Τριτη 24 Σεπτεμβριου 2013

Μυρτώ, Μυρσίνη, Περσεφόνη, Θέκλα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Καραμπάτσας: «Γιατί Ο Δήμος Λαρισαιών Χρωστάει 11,5 Εκ. Ευρώ;»

Ιουλ 23, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επερώτηση κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Λαρισαίων Κώστας Ι. Καραμπάτσας για 

το δημοσίευμα της Κυριακής (21/7/2013) της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων. 

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα και στην επερώτηση του δημοτικού συμβούλου, ο Δ. Λαρισαίων φέρεται να έχει χρέος 11.686.263 ευρώ και να φιγουράρει μέσα στο top ten, στην πρώτη δεκάδα, της λίστας των δήμων του Υπουργείου Εσωτερικών, που χρωστάνε τα περισσότερα, συγκεκριμένα βρίσκεται στην 9η θέση. 

Ο δημοτικός σύμβουλος ζητά πληροφορίες για το πώς εκτοξεύτηκε το χρέος σε αυτό το επίπεδο, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει και τη σχέση του χρέους του δήμου με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν το Δήμο Λαρισαίων να έχει μαύρη τρύπα στο ταμείο του. 

Το θέμα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, είναι το πραγματικό λογιστικό άνοιγμα του δήμου μας σήμερα, οι τυχόν αποκλίσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πρώτα τρίμηνα και δεδομένου ότι η παρούσα δημοτική αρχή βαδίζει στον τελευταίο χρόνο της, είναι φρόνιμο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό, κίνδυνος να τεθεί ο δήμος Λαρισαίων σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, πράγμα που θα σημαίνει καταστροφή για την πόλη μας και συγχρόνως δεσμεύσεις για την επόμενη νέα δημοτική αρχή, όπως δαπάνες μόνο για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, καμία υλοποίηση έργου, αναστολή προσλήψεων προσωπικού, μείωση μισθολογικών δαπανών και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων, αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων για τους δημότες. 

Η επερώτηση έχει ως εξής: 

Προς

1. το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη,

2. τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Σπ. Μπαρμπούτη.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

του Κων/νου Ι. Καραμπάτσα, Δημοτικού Συμβούλου - Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Λαρισαίων. 

Λάρισα 23 Ιουλίου 2013

*****************

"Πάλι ο δήμος μας πρωταγωνιστεί στον Αθηναϊκό τύπο για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των οικονομικών του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (21/7/2013) ο δήμος Λαρισαίων συμπεριλαμβανόταν στις αρχές του έτους, στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, μέσα στη πρώτη δεκάδα των δήμων με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα βρισκόταν στην ένατη (9η) θέση, με χρέος 11.686.263 ευρώ. 

Είναι πραγματικότητα ότι τα οικονομικά του δήμου Λάρισας είναι στο κόκκινο εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν γίνει πεδίο πολλών αντιπαραθέσεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και εδώ αναφέρομαι και σε πρόσφατα δημοσιεύματα για την τρύπα στο ταμείο του δήμου μας και στις μηνύσεις που υπέβαλε ο ίδιος ο δήμαρχος γι'αυτά. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ έχει προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή των οικονομικών στοιχείων δήμων και έχει συνολική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με αυτό οι δήμοι που καταγράφουν απόκλιση 10% από τον προϋπολογισμό που έχουν καταθέσει για δύο τρίμηνα θα είναι υποψήφιοι για να τεθούν σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, το οποίο περιλαμβάνει: περιορισμό των δαπανών μόνο για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, (γεγονός που σημαίνει ότι ο δήμος δεν θα μπορεί να υλοποιήσει κανένα έργο), αναστολή προσλήψεων προσωπικού, ακόμα και εποχικού και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων προκειμένου να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες, αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου, ενώ προβλέπεται και αύξηση του συντελεστή επιβολής τέλους ακίνητης περιουσίας που επιβάλλεται στους δημότες μέχρι και 3? και τέλος ρυθμίσεις για είσπραξη απαιτήσεων που έχει ο δήμος από τρίτους.

Μετά από τα παραπάνω,

Επερωτάσθε κ. Δήμαρχε:

1. Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που φέρνουν το δήμο μας να έχει χρέη ύψους 11.686.263 ευρώ και ποιά είναι η αιτία δημιουργίας τους;

2. Ποιά είναι η οικονομική κατάσταση του δήμου Λαρισαίων σήμερα, υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό για τα δύο πρώτα τρίμηνα και αν ναι σε ποιό μέγεθος - ποσοστό;

3. Τέλος, είναι ορατός ο κίνδυνος να τεθεί ο δήμος μας σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης;" 

Κων/νος Ι. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Λαρισαίων

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 20:09

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαραμπάτσας: «Γιατί Ο Δήμος Λαρισαιών Χρωστάει 11,5 Εκ. Ευρώ;» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων