Τεταρτη 17 Σεπτεμβριου 2014

Σοφία, Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Θρήνος Στην Πυροσβεστική Οικογένεια Για Τον Ματθαίο Μάντζιο - Το Χρονικό Της Τραγωδίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Δείτε την ανακοίνωση που "ανέβηκε" στο site του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος για τον τραγικό χαμό του Λαρισαίου πυροσβέστη

"Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος Υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών την 12η Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.
Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών."

Πως φτάσαμε στην τραγωδία

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και σημειώθηκαν εκρήξεις από ασετιλίνη που υπήρχε στο κατάστημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο γυναίκες στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα στον πρώτο όροφο απεγκλωβίστηκε έγκαιρα, αλλά ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος που ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να σώσει τη δεύτερη γυναίκα εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.

Δύο ώρες αργότερα που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις και στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία ενώ στο 251 ΓΝΑ, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε και δεύτερος πυροσβέστης. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής.


Ετικέτες πυροσβέστης    Λαρισαίος    Νεκρός   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΘρήνος Στην Πυροσβεστική Οικογένεια Για Τον Ματθαίο Μάντζιο - Το Χρονικό Της Τραγωδίας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων