Κυριακη 24 Αυγουστου 2014

Αιτωλία, Ευτύχιος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εγκαινιάστηκε Ενώπιον Χιλιάδων Λαρισαίων Το Νέο Πάρκο Χατζηχαλάρ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που έσπευσαν να χαρούν ένα πραγματικά πανέμορφο πνεύμονα πράσινου στις κεντρικές συνοικίες της Λάρισας,

ο Δήμαρχος Λαρισαίων εγκαινίασε σήμερα το νέο πάρκο Χατζηχαλάρ, μια περιβαλλοντική ανάσα για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, το οποίο σηματοδότησε ταυτόχρονα το τέλος ενός προβλήματος, της ανατολικής αποστραγγιστικής τάφρου της πόλης.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα σημαντικό χώρο αναψυχής για τη Λάρισα, έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πράσινου, το Πάρκο Χατζηχαλάρ. Εγκαινιάζουμε όμως ταυτόχρονα κι ένα έργο, χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής που ακολουθήσαμε στα χρόνια της θητείας μας, που μετουσιώνει υποβαθμισμένες περιοχές της Λάρισας σε χώρους ποιότητας ζωής, με περιβαλλοντική ευαισθησία, κατασκευαστική αρτιότητα και καλαισθησία» είπε ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«Είναι το ίδιο δείγμα των πολιτικών επιλογών μας που μεταμόρφωσαν τη Λάρισα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, άξια στους Λαρισαίους. Της πολιτικής που οραματίστηκε που διεκδίκησε, που σχεδίασε και υλοποίησε μια πόλη σύγχρονη και φιλική στους πολίτες, με έξυπνες ιδέες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Το νέο Πάρκο Χατζηχαλάρ είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο μεγαλύτερος πνεύμονας πράσινου της πόλης, αμέσως μετά το Αλκαζάρ, που δίνει στις ανατολικές συνοικίες της πόλης την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους της. Μετατρέψαμε ένα παλιά πρόβλημα της περιοχής, την αποστραγγιστική τάφρο Χατζηχαλάρ, σ’ ένα πραγματικό πλεονέκτημα, αλλά και σ’ ένα επίκαιρο μήνυμα: Το νέο Πάρκο Χατζηχαλάρ, είναι ένα Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, που δίνει το στίγμα της στρατηγικής της παράταξης μας για την επόμενη θητεία. Μια  στρατηγική που διεκδικεί πόρους για τον περιβαλλοντικό μετασχηματισμό της Λάρισας, με την υλοποίηση έργων του πράσινου τομέα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια κοινωνία που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».   

Ο κ. Τζανακούλης έκανε εκτενή αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, αλλά και στα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που αποκτά η περιοχή, για την οποία σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αλλάζει το μικροκλίμα της, προς όφελος τόσο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Λάρισας. Τόνισε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ χάρη στην άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ευχαρίστησε επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων για την μελετητική αρτιότητα του έργου, αλλά και τον ανάδοχο για την ποιοτική κατασκευή και κάλεσε τους Λαρισαίους να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους, ως ένα χώρο καθημερινής αναψυχής και ποιοτικής διαβίωσης, αλλά και να το προστατεύσουν σαν ένα πολύτιμο περιβαλλοντικό κομμάτι της πόλης.

Παρόν στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν επίσης ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγροαστός, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Λαρισαίων, η οποία αποδίδει έργα και θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα

Μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ σ’ όσους βρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων μοιράστηκαν δωρεάν ανθόφυτα.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕγκαινιάστηκε Ενώπιον Χιλιάδων Λαρισαίων Το Νέο Πάρκο Χατζηχαλάρ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων