Δευτερα 16 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Εκδήλωση Στην Κοιλάδα ...Τινάχτηκε Στον Αέρα - Τα Φαγητά Ήταν Σπιτικά, Αλλά... Χωρίς Άδεια Υπαίθριου Εμπορίου!

Ιουλ 17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η φωτό είναι από εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας στην Κοιλάδα Λάρισας. Αλλά μην σας ξεγελούν. Είναι από παλαιότερη

γιορτή στην πλατεία του χωριού. Αφού η φετινή που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Κυριακή κυριολεκτικά «τινάχτηκε στον αέρα» μαζί με όλες τις προετοιμασίες της...

 

Η εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο «Όταν συναντιούνται οι νεότεροι με τους γεροντότερους», που διοργάνωνε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος», ακυρώθηκε όχι από την πλευρά των διοργανωτών, αλλά εξαιτίας ανώνυμης καταγγελίας, που έγινε την ίδια μέρα και βάσει της οποίας ο σύλλογος δεν μπορούσε να διοργανώσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση από τη στιγμή που δεν διέθετε άδεια υπαίθριου εμπορίου!

 

Αυτό είναι ένα νέο δεδομένο στο οποίο θα πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να λάβουν υπόψη τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και άλλοι φορείς, για τους οποίους απαιτείται η έκδοση σχετικής άδειας, αν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση σε ανοιχτό ή και κλειστό χώρο. Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, αφού στον χώρο της πλατείας και ενώ είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας για τους οποίους θα γινόταν η εκδήλωση, έφτασε η αστυνομία η οποία και ζήτησε την αναβολή της επικαλούμενη τους παραπάνω λόγους.Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη δυσαρέστησε τους παρευρεθέντες, αφού για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος- θα διασκέδαζαν υπό τους ήχους τραγουδιών της Ανατολικής Ρωμυλίας-, οι γυναίκες του χωριού είχαν μαγειρέψει διάφορα εδέσματα για να τα προσφέρουν στους ηλικιωμένους του χωριού κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

 

Όμως αντί να καθίσουν στα τραπέζια που είχαν στρωθεί στην πλατεία του χωριού και να περάσουν μια όμορφη βραδιά, πήραν το φαγητό στο χέρι, όπως στα συσσίτια, και έφυγαν για το σπίτι.Ο Μ.Ε.Σ Κοιλάδας «Ο Φάρος», εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Το Δ.Σ. και τα μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας, ζητάνε δημόσια συγγνώμη, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 13 Ιουλίου, όπου θα διεξαγόταν η εκδήλωση με γενικό τίτλο «Όταν οι γηραιότεροι συναντιούνται με τους νεότερους».

 

Η συγγνώμη αφορά ιδιαίτερα στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας του χωριού, που με θέρμη αγκάλιασαν την εκδήλωση, προσήλθαν στο χώρο της πλατείας, αλλά δυστυχώς λόγω καταγγελίας που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η γιορτή σταμάτησε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας (τα όργανα της οποίας πραγματικά ευχαριστούμε για τη διακριτική τους παρέμβαση και την προσπάθειά τους να βρεθεί λύση).Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν εκεί και για τις προσπάθειές τους να λύσουν το θέμα (πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατο) και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να επαναλάβει την προσπάθεια και να τιμήσει δεόντως την Τρίτη Ηλικία του χωριού, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

 

Επίσης τα μέλη του συλλόγου θα ήθελαν να επισημάνουν σε όλους τους αποδέκτες, καλόβουλους αλλά και κακόβουλους, ότι ο παραδοσιακός πολιτισμός της Ελλάδας διατηρείται και προβάλλεται μέσα από την εθελοντική δράση ανθρώπων που τον αγαπούν και δουλεύουν γι’ αυτόν χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τέτοιου είδους κακοήθεις ενέργειες, μας πεισμώνουν περισσότερο να συνεχίσουμε το έργο μας γιατί όπως είπε και ο ποιητής λαός χωρίς παράδοση μοιάζει με σπίτι χωρίς θεμέλια», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

 

* Κάτοικοι του χωριού σχολίασαν το γεγονός στην «Ε» με πικρία, αφού μια εκδήλωση που επαναλαμβάνεται όπως λένε ανελλιπώς τα τελευταία 40 χρόνια στο χωριό, φέτος δεν έγινε για γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους, στερώντας τη χαρά από ανθρώπους ηλικιωμένους.Η συγκεκριμένη εκδήλωση όπως είπαν θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, αφού βγάλουν τη σχετική άδεια.Όμως μέχρι να γίνει αυτή, την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουλίου, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, οι κάτοικοι του χωριού πραγματοποιούν ένα θρακιώτικο έθιμο, το «Κουρμπάνι του Άι- Λια», όπου βράζουν κρέας και το μοιράζουν στους παρευρισκόμενους. 

 

Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία του χωριού.Και με αφορμή την ακύρωση της προηγούμενης εκδήλωσης, αυτή τη φορά δηλώνουν αποφασισμένοι να την πραγματοποιήσουν ακόμη και με την παρουσία της αστυνομίας...

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

 

Ετικέτες Κοιλάδα    εκδηλωση    φαγητα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 10:50

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕκδήλωση Στην Κοιλάδα ...Τινάχτηκε Στον Αέρα - Τα Φαγητά Ήταν Σπιτικά, Αλλά... Χωρίς Άδεια Υπαίθριου Εμπορίου! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων