Τριτη 9 Σεπτεμβριου 2014

Ιωακείμ

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Με Βαριά Καρδιά Αλλά... Τα "Δίμηνα", "Δίμηνα"! Παιδικός Σταθμός - "Παιδοφυλακτήριο" Στη Λάρισα Λειτουργεί Με 1 Νηπιαγωγό Για... 62 Παιδιά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Να είσαι γονιός και να ακούς ότι το παιδί σου είναι μαζί με άλλα 61 στον παιδικό σταθμό και όλα μαζί έχουν μια νηπιαγωγό... Τρελαίνεσαι ή όχι;

Οι αποκαλύψεις-κατηγορίες Καλογιάννη για παραλείψεις του Κώστα Τζανακούλη αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, μας άφησε όλους με την απορία που έθεσε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος: τελικά ήταν μια έωλη απόφαση της κυβέρνησης, αυτή ευθύνεται που δεν πήρε προσωπικό ο δήμος Λαρισαίων για τους παιδικούς σταθμούς ή μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας; Σύμφωνα με τον Απόστολο Καλογιάννη, το έγγραφο που του έδειξε ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος δείχνει πως η προηγούμενη δημοτική αρχή αντί για 82 που μας έλεγε, ζήτησε μόλις 16 προσλήψεις για τους δήμους! Η αλήθεια θα λάμψει τις αμέσως επόμενες μέρες, λέει ο δήμαρχος.... Άντε να δούμε!

"Ανάθεμα" και "δίμηνα"

Επειδή όμως οι γονείς και τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν, αμέσως μετά τις δημαιρεσίες συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας και αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 68 συμβασιούχων για δύο μήνες προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις στην πρόταση της δημοτικής αρχής, αφού όμως πρώτα φρόντισαν να ρίξουν το "ανάθεμα" στις ομηρίες πολιτών-εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, τονίζοντας άπαντες πως είναι υπέρ των σταθερών μορφών εργασίας αλλά... Είπαμε, στο τέλος της ημέρας και της συνεδρίασης είπαν "ναι" στους διμηνίτες. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, κλασικά, καταψήφισε.

Μία νηπιαγωγός για... 62 παιδιά!

Το πόσο δραματική είναι η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, το περιέγραψε με δύο αριθμητικά παραδείγματα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης: έχουμε παιδικό σταθμό που λειτουργεί με μία νηπιαγωγό η οποία έχει υπό την επίβλεψη της... 47 παιδιά ενώ σε άλλη περίπτωση, ακόμη χειρότερα, μία εκπαιδευτικός αναλογεί σε... 62 παιδιά! Αυτοί δεν (μπορεί να) είναι παιδικοί σταθμοί αλλά παιδοφυλακτήρια! Ποιος ευθύνεται λοιπόν γι' αυτή την κατάσταση; Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων στην Ελλάδα εξαντλεί το ποσοστό κάλυψης μέσω ΕΣΠΑ που φτάνει στο 70% των συνολικών αναγκών αλλά ό δήμος Λαρισαίων ανήκει στις εξαιρέσεις που ζήτησε και έλαβε έγκριση κονδυλίων για ποσοστό 24%!

Η Ρένα "έδειξε" Τζανακούλη

Έκπληξη και θλίψη ένιωσε, όπως είπε, η Ρένα Καραλαριώτου με τις αποκαλύψεις Καλογιάννη γιατί αφορούν χιλιάδες Λαρισαίους γονείς και τα παιδιά τους. Και "έδειξε" ξακάθαρα τον πρώην δήμαρχο ως υπεύθυνο ("οι παραλείψεις είναι σημαντικές και έχουν ονοματεπώνυμο"), πριν δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ των διμήνων αλλά θα είναι η τελευταία φορά γιατί δεν πιστεύει πως με ομηρίες πολιτών μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος.

Η απάντηση 

Απαντώντας ο Κώστας Τζανακούλης τα έριξε στο υπουργείο Εσωτερικών: "5 έγγραφα τους στείλαμε για 160 άτομα, στις 16/4 και στις 17/6 στείλαμε τα χαρτιά αλλά αυτοί σας έδειξαν μόνο το ένα. Προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στο νέο δήμαρχο κάποιοι από το υπουργείο. Εμείς ζητήσαμε 82 αλλά και με 60-62 θα καλυπτόμασταν. Και αυτό το νούμερο το επιλέξαμε, δεν πήγαμε στο 100% γιατί μέσω ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑ δεν μπορείς να πάρεις παιδιά δημοσίων υπαλλήλων ή εργαζομένων στο δήμο στους παιδικούς σταθμούς" είπε ο πρώην δήμαρχος που μάλιστα υποστήριξε ότι μπροστά στον Καλογιάννη πήρε τηλέφωνο στο ΥΠ.ΕΣ και ζήτησε 82 προσλήψεις, ενώ υπεραμύνθηκε συνολικά της στάσης του αλλά και της πολιτικής του όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς.

"Που πήγαν τα λεφτά;"...STOP!

Όσο για το που πήγαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα τελευταία 2 χρόνια; "Πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε" είπε ο Τζανακούλης και ευχαρίστησε τον δήμαρχο που δεν ασπάζεται τα όσα αναφέρθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, την ώρα που ο Απόστολος Καλογιάννης από πάνω (και ενώ εμείς περιμέναμε πως θα παρέμβει) ένιπτε τα χείρας του... Τι κι αν λίγα 24ωρα πριν μας έλεγε στο γραφείο του και δήλωνε on camera "που πήγαν τα λεφτά;", αναφορικά με τα 2 εκ.ευρώ που πήρε ο δήμος από το ΕΣΠΑ; Προφανώς και δεν τα βγάλαμε εμείς οι δημοσιογράφοι από το μυαλό μας ούτε οι κασέτες λένε ψέματα αλλά σήμερα... "Τα μάζεψε" για το που πήγαν τα λεφτά ο δήμαρχος! Η αλήθεια (πρέπει) να λέγεται. Μάλλον θα υπάρχουν και άλλοι κωδικοί προς διερεύνηση...

"Όχι" Λαμπρούλη

Στη συνέχεια μίλησαν και ενέκριναν τις προσλήψεις των διμηνιτών τόσο η κ. Καμηλαράκη ως εκπρόσωπος της παράταξης Νασιώκα όσο και ο Ντίνος Διαμάντος ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης έριξε την ευθύνη για την όλη κατάσταση και στην προηγούμενη αλλά και στη νυν δημοτική αρχή ("προσπαθούν και οι δύο να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Καταψηφίζουμε τα δίμηνα και ως σχέση απασχόλησης και ως αντιπαιδαγωγική πρακτική")

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 20:19

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜε Βαριά Καρδιά Αλλά... Τα "Δίμηνα", "Δίμηνα"! Παιδικός Σταθμός - "Παιδοφυλακτήριο" Στη Λάρισα Λειτουργεί Με 1 Νηπιαγωγό Για... 62 Παιδιά! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων