Σαββατο 28 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Χρ. Λάσκος: "Προτεραιότητα Η Ενίσχυση Του Αντιφασιστικού Κινήματος"

Σεπ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη τύπου, λίγο πριν την ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, παραχώρησε το

μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, Χρήστος Λάσκος.
Στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Η περίοδος, χωρίς αμφιβολία, έχει επικαθοριστεί –και δικαίως- από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η άμεση ανάγκη ανάσχεσης του ναζιστικού εσμού μετατοπίζει, αναγκαστικά, τις προτεραιότητες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του αντιφασιστικού κινήματος, ώστε οι ναζιστές δολοφόνοι να μην έχουν χώρο να πατήσουν, να τους στερηθεί ο χώρος, να μην τολμούν να εμφανιστούν, και μαζί η σύμπηξη ενός ευρύτατου δημοκρατικού μετώπου, που θα απαιτήσει βαθιές τομές στο κράτος και, κυρίως, στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.
Ο προγραμματισμός για “ζεστό” φθινόπωρο κοινωνικών αγώνων αποδείχθηκε ορθός με όλη τη μετατόπιση των προτεραιοτήτων.
Η πάνδημη συμμετοχή, στο επίπεδο του 100%, των εκπαιδευτικών της Β’θμιας εκπαίδευσης στην απεργία της προηγούμενης εβδομάδας, κατέδειξε με πολύ σαφή τρόπο τα αισθήματα και τη διάθεση σύγκρουσης των εργαζομένων με τις κυβερνητικές επιλογές. Το απόθεμα αυτής της δυναμικής συνεχίζει να είναι ενεργό, κάτι που ξέρει και το σύστημα. Γι’ αυτό τα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διαφορετική αποτίμηση των κινητοποιήσεων.
Έρχονται νέα μέτρα και εμβάθυνση της κοινωνικής καταστροφής.
Η Ελλάδα είναι ήδη το παγκόσμιο πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο άγριων πολιτικών. Στην πραγματικότητα, το κεφάλαιο δοκιμάζει εδώ πόσο μπορεί να τραβήξει τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να μετακυλήσει το συνολικό κόστος της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζομένους και στους λαούς όλου του κόσμου.
Σαράντα χρόνια μετά την εποχή του Αλιέντε, η Ελλάδα είναι η νέα Χιλή, η Χιλή του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγουν τώρα. Διαφορετικά, η κοινωνική και οικονομική καταστροφή δε θα έχει τέλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην αναγκαία προσπάθεια πολιτικής ανατροπής και να αναλάβει, μαζί με τους εργαζόμενους, τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Γίνεται – και όλοι μαζί θα το κάνουμε».

Ετικέτες ΛΑΣΚΟΣ    ΣΥΡΙΖΑ    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αλήθειες Και Ψέματα Για Το Εισιτήριο 25 Ευρώ Στα Νοσοκομεία Του Αντώνη Γερμανάκη - Προέδρου Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου
Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΧρ. Λάσκος: "Προτεραιότητα Η Ενίσχυση Του Αντιφασιστικού Κινήματος" Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων