Σαββατο 16 Αυγουστου 2014

Αλκιβιάδης, Γεράσιμος, Διομήδης, Σεραφείμ, Σαράντης, Σταμάτης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το Δράμα Πίσω Από Τον Νεκρό Που Βρέθηκε Στο Κέντρο Της Λάρισας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νεκρός από ημέρες και σε κατάσταση σήψης στο υπόγειο διαμέρισμα όπου έμενε, βρέθηκε προχθές το πρωί ο 54χρονος Γερμανός Ρούντολφ Βάις.

Γνωστότερος στους Λαρισαίους ως ο επαίτης που, τα πρωινά συνήθως, ζητιάνευε στην οδό Παπαναστασίου, κάπου μεταξύ του δημαρχείου και των ΕΛΤΑ. Ο Ρούντολφ Βάις ήταν όμως γνωστός και στις τοπικές διωκτικές αρχές, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, τότε που για πρώτη φορά είχε έρθει στη Λάρισα ως τουρίστας, με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους και, υπό την επήρεια αλκοόλ, σκότωσε τη γυναίκα του και τη σορό της την... «έκρυψε» σε ντουλάπα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

 

 

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, βρέθηκε σε κατάσταση σήψης και το φονικό έγινε αντιληπτό από το προσωπικό του ξενοδοχείου λόγω της δυσοσμίας από το άψυχο σώμα της δολοφονημένης γυναίκας.Δέκα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Ρούντολφ Βάις αυτή τη φορά, βρέθηκε νεκρός από τη σπιτονοικοκυρά του, σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Ογλ, λόγω επίσης της δυσοσμίας που προκαλούσε η σορός του. Όπως δήλωσαν περίοικοι στην «Ε», είχαν αρκετές ημέρες να τον δούνε στη γειτονιά ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. με βάση και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε, ο θάνατος μάλλον είχε επέλθει πριν από αρκετές ημέρες. Προχθές το απόγευμα, τα βλέμματα των περαστικών συγκεντρώθηκαν στην «επιχείρηση» που στήθηκε για να μεταφερθεί η σορός του 54χρονου Γερμανού. 

 

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ διέκοψαν για ώρα την κυκλοφορία στην οδό Ογλ, άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν τα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας της πολυκατοικίας προκειμένου να μεταφέρουν τη σορό από το υπόγειο διαμέρισμα και ο Δήμος Λαρισαίων, συνέδραμε στην αναζήτηση γραφείου τελετών προκειμένου να μεταφερθεί η σορός στο νεκροτομείο.Από τις 8.30 προχθές το πρωί που εντοπίσθηκε το πτώμα, η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, στις 9 προχθές το βράδυ. Χθες θα γινόταν η νεκροψία για να ερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αλλά το πότε θα γίνει η ταφή είναι ένα άλλο θέμα, αφού ο Δήμος Λαρισαίων, θα πρέπει τώρα να βρει κάποιο γραφείο κηδειών που να καλύψει αφιλοκερδώς και τα έξοδα της κηδείας.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Χωρίς να είναι γνωστές αρκετές λεπτομέρειες, ο Ρούντολφ Βάις, με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Λάρισα, το 2002 ως τουρίστες. Είναι τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όταν η αστυνομία καλείται από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για το πτώμα γυναίκας σε κατάσταση σήψης.

 

Ο Ρούντολφ Βάις υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες, σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε τη σορό της στην ντουλάπα του δωματίου στο ξενοδοχείο, έφυγε από τη Λάρισα για να συλληφθεί τελικά, μερικές ημέρες αργότερα στην Αθήνα.

ΕΠΑΙΤΗΣ

Δικάζεται, καταδικάζεται για ανθρωποκτονία, φυλακίζεται και τον Ιούλιο του 2012 αποφυλακίζεται με όρους, για να... επιστρέψει στη Λάρισα, όπου για να επιβιώσει επαιτούσε, συνήθως στην οδό Παπαναστασίου, μεταξύ του δημαρχείου και των ΕΛΤΑ.Σιτιζόταν από τα συσσίτια της Μητρόπολης και, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ε», ως άστεγος κοιμόταν στα παγκάκια της πλατείας Λαού μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Βησσαρίωνα αντιμετωπίζοντας το πρόσθετα προβλήματα επανένταξης και τον αποκλεισμό που βιώνουν όσοι αποφυλακίζονται, ειδικά κατά την αναζήτηση εργασίας.Τυρναβίτης οδοντογιατρός και μέλος του Συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων – αποφυλακισθέντων και πασχόντων ατόμων «Ο Κυρηναίος» ευαισθητοποιείται και τον συνδράμει για τις πρώτες του ανάγκες ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπολίτης διατηρώντας την ανωνυμία του, μισθώνει για λογαριασμό του το υπόγειο διαμέρισμα στη διασταύρωση των οδών Ογλ και Νικηταρά, όπου προχθές το πρωί, βρέθηκε νεκρός.

 

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ενημερώνει την αστυνομία και στη συνέχεια ενημερώνεται ο Δήμος Λαρισαίων που επιλαμβάνεται σε περιπτώσεις απόρων. Μετά από ένα μαραθώνιο τηλεφωνημάτων και συζητήσεων, νωρίς το βράδυ προχθές, ξεκινά το έργο της μεταφοράς του πτώματος, έργο δύσκολο λόγω της προχωρημένης σήψης.Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διακόπτουν για ώρα την κυκλοφορία ενώ πυροσβέστες κόβουν τα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας της πολυκατοικίας για να μεταφερθεί το πτώμα του... κάποτε, γεροδεμένου άνδρα.Με τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων Αθαν. Μαμάκο να σημειώνει στην «Ε» πως «βρέθηκε γραφείο κηδειών που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να μεταφέρει τη σορό στο νεκροτομείο ενώ ο δήμος προμήθευσε το προσωπικό του γραφείου τελετών με ειδικές στολές και παπούτσια αφού κατά τη μεταφορά έπρεπε να τηρηθούν και κανόνες υγιεινής».

 

Για χθες ήταν προγραμματισμένη να γίνει η νεκροψία με τον Δήμο Λαρισαίων να αναζητά γραφείο κηδειών, αυτή τη φορά, για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Ρούντολφ Βάις.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

 

Ετικέτες Πτώμα    κέντρο    Λάρισα    Νεκρός    γερμανός   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 08:54

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο Δράμα Πίσω Από Τον Νεκρό Που Βρέθηκε Στο Κέντρο Της Λάρισας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων