Δευτερα 6 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Τι Αλλάζει Στη Λειτουργία Των Παιδικών Σταθμών Στη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η …καυτή πατάτα των Παιδικών Σταθμών δυσκόλεψε από το ξεκίνημα της θητείας της τη νέα δημοτική αρχή όπως παραδέχτηκε

σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έγινε σε κεντρικό Παιδικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο ίδιος λοιπόν μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη ανέλυσαν τι έχει επιτευχθεί ως τώρα από τη νέα δημοτική αρχή σε σχέση με τους παιδικούς σταθμούς και τι αλλάζει με διάφορες καινοτομίες που θα βοηθήσουν τους γονείς.


ΟΣΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΑΝ Ως ΣΤΙΓΜΗΣ
Ξεκινώντας ο κ. Καλογιάννης ανέλυσε τα όσα επιτεύχθηκαν ως στιγμής:
«Μέχρι σήμερα έχουν λυθεί αρκετά προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς στη Λάρισα, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ήταν το καυτό ζήτημα από την αρχή της θητείας μας που βρέθηκε στα χέρια μας, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε άμεσες λύσεις. Εννοώ την δυσλειτουργία αναφορικά με το προσωπικό με την κατάσταση που βρήκαμε, όπου δεν υπήρχε εγκεκριμένο προσωπικό και όλο αυτό πέρασε από 40 κύματα, από δίμηνες συμβάσεις, από διαδικασίες διεκδίκησης προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, μέχρι που και πριν λίγες μέρες υπέγραψα και τις τελευταίες προσλήψεις που έχουν σχέση με τους Παιδικούς Σταθμούς και μπορούμε να πούμε ότι ομαλοποιήσαμε την λειτουργία τους. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να βλέπουμε και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τους Παιδικούς Σταθμούς που είναι 25 στην πόλη και φιλοξενούν 2000 παιδιά.
Είδαμε από την πρώτη στιγμή την δυνατότητα της πλήρους απαλλαγής από τα τροφεία, των οικονομικά ασθενέστερων, και αυτό έγινε με την κατάργηση του τεκμηρίου των 6000 για τις άνεργες μητέρες. Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των απολυμένων των ΣΜ Λάρισα για την στήριξη τους, επίσης, η συνεργασία με την ΘΕΣΓάλα, και οι διαφανέστατες προσλήψεις στις διαδικασίες του προσωπικού, θυμίζω ότι κλήθηκαν όλες οι παρατάξεις και είχαμε κοινή δήλωση όλων μας και διασφάλισε τις διαφανείς διαδικασίες.
Επίσης 200 παιδιά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ η Λάρισα δεν είχε πρόγραμμα και αυτό είναι κάτι το πολύ θετικό.
Προχωρήσαμε στην καταβολή προκαταβολικά των τροφείων των δύο μηνών.
Ξεκινάμε προσπάθεια για λειτουργία σχολής γονέων, οπότε στο διάστημα των 7 μηνών, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικά πράγματα, σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική και την διαφάνεια»


ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Ο κ. Καλογιάννης εν συνεχεία τόνισε πως το έργο του δήμου συνεχίζει και θα γίνουν διάφορα πράγματα όπως:
-    Στήριξη του προσωπικού και καλύτερη συνεργασία με τους γονείς.

-    Πιλοτική λειτουργία Παιδικών Σταθμών για τον μήνα Αύγουστο.

-    Απογευματινή λειτουργία απογευματινών σταθμών με κύριο στόχο την στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, με την προϋπόθεση ύπαρξης ικανού αριθμού προσωπικού στην πρωινή ζώνη.

-    Ένα άλλου είδους μοριοδότηση που κατατίθενται από τους γονείς για την ένταξη των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς για να λυθεί μια για πάντα η παρέμβαση τρίτων με τα γνωστά σημειώματα πάνω στις αιτήσεις για την πρόσληψη του δικού του παιδιού.


Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης συμπλήρωσε:
«Σε 3 άξονες στηρίζεται η παρέμβασή μας:
-    Αξιοπιστία των διαδικασιών
-    Υποστήριξη του προσωπικού
-    Καλύτερη συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικού προσωπικού
Την επόμενη Τρίτη φέρνουμε δύο σημαντικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ένα έχει να κάνει με την πιλοτική λειτουργία 3 Παιδικών Σταθμών τον Αύγουστο (χωρίς να παραβιαστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων, κάποιοι θα πάρουν άδεια τον Μήνα Ιούνιο ή Ιούλιο) και το άλλο αφορά την πιλοτική λειτουργία 3 παιδικών σταθμών με 150 αιτήσεις που υπάρχουν για το απόγευμα με προτεραιότητα σε εργαζόμενες μητέρες. Αυτό θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε από την στιγμή που θα έρθουν στους Παιδικούς Σταθμούς οι 39 εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ, θα δώσουμε ανακοίνωση, διότι μόλις χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Επίσης,  υπάρχει συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και με ψυχολόγους και με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Ξεκίνησα κύκλος ομιλιών για γονείς και εκπαιδευτικούς, και ξεκινάνε σε όλους τους Σταθμούς οργάνωση προγραμμάτων σχολής γονέων. Υπάρχει ήδη σημαντικός αριθμός αιτήσεων και αυτό θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Επρόσθετα ξεκινάει συνεργασία με τον Λάκη Κουρεντζή για την εισαγωγή θεατρικού παιχνιδιού και αυτό θα γίνει οργανωμένα πιλοτικά σε 7 Παιδικούς.

Ήδη ανακοινώθηκε η ενίσχυση θεατρικής παιδείας των παιδιών με δωρεάν παραστάσεις στους Παιδικούς, ήδη συνεργαζόμαστε με τον Τιριτόμπα και με δύο εργαστήρια στην συνέχεια.
Τέλος να πω πως συνεργαζόμαστε με την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου, να οργανώσουμε εκείνο το σύστημα που θα μας επιτρέψει με σωστά κριτήρια να ενταχθούν τα παιδιά στους Παιδικούς. Θα ανακοινωθεί το πλαίσιο άμεσα.
Επίσης ο κ. Δεληγιάννης τόνισε πως τη νέα χρονιά υπολογίζεται πως θα είναι 97 οι εργαζόμενοι συνολικά και οι 52 θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι με τις γνωστές συμβάσεις.

Τέλος ο δήμαρχος για τα δίμηνα υπερτόνισε πως τα δίμηνα δεν είναι στην φιλοσοφία του δήμου, ειδικά στους Παιδικούς διότι δεν είναι καθόλου καλό να αλλάζουν διαρκώς εκπαιδευτικούς τα παιδιά και πως περιμένουν από την κεντρική εξουσία να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για να λειτουργήσει όλο αυτό.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤι Αλλάζει Στη Λειτουργία Των Παιδικών Σταθμών Στη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων