Παρασκευη 15 Αυγουστου 2014

Παναγιώτης, Δέσποινα, Μαρία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κατέκτησε Την Ελλάδα Βάζει Πλώρη Για Το Εξωτερικό Το Mikel

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H αλυσίδα καταστημάτων καφέ Mikel, που ξεκίνησε από τη Λάρισα, επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα.



Τα 100 καταστήματα πανελλαδικά από τα οποία τα 40 θα είναι στην Αθήνα θα φτάσει η αλυσίδα café Mikel, το 2014, σύμφωνα με την εταιρεία. Την ίδια στιγμή τα καφέ Mikel ξεκινούν και στις αγορές του εξωτερικού, καθώς εξετάζονται συνεργασίες σε Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι.

Σήμερα τα καφέ Mikel είναι 63 από τα οποία τα 17 είναι στην Αθήνα, όπου η αλυσίδα ξεκίνησε την ανάπτυξή της από τον Ιούνιο. Ηδη 12 καταστήματα είναι υπό κατασκευή και ολοκληρώνονται στον επόμενο 1,5 μήνα.

Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε τζίρο 2,25 εκ. ευρώ και κέρδη ενώ ο τζίρος όλων των καταστημάτων ανήλθε σε 24,9 εκ. ευρώ.

«Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ο σεβασμός στον πελάτη και αυτό μεταφράζεται σε εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και η προσοχή που δίνουμε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παρασκευής των καφέδων μας» σημειώνει η κα Χρύσα Γερολυμάτου, υπεύθυνη ανάπτυξης της αλυσίδας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα προϊόντα που προσφέρουμε και τα γλυκίσματα και τους καφέδες και είμαστε στις τρεις εταιρείες (με τη Nestle και τη General Mills) που διαθέτουμε Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης. Όλα τα γλυκίσματα και τα τρόφιμα που προσφέρουμε παράγονται από την εταιρεία Georgia, που είναι εταιρεία του ομίλου.

Τα ιδιόκτητα καταστήματα της εταιρείας είναι 11 ενώ τα υπόλοιπα αναπτύσσονται με τη μέθοδο Franchise.

Το κόστος για το Franchise ανέρχεται σε 150.000-170.000 για το μικρό κατάστημα, 250.000 με 280.000 για το μεσαίο και 350.000 ευρώ για το μεγάλο. Ωστόσο, όπως σημειώνει η κα Γερολυμάτου, η απόσβεση του κόστους γίνεται σε 2 χρόνια, ενώ γίνεται συντομότερα στα μεγάλα καταστήματα.

H αλυσίδα καταστημάτων καφέ Mikel , που ξεκίνησε από την Λάρισα, επεκτάθηκε σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Αθήνα. Σήμερα ξεκινάει και το νέο κατάστημά της στη Βέροια.

Η εταιρεία Mikel ανήκει στο Λευτέρη Κυριακάκη ενώ ψυχή της εταιρείας και υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων είναι η σύζυγος του κα Χρύσα Γερολυμάτου. Ο κ. Ακης Κυριακίδης είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για την αρχιτεκτονική όλων των καταστημάτων.

Ο κ. Λ. Κυριακάκης τιμώντας το πατέρα του επέλεξε τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε όλα τα ποτήρια και τα καταστήματα και τιμώντας τη μητέρα του έδωσε το όνομά της Georgia, στην εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή των γλυκών και των κέικ που σερβίρονται ή πωλούνται από τα καταστήματα της αλυσίδας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ετικέτες mikel    Λάρισα    Εξωτερικό   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:57

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚατέκτησε Την Ελλάδα Βάζει Πλώρη Για Το Εξωτερικό Το Mikel Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων