Τριτη 16 Σεπτεμβριου 2014

Ευφημία, Μελίνα, Μελίτα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παράσταση Διαμαρτυρίας... Μόνο Για Συνδικαλιστές! "Δεν Υπάρχουν Κενά Στη Θεσσαλία" Υποστηρίζει Η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τρεις και ο... συνδικαλιστής! Μόνο οι διοικήσεις της ΕΛΜΕ Λάρισας και των Λαρισαίων δασκάλων έδωσαν το παρόν στη σημερινή (κατά τα άλλα, "μαζική"!)

παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Και αφού ύψωσαν και άπλωσαν στην είσοδο το σχετικό πανό, στη συνέχεια οι Λαρισαίοι συνδικαλιστές ανέβηκαν στον 3ο όροφο και το γραφείο της κ. Βασιλικής Ζιάκα όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία του νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρη Τζιόλη έχουν εντοπιστεί κενά σε δημοτικά σχολεία της πόλης ενώ υπάρχουν και τμήματα που αριθμούν μέχρι και... 30 μαθητές! Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πως τα κενά σε Γυμνάσια-Λύκεια είναι σαφώς λιγότερα και αφορούν μόνο σε καθηγητές Βιολογίας, ωστόσο έκανε και αυτός λόγο για πολυάριθμα τμήματα. Οι συνδικαλιστές καθηγητές και δάσκαλοι στάθηκαν ιδιαιτέρως στη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία ισχυρίζονται πως ουσιαστικά οδηγεί στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και στη δημιουργία δεξαμενής νέων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.
Παίρνοντας το λόγο η Περιφερειακή Δ/ντρια Θεσσαλίας δήλωσε κατηγορηματικά στους εκπαιδευτικούς και τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες πως δεν υπάρχουν κενά, όχι μόνο στα σχολεία της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλία! Πλην κάποιων (μετρημένων) Βιολόγων στη δευτεροβάθμια που και τα κενά αυτά θα καλυφθούν εντός των ημερών, για την πρωτοβάθμια σύμφωνα με την κ. Ζιάκα υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί στα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ και σε περίπτωση που δεν τοποθετηθούν οι δάσκαλοι, τότε η ευθύνη θα βαραίνει τους κατά τόπους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Όσον αφορά τα παράπονα για υπεράριθμα τμήματα ξεκαθάρισε πως ο νόμος μιλάει για 25 μαθητές ανά τμήμα και απ' ότι γνωρίζει, στα σχολεία της Θεσσαλίας δεν υπερβαίνουμε αυτό το νούμερο. Ούτε έχει δεχθεί κάποια επίσημη καταγγελία. "Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε μόνο τάξεις με 20 μαθητές, κι εγώ θα το 'θελα αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό" επεσήμανε χαρακτηριστικά η περιφερειακή διευθύντρια.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 19:06

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαράσταση Διαμαρτυρίας... Μόνο Για Συνδικαλιστές! "Δεν Υπάρχουν Κενά Στη Θεσσαλία" Υποστηρίζει Η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων