Σαββατο 16 Αυγουστου 2014

Αλκιβιάδης, Γεράσιμος, Διομήδης, Σεραφείμ, Σαράντης, Σταμάτης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Μεγάλη Γιορτή Της Παναγίας Στο Νομό Λάρισας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Άρχισαν οι θρησκευτικές τελετές σε ναούς, ενόψει της μεγάλης γιορτής της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο. 

 

Σύμφωνα με τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν, έχουν ως εξής:

 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Σειρά θρησκευτικών τελετών ψάλλονται στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, ως ακολούθως:

Πέμπτη 14 Αυγούστου μέγας πανηγυρικός εσπερινός - εγκώμια (επιτάφιος) της Θεοτόκου 7:30 - 10:00 μ. μ. 

Παρασκευή 15 Αυγούστου πρωί: Όρθρος-πανηγυρική θεία λειτουργία 7:00 -10:30 π. μ. Απόγευμα: Μεθέορτος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 7:00 – 8:30 μ. μ. Τετάρτη 20 Αυγούστου: παράκληση στην Παναγία την Παντάνασσα. Παρασκευή 22 Αυγούστου: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός 7:30 μ. μ. Σάββατο 23 Αυγούστου, πρωί: Όρθρος-θεία λειτουργία 7:00 - 10:00 π. μ. Απόγευμα: Μεθέορτος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας του Χάρου 7:00 – 8:30 μ. μ. Τετάρτη 27 Αυγούστου παράκληση στον Άγιο Παρθένιο.

 

ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης του Δήμου Τεμπών. Σήμερα Πέμπτη 14 Αυγούστου θα τελεστούν μέγας πανηγυρικός εσπερινός- εγκώμια της Θεοτόκου στις 7 το απόγευμα, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον εκπρόσωπο της μητρόπολης. Την Παρασκευή 15 Αυγούστου το πρωί στις 7 θα τελεσθούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

ΜΕΣΟΡΑΧΗ

Σήμερα Πέμπτη 14 και αύριο Παρασκευή 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Μεσοράχης του Δήμου Κιλελέρ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:Πέμπτη 14 Αυγούστου 7:30 μ.μ: Εσπερινός με αρτοκλασία.Παρασκευή 15 Αυγούστου 07:30 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

 

ΑΡΜΕΝΙΟ

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας στο Αρμένιο με μεγαλοπρέπεια. Την Πέμπτη παραμονή θα τελεστεί στις 7.30 εσπερινός με αρτοκλασία και κήρυγμα ενώ ανήμερα της εορτής το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ

Τον Δεκαπενταύγουστο εορτάζει στην Κουτσουπιά ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σήμερα Πέμπτη 14 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία ενώ ανήμερα θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

 

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με χριστιανική ευλάβεια οι δημότες του Αμπελώνα και της περιοχής θα τιμήσουν και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου όπου πανηγυρίζει ο μητροπολιτικός ιερός ναός της πόλης.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμπελώνα και προϊστάμενος του ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Φωκίδης σήμερα Πέμπτη, παραμονή της γιορτής θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιατάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, με αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία και περιφορά της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Αμπελώνα.Αύριο, ημέρα Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής 15 Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Παπαλέξη. 

 

Το απόγευμα της γιορτής θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός, στις 7 το απόγευμα και Παρακλητικός Κανόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 09:41

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ Μεγάλη Γιορτή Της Παναγίας Στο Νομό Λάρισας! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων