Τεταρτη 25 Σεπτεμβριου 2013

Ευφροσύνη, Φρόσω

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Θα μας Ψεκάσουν Γύρω Γύρω Από Την Λάρισα

Αυγ 06, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ενημερώνει για τη διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού από

7-8-2013 στα συνεργεία των Τ.Δ. Γόννων, Αμπελακίων, Ελάτειας, Ελαιάς, Ιτέας, Μακρυχωρίου, Παραποτάμου, Πουρναρίου, Πυργετού, Ραψάνης, Τεμπών, Όσσας, Κυψελοχωρίο και Συκουρίου  του Δήμου Τεμπών  στα συνεργεία των Τ.Δ. Μελιβοίας, Κόκκινου Νερού, Αγιάς, Σκλήθρου, Σκήτης  Βελίκας και Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς και στα συνεργεία των Τ.Δ. Αργυροπουλίου, Δελερίων, Λυγαριάς και Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου. 
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές,  να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.    
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας. 

Ετικέτες ψεκασμός    περιφερεια   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

  • Έτοιμη Η Λάρισα Να Φιλοξενήσει Το 4ο Εθνικό Τουρνουά Τένις Junior

    Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, με τη συμμετοχή νεαρών αθλητών από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσει

  • Ξεκινάει Το Έργο Για Μεταφορά Νερού Στο Στεφανοβίκειο

    Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο μεταφοράς νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στη θέση «Εικοσάρια» προς το Δημοτικό Διαμέρισμα

  • Εξαντλεί Τα Νομικά Mέσα H Περιφέρεια Για Ανανέωση Σύμβασης Με Τη Ryanair

    Το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα παρά την πρώτη, απόρριψη του Ελεγκτικού Συμβουλίου του σχεδίου σύμβασης με τη Ryanair, για ανανέωση της συνεργασίας, όχι για έξι χρόνια που πρότεινε η εταιρία, αλλά έστω και για ένα χρόνο, επισήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, επισήμανε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενη εταιρία για απευθείας πτήσεις Μόναχο - Ν. Αγχίαλο, καθώς και άλλη μια μεγάλη εταιρία, στην περίπτωση που φύγει η Ryanair, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερα.

                  
    «Φταίει η εταιρεία, όχι εμείς…»

    Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι η τροπή που πήραν τα πράγματα με τη Ryanair δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά της εταιρίας, που επέμεινε να υπογραφεί σύμβαση εξαετούς διάρκειας.

    Εμείς είχαμε προσπαθήσει και ακόμη δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε με τη Ryanair και να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μια τέτοια σύμβαση, που θα ξεπερνά ποσό, που πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τους είχαμε εξηγήσει ότι, αν πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε.

    «Εκείνοι ήταν ανένδοτοι και δεν θέλουν ούτε να συναντηθούμε, ούτε να συζητήσουμε αλλαγή του χρόνου της σύμβασης, διότι είπαμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε για ένα χρόνο που είναι χαμηλό το ποσό και δεν απαιτείται έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο», σημείωσε ο περιφερειάρχης που συμπλήρωσε ότι οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρίας επέμειναν για να εγκριθεί η σύμβαση που έστειλε η εταιρία.

    Πήραμε απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή να συνεχιστεί η σύμβαση με τους όρους που έθεσε η εταιρία, δηλαδή κάναμε υποχώρηση, στην ουσία, επισήμανε ο Κώστας Αγοραστός.

    «Εμείς στείλαμε τη σύμβαση και το ποσό για έλεγχο νομιμότητας, αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Airport Marketing Service Limited, με αντικείμενο την διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας Ryanair», τόνισε.

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, μετά την εξέλιξη αυτή κατατέθηκε αίτηση περί ανακλήσεως προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, που δεν έγινε δεκτή, αλλά θα συνεχίσουμε να υποβάλλουμε αιτήσεις για συγκεκριμένους λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού, ότι πρέπει να αναγράφεται στα Ελληνικά η σύμβαση, κ.λ.π.

    Κάθε χρόνο η Ryanair αλλάζει αεροδρόμια και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας οι Περιφέρειας δεν πληρώνουν, παρά τα Επιμελητήρια και οι ιδιώτες. Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που πληρώνει, δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός, που επισήμανε ότι δόθηκε στην εταιρία μια μοναδική λύση. Να μειώσουν τα χρόνια της σύμβασης, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν, όπως ανέφερε.

    300.000 € ετησίως το κόστος

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Ryanair από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δεν είναι τελεσίδικη, διότι και στο παρελθόν είχε πει ότι θα μειώσει τα δρομολόγιά της, σε μια προσπάθεια πίεσης.

    «Το αρνητικό εδώ είναι ότι τα περιμένουμε όλα από τα κράτος. Εάν είχαμε ένα Ταμείο Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είχε λήξει τα θέμα, όπως γίνεται Πανελλαδικά, εκτός Θεσσαλίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης, που επισήμανε ότι τα χρήματα που πρέπει να πληρώνονται στη Rayanair είναι 300.000 € ετησίως.

    Η εταιρία, στο πλαίσιο περικοπών που κάνουν όλοι, είχε προαναγγείλει ότι 15 Σεπτεμβρίου θα είχαν σταματήσει τα δρομολόγια. Η Περιφέρεια προσπαθεί να εξαντλήσει νομικά το θέμα για να μπορέσει να υπογράψει τη σύμβαση, ανέφερε ο Κ. Λεβέντης.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Rayanair είχε περίπου 80.000 αφιξοαναχωρήσεις, από τους οποίους περίπου 25% ήταν επισκέπτες και οι υπόλοιποι μια εξυπηρέτηση της Θεσσαλίας «και γι’ αυτό έπρεπε να συνδράμουμε όλοι. Όπου πήγε η Rayanair δίνει αυξημένα στατιστικά στις αφίξεις των επισκεπτών», ανέφερε.

    Ενδιαφέρον από νέες εταιρίες

    Ξεκινά πτήση από Μόναχο προς Αγχίαλο…

    Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας ανέφερε ότι για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τη Γερμανία, αν και ανακοινώθηκε μια νέα γραμμή (Germania) με πτήσεις από το Μόναχο στη Ν. Αγχίαλο.

    «Πιστεύω ότι αν φύγει η Rayanair, κάποια άλλη εταιρία πρέπει να έρθει. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον, αλλά ακόμη δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι επίσημα», ανέφερε.


    Σ. Μπαρτζιώκα: Η εταιρεία
    ισχυρίζεται ανεπαρκή επικοινωνία…


    Ως χτύπημα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Ryannair.

    Όπως ανέφερε μιλώντας χθες στο Ράδιο-Ένα, «μετά από αδυναμία της Περιφέρειας όπως αποδεικνύεται να επιδοτήσει τη γραμμή, με 1,8 εκ. για έξι χρόνια, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την επιδότηση».

    Όπως τόνισε, σε προσωπική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Καλτσογιάννης της απάντησε ότι «μην ασχολείστε με το θέμα της Ryannair, το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης».

    «Σε επικοινωνία μας όμως με το Δουβλίνο διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε η σχετική επικοινωνία. Μας εστάλη μάλιστα σχετικό email ότι ο κ. Αγοραστός ζήτησε να κατέβει το ποσό, γιατί η εταιρεία στο πρώτο της συμβόλαιο περιλάμβανε και τη Ρώμη, που τελικά διέκοψε το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

    Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, τόνισαν παράλληλα σύμφωνα με την κα Μπαρτζιώκα, ότι δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά τον κ. Περιφερειάρχη , αν και είμαστε διατεθειμένοι να κουβεντιάσουμε για να ρίξουμε την τιμή»

    Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, «οφείλει η Περιφέρεια αν είναι διαδικαστικό το θέμα, να βρει τρόπο να το λύσει… Αν όμως το θέμα δημιουργήθηκε εξ εξαιτίας της εταιρείας, τότε το ζήτημα ξεπερνά την Περιφέρεια και πρέπει να τεθεί και στα υπόλοιπα συνεργαζόμενα αεροδρόμια για το εάν η εταιρεία εκβιάζει ή όχι …»
    Πηγή: magnesianews.gr

  • Έτοιμα Tα 'Εργα Αναβάθμισης Της Περιοχής ROMA Στη Νέα Σμύρνη

    Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στη συνοικία της Νέα Σμύρνης Λάρισας, καθώς παραδόθηκε το ενταγμένο από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΘα μας Ψεκάσουν Γύρω Γύρω Από Την Λάρισα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων