία κλέβουν και χρυσαφικά.

 

Από τα περιστατικά διαρρήξεων που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σε διάφορες συνοικίες της πόλης, οι διαρρήκτες χτυπάνε πρώτα το κουδούνι όσες φορές απαιτηθεί, για να βεβαιωθούν αν οι ένοικοι βρίσκονται εκτός. Η συγκεκριμένη κατηγορία διαρρηκτών «συμπαθεί» τα διαμερίσματα που δεν διαθέτουν πόρτες με κλειδαριές ασφαλείας και έτσι «σπάνε» τον μύλο της κλειδαριάς. Σε άλλα σπίτι μπήκαν σπάζοντας πρώτα την πόρτα με κλωτσιές.

 

Τέλος οι διαρρήξεις γίνονται και πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες, που συνήθως οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στην εργασία τους ή στην αγορά. Από την αστυνομία εκτιμάται πάντως, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, τα κρούσματα των διαρρήξεων θα αυξηθούν, με αφορμή και τις καλοκαιρινές άδειες.

 

ΧΩΡΙΑ

 

Αντιθέτως στα χωριά, οι δράστες λειτουργούν με την παλιά μέθοδο της απασχόλησης, στην αστυνομική ορολογία, εμφανιζόμενοι ως… έμποροι ειδών προικός. Σκοπός τους είναι μπούνε στα σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, όπου ο ένας δράστης «πιάνει κουβέντα» με τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους και ο δεύτερος ψάχνει το σπίτι, αναζητώντας κυρίως χρήματα.

 

Το τελευταία περιστατικά καταγράφηκαν στην Ελασσόνα όπως την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Κοκκινόγη όταν οι δράστες μπήκαν στο σπίτι 84χρονης κλέβοντας 100 ευρώ. Περισσότερα από 1.000 ευρώ σήκωσαν ωστόσο από σπίτι στην Καρυά. Μάλιστα με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε συμβουλές όπου μεταξύ άλλων «εφιστάται η προσοχή στους συνταξιούχους, να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε τραπεζικά καταστήματα και τους ζητούν την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών ή του εφάπαξ που δικαιούνται».

Πηγή: Eλευθερία 

Ετικέτες διαρρήκτες    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈτσι Δρουν Οι Διαρρήκτες Στη Λάρισα - Τι Να Κάνετε Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων