Σαββατο 16 Αυγουστου 2014

Αλκιβιάδης, Γεράσιμος, Διομήδης, Σεραφείμ, Σαράντης, Σταμάτης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Δεν Αλλάζει Η Κατανομή Εδρών Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν αλλάζει τελικά η κατανομή των δημοτικών συμβούλων Λάρισας μετά και την προχθεσινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας το

οποίο απέρριψε, τόσο την ένσταση του υποψηφίου δημάρχου Λαρισαίων – στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου - Γιώργου Λαμπρούλη όσο και την αντένσταση της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων Ρένας Καραλαριώτου.

 

Σημειώνεται πως από το ίδιο Δικαστήριο, προ δεκαημέρου, εκδόθηκε και η απορριπτική απόφαση επί της ένστασης που κατέθεσε η πρώτη επιλαχούσα – με τον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Κων. Τζανακούλη - Μαρία Κοτάκου κατά του τελευταίου εκλεγέντος δημοτικού συμβούλου με τον ίδιο συνδυασμό Αλέξ. Γεωργούλη, όπως απορριπτέα κρίθηκε και η ένσταση του υποψήφιου δημάρχου Λαρισαίων Γεωργίου Μπαρτζώκη ο οποίος δεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

 

Ετσι, μετά λοιπόν και την έκδοση της απόφασης για την ένσταση Λαμπρούλη, κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (ως προς την κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών) και την αντένσταση Καραλαριώτου δεν εκκρεμούν δικαστικά άλλες αποφάσεις που να αφορούν στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Λαρισαίων, οπότε ο αριθμός των 49 συνολικά εδρών των παρατάξεων διατηρείται ως έχει: 

 

Η παράταξη Καλογιάννη εκλέγει 29 συμβούλους, η παράταξη Καραλαριώτου 7 συμβούλους, η παράταξη Τζανακούλη 5 συμβούλους, η παράταξη Διαμάντου 3 συμβούλους, η παράταξη Νασιώκα 3 συμβούλους και, η παράταξη Λαμπρούλη 2 συμβούλους.

 

ΕΝΣΤΑΣΗ

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας, συνεκδίκασε, την ένσταση που κατέθεσε στις 20 Ιουνίου ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γεώργιος Λαμπρούλης κατά, του Δήμου Λαρισαίων, του νεοκλεγέντος δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Λαρισαίων» Απόστολου Καλογιάννη, της υποψήφιας δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» Ρένας Καραλαριώτου. 

 

Όπως και την αντένσταση που κατέθεσε στις 17 Ιουλίου η κ. Καραλαριώτου κατά του κ. Λαμπρούλη και του κ. Καλογιάννη.Υπενθυμίζεται πως ο συνδυασμός του κ. Λαμπρούλη κατέλαβε δυο έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και με την ένσταση (σ.σ. μέσω της κατανομής των «υπολοίπων») διεκδικούσε μια τρίτη έδρα από τον συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Καραλαριώτου που κατέθεσε αντένσταση ζητώντας δηλαδή την απόρριψη της ένστασης Λαμπρούλη.

Ο συνδυασμός Λαμπρούλη κατέθεσε ένσταση, εκτιμώντας ότι οι αδιάθετες έδρες κατανεμήθηκαν με εσφαλμένη ερμηνεία του σχετικού νόμου. Ότι δηλαδή οι έδρες του α’ γύρου κατανεμήθηκαν, ανάλογα με το υπόλοιπο των ψήφων όλων των συνδυασμών (και του επιτυχόντος), και όχι όπως, κατά την άποψή του, ο νόμος ορίζει ότι «η κατανομή των αδιάθετων αυτών εδρών της Α' κατανομής γίνεται βάσει του υπολοίπου των ψήφων μόνο των επιλαχόντων συνδυασμών, δηλαδή, ότι σύμφωνα με το νόμο, ο επιτυχών συνδυασμός δεν παίρνει μέρος στη διανομή των αδιάθετων εδρών της δεύτερης (β') φάσης της Α' κατανομής, αλλά οι αδιάθετες έδρες κατανέμονται μόνο μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών».

 

Στην ένσταση Λαμπρούλη, ως προς την κατανομή των εδρών στην Α' και Β' κατανομή, σημειώνεται πως «...ο πρώτος και επιτυχών συνδυασμός, λαμβάνει 29 έδρες (δηλ. τα 3/5 του συνόλου των εδρών) και συγκεκριμένα: 

 

5 έδρες από την Α' κατανομή και 24 έδρες από τη Β' κατανομή, ο συνδυασμός «ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» λαμβάνει έξι (6) έδρες, ο συνδυασμός «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» λαμβάνει πέντε (5) έδρες, ο συνδυασμός «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» λαμβάνει τρεις (3) έδρες, ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ» λαμβάνει τρείς (3) έδρες και τέλος, ο συνδυασμός «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» λαμβάνει τρεις (3) έδρες.Για την Β' κατανομή, ο συνδυασμός «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» θα λάβει 24 επιπλέον έδρες, ήτοι είκοσι εννέα (29) έδρες συνολικά για να συμπληρώσει τα 3/5 των εδρών. 

 

Επομένως ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» λαμβάνει συνολικά τρεις έδρες (3) και όχι δύο όπως αναγνώρισε η προσβαλλόμενη απόφαση, ανακηρύσσοντας έτσι αντίστοιχα έναν επιπλέον επιτυχόντα δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ο οποίος πρέπει να λάβει 5 αντί των 6 εδρών... Επειδή πρέπει να μεταρρυθμιστεί η πιο πάνω προσβαλλόμενη απόφαση προκειμένου να δοθεί μία (1) ακόμη έδρα στον συνδυασμό μας, αφαιρούμενη από το συνδυασμό “ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ”».

Να σημειωθεί πως, μπορεί η ένσταση Λαμπρούλη να στρεφόταν και κατά του συνδυασμού Καλογιάννη, δεν επηρέαζε ωστόσο τον αριθμό των εδρών που καταλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή.

 

ΕΔΡΕΣ

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας απέρριψε τελικά τις δυο ενστάσεις και οι έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, παραμένουν σύμφωνες και με την αρχική απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Δηλαδή η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του Απ. Καλογιάννη καταλαμβάνει 29 έδρες, η «Λάρισα Νέα Αρχή» της Ρένας Καραλαριώτου καταλαμβάνει 7 έδρες, η «Λάρισα Πόλη του Αύριο» του Κων. Τζανακούλη καταλαμβάνει 5 έδρες, η «Ανθρώπινη Πόλη» του Εκτ. Νασιώκα καταλαμβάνει 3 έδρες, η «Νέα Λάρισα» του Ντ. Διαμάντου καταλαμβάνει 3 έδρες και τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γ. Λαμπρούλη καταλαμβάνει 2 έδρες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

 

Ετικέτες δημοτικο συμβούλιο    Λάρισα    εδρες   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔεν Αλλάζει Η Κατανομή Εδρών Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων