Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οικολογική Και Πολιτιστική πρωτεύουσα "Βλέπει" Τη Λάρισα Ο Διαμάντος

Αυγ 01, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η αυτοδιοικητική κίνηση «Νε@ Λάρισα» παρουσίασε τους δύο κεντρικούς της στόχους δια στόματος του επικεφαλής Ντίνου Διαμάντου σε

συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Αυτοί οι στόχοι του οράματος στην πρόκληση της «νέ@ς 10ετίας» της Λάρισας είναι να γίνει η πόλη οικολογική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου βρέθηκαν δίπλα στον κ. Διαμάντο ο κ. Μάριος Ξηρομερίτης, η κ. Αθηνά Χατζηνίκου, ο κ. Ορέστης Πουλούλης καθώς και ο κ.Κώστας Ιακωβάκης.

Για τη Λάρισα – Οικολογική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο κ. Διαμάντος τόνισε σχετικά: "Με τα «μετρήσιμα κριτήρια» που έχουν τεθεί από τις 15 Μαΐου 2006 από τις Ευρωπαϊκές πόλεις και, πλέον, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτό, όλες οι πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. Η νέα ΛΑΡΙΣΑ θα είναι ΕΤΟΙΜΗ να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Για τη Λάρισα - Πολιτισική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανέφερε: "Με τα «μετρήσιμα κριτήρια» που έχουν τεθεί από την ΕΕ από τις 13 Ιουνίου 1985 με πρωτοβουλία της τότε, Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη. Μετά το 2006 ( Ελλάδα – Πάτρα) η χώρα μας θα διεκδικήσει ξανά μετά το 2020, στο κλείσιμο της νέ@ς 10ετίας".  Και συνέχισε: "Η ευθεία προβολή των δύο στρατηγικών στόχων του οράματος επικεντρώνεται στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Στις άμεσες καθημερινές ανάγκες αλλά, και στις υπέρτατες πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου καθώς και, στην διαφύλαξη του Περιβάλλοντος με πρόταγμα την αειφορία. Με αυτές τις ασφαλιστικές δικλείδες, δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια «ανάπτυξη», μέσα από ένα «στρατηγικό αναπτυξιακό και κοινωνικό σύμφωνο» πρωτοβουλιών και αυτενέργειας, με μετρήσιμους οικονομικούς και κοινωνικού δείκτες και, με προώθηση της Καινοτομίας, των Νέων Τεχνολογιών της Έρευνας και της επιχειρηματικότητας μέσω διασύνδεσης με τους φορείς ώστε, να υπάρξει  άμεση απόδοση στο δημοτικό συμφέρον και σε ΟΛΟΥΣ τους  πολίτες.
Θέτουμε στο όραμά μας μέχρι το τέλος της κρίσιμης 10ετίας, τα προαπαιτούμενα για δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν και, θα συνεχίσουν με πιο δύσκολες προϋποθέσεις τους πολίτες της Λάρισας.

1. ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ -ΦΟΒΟΥ & ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ & ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με στόχευση:
Τη Μηδενική ανεργία σε επίπεδο Δήμου.
Τη διασφάλιση του δικαιώματος στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδεία- Υγεία- Αθλητισμός- Προσβασιμότητα), με μείωση έως και μηδενισμό του κόστους αυτών, για όλους τους Λαρισαίους.
Την Ελεύθερη και, ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη παντού και, όλο το 24ωρο.
Την ανάπτυξη για Εθελοντισμό, Ευεργεσία , Αλληλεγγύη και, Κοινωνική Ευθύνη, ως  «πράξη συνείδησης».

2. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ με στόχευση:
Την εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας πόρων (νερού-ενέργειας- θέρμανσης),  με ταυτόχρονο στόχο, τη μείωση έως και μηδενισμό του κόστους αυτών, για τον οικογενειακό προϋπολογισμό όλων των Λαρισαίων.
Την εξασφάλιση αγροδιατροφικής επάρκειας, ποιότητας και αυτάρκειας, στα απαραίτητα καθημερινά αγαθά, με ταυτόχρονο στόχο τη μείωση του κόστους αυτών για τον οικογενειακό προϋπολογισμό όλων των Λαρισαίων.

Όλοι οι παραπάνω στόχοι θα έχουν, στη συνέχεια, την ανάλυση και την απόδοση θέσεων συγκεκριμένων και, κυρίως, των νέων και, καινοτόμων δημοτικών πρωτοβουλιών, μέσα από τις «δομές έργου» της «νέ@ς ΛΑΡΙΣΑΣ» σε συνέργεια με ΟΛΟΥΣ τους φορείς της πόλης.

Με την επίτευξη, στη νέ@ 10ετία, των στρατηγικών στόχων επιδιώκουμε :

-Να προστατεύσουμε το Περιβάλλον,
-Να ανυψώσουμε τον Πολιτισμό,
-Να ενισχύσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις και, την επικοινωνία,
-Να τονίσουμε τη συλλογικότητα και αλληλεγγύη απέναντι στον ατομικισμό και την φοβική απομόνωση,
-Να αναδεικνύουμε διαρκώς, τον εθελοντισμό και την ευεργεσία,
-Να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής σε ποιοτικά βιώσιμο και,
-Να ενισχύσουμε την οικονομική θέση των Λαρισαίων με πρωτοβουλίες διεκδίκησης αλλά και, αυτενέργειας, με εξωστρέφεια και, αποτελεσματικότητα".


Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Διαβάτης Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 22:00 δημοσιεύθηκε από Διαβάτης

    κοίτα να δεις που στην Ελλάδα πρέπει να είσαι τεμπέλης και άεργος για να προκόψεις
    10 χρόνια κηφήνας στο ΤΕΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟικολογική Και Πολιτιστική πρωτεύουσα "Βλέπει" Τη Λάρισα Ο Διαμάντος Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων