Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τα «Τσούγκρισαν» Στις ...Κυριακές Έμποροι - Κέλλας

Ιουλ 30, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Κέλλα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Γιώργος Τσιαπλές

εκ μέρους της διοίκησης εξέφρασε για πολλοστή φορά τη συνολική διαφωνία, τη δυσαρέσκεια αλλά και τον προβληματισμό για την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, το μέτρο μόνο τις πολυεθνικές εξυπηρετεί και είναι θέμα χρόνου να απελευθερωθεί πλήρως η κυριακάτικη αργία, εφόσον δίνεται η δυνατότητα από το νόμο, με ότι κακό αυτό συνεπάγεται για τις μικρές επιχειρήσεις που μέρα με τη μέρα οδηγούνται στον αφανισμό.
 Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, προβάλλοντας για μια ακόμα φορά την πρόταση του ΕΣΛ για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών με παράλληλη μείωση των εισφορών, ως τη μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.
Σε ότι αφορά στο νέο νόμο που επιτρέπει τις κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο, επεσήμανε τον κίνδυνο που διατρέχουν έμποροι και επαγγελματίες να χάσουν ότι τους απέμεινε και ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη για εξαίρεση των οφειλών τουλάχιστο έως 20000€ από τις σχετικές διαδικασίες καθώς και την προστασία της πρώτης κατοικίας δια νόμου, γιατί όπως είπε : «διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα πάψει να ισχύει από το επόμενο έτος κατ΄ εντολήν της Τρόικας».
Τέλος αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ρυθμίζουν σε βάθος χρόνου και με χαμηλό επιτόκιο τις οφειλές τους στις τράπεζες ( κατά το πρότυπο του νόμου Κατσέλη).
Από την πλευρά του ο κύριος Κέλλας χαρακτήρισε ικανοποιητική τη ρύθμιση για τις επτά Κυριακές, υποστηρίζοντας, ότι δε θίγει τις μικρές επιχειρήσεις. Σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, παρέπεμψε τη διοίκηση σε επικείμενη βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Αναφορικά με τις κατασχέσεις για οφειλές προς το δημόσιο παρατήρησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατασχέσεις για μικρά ποσά, αλλά το μέτρο κυρίως αφορά σε μεγαλοοφειλέτες. Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΣΛ, στο νόμο δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το ποσό της οφειλής.
Σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια ο κύριος Κέλλας ανέφερε πως ήδη υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και επίκειται νέα ευνοϊκότερη.
Επίσης ο κύριος Κέλλας αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε από κοινού με το βουλευτή, κύριο Παύλο Σιούφα για διαγραφή επιχειρηματιών από τις λίστες του Τειρεσία για εγγραφές από το 2010 μέχρι σήμερα και που αναμένεται να προχωρήσει σε σχέδιο νόμου.
Πέρα από τα παραπάνω συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Ετικέτες έμποροι    κελλας   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 10:57

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤα «Τσούγκρισαν» Στις ...Κυριακές Έμποροι - Κέλλας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων