Παρασκευη 1 Αυγουστου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

"Σεισμός" Για Έκτορα! Το Όνομα Της Κίνησης - Ποιοι Έδωσαν Το Παρόν Στο Κατάμεστο ΔΩΛ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση απόψε στο ΔΩΛ από την επιτροπή πρωτοβουλίας που στηρίζει την υποψηφιότητα του Έκτορα Νασιώκα

για το δήμο Λαρισαίων. Οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα της νέας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, προκειμένου να συμβάλουν στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας, να συνδιαμορφώσουν τις διακηρυκτικές αρχές της παράταξης και να καταγράψουν το όραμά τους για τη Λάρισα και την πίστη ότι "όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας στην πόλη μας."

Στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο ξεχώρισαν παρουσίες όπως αυτή του πρώην υπουργού και στενού φίλου του Λαρισαίου γιατρού, Αλέκου Παπαδόπουλου, του πρώην νομάρχη Λουκά Κατσαρού ("όπου με καλούν πάω" έχει δηλώσει ο Λουκάς), της πρώην βουλευτού Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλας Μερεντίτη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Αδάμ, του "ζεύγους" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας Τσιλιμίγκα - Λιακούλη, της πολιτευτού της ΝΔ Μαίρης Καμηλαράκη ενώ αργοπορημένος κατέφτασε και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Τον Νασιώκα κάλεσε στο βήμα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Μεσσήνης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του πολιτικού αλλά και ανθρώπου Έκτορα.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Νασιώκας εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος για το δήμο Λαρισαίων ενώ παρουσίασε και το όνομα της νέας κίνησης: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η Ομιλία Του Έκτορα

Κυρίες και κύριοι
Εκ μέρους της επιτροπής πρωτοβουλίας που μας κάλεσε σήμερα εδώ, σας ευχαριστώ όλους εσάς την κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά για την ενθάρρυνση, τη συμπαράσταση, τη στήριξη και τη συστράτευση στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη μας και μαζί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την τύχη των παιδιών μας. Ιδιαίτερα σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή μεγαλειώδη παρουσία στην εκδήλωση εκκίνησης και δημιουργίας της νέας ανεξάρτητης ευρύτατης αυτοδιοικητικης παράταξης για το Δήμο μας.
Πολλοί ρωτάνε γιατί μια ακόμη νέα Δημοτική παράταξη; Σε τι διαφέρει από τις άλλες παρατάξεις, όλες αυτές που λειτουργούσαν στο Δήμο μας για χρόνια;
Απαντάμε
Πρώτον: Οι παρατάξεις δημιουργούνται για να υπηρετήσουν την αδήριτη αναγκαιότητα και την επιθυμία των πολιτών. Τοτε μόνον έχουν λαϊκό έρεισμα και προοπτική. Η δική σας σημερινή παρουσία επιβεβαιώνει και την αναγκαιότητα και το λαϊκό έρεισμα και την προοπτική της.
Δεύτερο: Τα πράγματα στην Αυτοδιοίκηση γενικά και στο Δήμο μας δεν είναι ρόδινα. Η θητεία που έρχεται προβλέπεται να είναι η δυσκολότερη από όλες όσες γνώρισαν οι τελευταίες γενιές. Η πόλη μας έχει ανάγκη λοιπόν να κάνει μια μεγάλη, μια τιτάνια προσπάθεια για να σπάσει τη λίμναση και την αδράνεια, να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία και να αρχίσει να κτίζεται μια άλλη προοπτική. Να σταματήσει ο κατήφορος και να φυσήξει αέρας δημιουργίας στην πόλη μας.
Τρίτο: Αυτό μπορεί να το προσπαθήσει μια άλλη παράταξη. Μια ευρύτατη ανεξάρτητη παράταξη, με ισχυρό προγραμματικό λόγο, μεγάλη λαϊκή αποδοχή και σύνθημα τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλους. Μόνο μια τετοια παράταξη μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να μετατρέψει την απολύτως αναγκαία συμμετοχή του λαού στο καθημερινό γίγνεσθαι από σύνθημα σε πράξη.
Αυτήν την παράταξη, με ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά ξεκινάμε από εδώ το Δημοτικό Ωδείο όλοι μαζί σήμερα. Για τον άνθρωπο, για τις νέες γενιές, για το μέλλον, για τη Λάρισα των ονείρων μας, για να προσπαθήσουμε να φέρουμε πάλι την ελπίδα.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας στηρίξουν για να υπηρετήσουμε αυτήν την αναγκαιότητα και αυτήν την παράταξη; Είμαστε άνθρωποι ενεργοί, μεγαλωμένοι στον τόπο αυτό. Έχουμε βιώσει όλη την εξέλιξη του τόπου μας με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Ζήσαμε την εξέλιξη του, τη μεγέθυνση, την ανάπτυξη, αποτελώντας κομμάτι της πόλης, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, συζητώντας τις αγωνίες μας, τα όνειρά μας για την πόλη αυτή. Άνθρωποι απλοί, δημιουργικοί, που αγαπάμε την πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε κοινωνικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών και πολιτικών πεποιθήσεων, σε κοινό δρόμο ωστόσο, στην κοινωνική μας ζωή, με αντιπαραθέσεις δημιουργικές, με σεβασμό στις αξίες της δημοκρατίας και του ουμανισμού. Άνθρωποι που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπηρετώντας αρχές και άξιες πήγαμε κόντρα στα λαϊκίστικα ρεύματα και φύγαμε μακριά από την πεπατημένη. Τραβήξαμε σε δρόμους αντίθετα σε ισχυρούς ανέμους. Γι’ αυτό δηλώσαμε σήμερα παρόντες. Παρόντες στα δύσκολα. Παρόντες για τα δύσκολα. Αγκαλιάσαμε τη θέληση των πολιτών για το νέο, το ανατρεπτικό και δίνουμε στους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες μια άλλη πρόταση και μια διαφορετική επιλογή. Ειμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα στηρίξουν αυτήν την πρόταση. Στις εκλογές θα την καταστήσουν πλειοψηφική και στη συνεχεία εφαρμόσιμη και αναγεννητική.

Για ένα Δήμο Λαρισαίων που να απαντά στις προκλήσεις του αύριο, με συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι της αστικής ανάπτυξης, ένα Δήμο αλληλέγγυο, ικανό, συνεκτικό, έξυπνο, προσβάσιμο, αειφόρο, καινοτόμο, ανθρωποκεντρικό.
Κέντρο της Αυτοδιοικητικής μας πολιτικής είναι ο άνθρωπος. Στόχος μας, να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής λειτουργίας της Νέας Δημοτικής Αρχής. Ένα νέο σύστημα τοπικής διακυβέρνησης που θα στηρίζεται στην εμβάθυνση της δημοκρατίας, στην αναβαθμισμένη συμμετοχή του πολίτη, στη διαβούλευση πριν την λήψη αποφάσεων, στη διαφανή άσκηση της εξουσίας και στην υποχρεωτική λογοδοσία. Στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στα Δημοτικά διαμερίσματα ώστε να υπάρχει αμεσότερη και αποτελεσματικότερη συμμετοχή και εξυπηρέτηση του δημότη.
Όραμα μας είναι η καθιέρωση μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης, η οποία στηρίζεται στους παρακάτω μεγάλους άξονες πολιτικής:

1.    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σημερινή κοινωνικοοικονομκή κατάσταση, η οποία αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα διοίκησης της χώρας, θέτει ως πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική.
Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν, προτεραιότητα και επιθυμία όλων μας είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη και σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους εφήβους, στους ανέργους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση.
Στόχος μας, η κατά το δυνατόν πλήρης κάλυψη όλων των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως χρώματος, προέλευσης, θρησκείας, επαγγέλματος.
Η επίτευξη των στόχων, με την παραγωγή αποτελεσμάτων μέσω επαρκών δραστηριοτήτων προϋποθέτει:
1.    Τη βελτίωση των υπαρχόντων δομών και μηχανισμών του δήμου,
2.    Τη συνεργασία όλων των δομών που προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, καθότι οι στόχοι είναι κοινοί και αγγίζουν τον κάθε συμπολίτη σε κατάσταση ανάγκης.
3.    Εργαλεία συστηματικής παρακολούθησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των πολιτικών και προγραμμάτων.

2.    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεωρούμε πως όλα γύρω μας υπό μια ευρύτερη έννοια είναι πολιτισμός. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός του συνανθρώπου, ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας, εθνικότητας. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Πολιτισμός είναι η αλληλεγγύη προς το διπλανό μας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε πως οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό πρέπει να είναι ανοιχτοί και ευαισθητοποιημένοι σε όλα τα παραπάνω. Επιτακτική ανάγκη όλων μας είναι να συμβάλουμε καθοριστικά στη συστηματική διερεύνηση του ρόλου και της σημασίας που έχουν οι ποικίλες μορφές στην καθημερινή πολιτισμική ζωή, εμπειρία και δράση. Πιστεύουμε λοιπόν στον επανασχεδιασμό της σύγχρονης πολιτισμικής πολιτικής, στην κατεύθυνση της αναγνώρισης και ενίσχυσης των δημιουργικών χρήσεων και δυνατοτήτων που παρουσιάζουν αυτές οι μορφές.
Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου αποτελεί τη σημαντικότερη παρέμβαση μια σειράς άλλων και εξίσου σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα και παράλληλα, ώστε να υπάρχει μια αναπτυξιακή ολοκληρωμένη λειτουργική παρέμβαση, πάνω στην οποία κτίζεται μια από τις συνιστώσες της ταυτότητας της πόλης.

3.     ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν σημαντικότατα στοιχεία μιας πόλης με χαρακτηριστικά αειφορίας και ποιότητα ζωής, μιας πόλης αξιοβίωτης, μιας πόλης φιλικής, ευχάριστης να διαμένεις και να εργάζεσαι.
Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός έξυπνου δήμου, φιλικότερου προς το περιβάλλον και τον πολίτη. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση της συνεργασίας μας με άλλους δήμους πάνω στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, τη συνεχή υποστήριξη στις διάφορες ομάδες εθελοντικών δράσεων, τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την τοπική επιστημονική κοινότητα και κυρίως με την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των πολιτών.
Παράλληλα, ο δήμος με την υιοθέτηση και τη χρήση νέων τεχνολογιών -οι οποίες είναι περιβαλλοντικά αποδεκτές- στις λειτουργίες του, θα εξασφαλίσει την εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικών, υλικών και οικονομικών πόρων.
Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η ενεργοποίηση όλων των δημοτών και η συμμετοχή τους για την εκπόνηση, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και όλους τους φορείς της πόλης, ενός πλάνου με θέμα «Λάρισα 2040», κάτι που στην Ευρώπη προγραμματίζεται από καιρό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να σχεδιάσουμε την πόλη των επόμενων δεκαετιών. Μαζί, όλοι μαζί να σκεφτούμε και να προωθήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του τόπου μας, να περιορίσουμε τα μειονεκτήματα και τις απειλές, να σχεδιάσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, όπως αυτό θα προκύψει μέσα από τις απαντήσεις που θα δώσουμε απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος.

4.    ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας εξαπλώνεται σήμερα σε όλο σχεδόν το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή των σύγχρονων κοινωνιών και αποτελώντας ένα ουσιαστικό εργαλείο για μια αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση.
Μία πόλη «έξυπνη», «καινοτόμα» και «ικανή» συνεπάγεται τη μείωση της σπατάλης συνεισφέροντας στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κατά συνέπεια θετικές οικονομικές επιπτώσεις. Η «έξυπνη» [smartcity] πόλη είναι ένας νέος τρόπος να βλέπουμε την πόλη μας, τις αστικές υπηρεσίες και τη διασύνδεση των διάφορων συμμετόχων, όπως η διοίκηση, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις. Για να απαντήσει η πόλη στις προκλήσεις του Δήμου του μέλλοντος, δηλαδή υπηρεσίες και υποδομές ποιότητας, η πόλη οφείλει να αναπτύξει τις ψηφιακές τεχνολογίες για να καταστεί πόλη αποτελεσματική, να βελτιώσει τις συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να επιτευχθούν θετικές συνέργειες και τέλος να κινητοποιήσει τη συμμετοχικότητα των πολιτών για τη «δημιουργία» του Δήμου. Οι λύσεις δεν μπορούν να προέλθουν πλέον από κάθετες παρεμβάσεις αλλά όλο και περισσότερο μέσα από την κινητοποίηση των πολιτών, την εφευρετικότητα και την εξυπνάδα τους.
ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Βασικά στοιχεία της πολιτικής μας παρουσίας η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η διαβούλευση, η λογοδοσία. Είναι στοιχεία θετικά όχι μόνο για τον πολίτη αλλά για τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν λείπει το θεσμικό οπλοστάσιο.
Αυτό που πραγματικά λείπει είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες. Και για να συμβεί αυτό οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η άποψη τους μετράει. Λαμβάνεται υπόψη.

5.    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Συνηθίζεται στις προεκλογικές περιόδους ιδιαίτερα στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αναφορές στο λόγο των υποψηφίων να επικεντρώνονται στη δυναμικότητα που κρύβει η ανεκμετάλλευτη πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου. Και πράγματι στη χώρα μας, αλλά και στον τόπο μας, είναι όπως περιγράψαμε και παραπάνω ιδιαίτερα σημαντική. Ωστόσο, χωρίς καθόλου να ξεχνάμε το παρελθόν μας, ζούμε σε ένα παρόν το οποίο προδιαγράφει το μέλλον μας. Πολλές φορές αυτό το παρόν το υποβαθμίζουμε έναντι του ένδοξου παρελθόντος μας, όμως το παρόν είναι εδώ και με αυτό πορευόμαστε.
Αν η Λάρισα του παρελθόντος είναι αυτή των Αρχαίων, Βυζαντινών και Οθωμανικών μνημείων, η Λάρισα του παρόντος είναι η φύση, ο άνθρωπος, οι καλλιέργειες.

Να λοιπόν τι είναι η Λάρισα:
Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ αλλά και Η ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.
Η επιδίωξη να προσεγγιστεί το μέλλον ενός δυναμικού αστικού κέντρου σαν τη Λάρισα, με τον ευρύτερο παραγωγικό χώρο του ενιαίου Δήμου και την ισόρροπη διαχείριση των φυσικών πόρων της περιοχής, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για όλα αυτά που αφορούν τις άμεσες ανάγκες των πολιτών αλλά και την προοπτική δημιουργίας προϋποθέσεων σταθερής βιώσιμης ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το παραγωγικό και περιβαλλοντικό προφίλ του Δήμου, να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο που αποτελεί τον βασικό άξονα κίνησης και ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής.
Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι πολύπλευρη και αφορά όλους τους τομείς και τους θεσμούς, το πολιτικό σύστημα, το κράτος, την Αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο, την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.
Στα προβλήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους πολίτες οφείλουμε να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις προτείνοντας λύσεις με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, με χάραξη νέων κοινωνικών πολιτικών, όπως σας παρουσιάσαμε.
Να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, να κινητοποιήσουμε τους πολίτες. Να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη αντίληψη στην ανάπτυξη, να προωθήσουμε ώριμα προγράμματα και καινοτόμες ιδέες δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα, ενάντια στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, με καθαρό αναπτυξιακό χαρακτηριστικό.
Πιστεύουμε ότι στη σημερινή εποχή απαιτούνται τομές, αλλαγές και ρήξεις και με μεγάλη ομαδική, συλλογική και συνδυασμένη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ελπίδας και αισιοδοξίας, να χαράξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας για τους Λαρισαίους πολίτες. Δεσμευόμαστε για μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ανταγωνιστικότητα, την αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση των πόρων, τη διαφάνεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τις σύγχρονες υπηρεσίες, την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Θέλουμε ένα άλλο μοντέλο Δημοτικής Αρχής, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της προόδου.
·    Μια δημοτική αρχή που να είναι διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία, να έχει στόχους , σχέδιο και να αναλαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
·    Μια δημοτική αρχή που να συνεργάζεται με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
·    Μια δημοτική αρχή που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα νέες βάσεις για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με σύγχρονες αντιλήψεις όσον αφορά τη δομή και την οργάνωσή της.
·    Μια δημοτική αρχή που ο πολίτης θα την αισθάνεται δίπλα του.
·    Μια δημοτική αρχή που ο Δήμαρχος δεν θα αποφασίζει μόνος του, αλλά θα εργάζεται συλλογικά με την ενίσχυση των θεσμικών συλλογικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με κοινωνικό διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες της Λάρισας.
Σας καλούμε να στηρίξετε την παράταξη μας, στο δύσκολο δρόμο προς την κορυφή, μια κίνηση ελπίδας, για τη δημιουργία μιας Ανθρώπινης Πόλης, της πόλης μας, της Λάρισας.

Ετικέτες νασιωκας    εκδηλωση   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 23:16

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου πανος Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 22:21 δημοσιεύθηκε από πανος

    Παναγία μου όλα τα Γερόντια
    ΕλΕΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα"Σεισμός" Για Έκτορα! Το Όνομα Της Κίνησης - Ποιοι Έδωσαν Το Παρόν Στο Κατάμεστο ΔΩΛ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων