Τριτη 4 Αυγουστου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κ.Μητσοτάκης: ''Ή Προχωράμε Σε Εκλογές Ή Σχηματίζουμε Άλλη Κυβέρνηση Με Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία Από Την Υπάρχουσα Βουλή''

Ιουλ 31
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,

παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», στην εκπομπή «Secret» του δημοσιογράφου, Σταύρου Παπαντωνίου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

''Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απομένει μόνο η ληξιαρχική πράξη επισημοποίησης της ρήξης του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνοδευτεί από την απόσχιση σημαντικού αριθμού βουλευτών και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κόμματος.
Δυο επιλογές έχει ο πρωθυπουργός. Η μια είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και η δεύτερη να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού άλλης Κυβέρνησης με άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την υπάρχουσα Βουλή.

Καλώ τον πρωθυπουργό να κάνει αυτό που λέει το Σύνταγμα, να διερευνήσει αν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης Κυβέρνησης και να συνομιλήσει με τα κόμματα του Ευρωπαϊκού τόξου. Η κοινωνία απαιτεί περισσότερες συνθέσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοχή και στήριξη της Κυβέρνησης για να μπορέσουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και να κάνουμε μια νέα αρχή. Μετά την υπογραφή του τρίτου προγράμματος η ανοχή αυτή θα σταματήσει.
Οι επιλογές του τρίτου προγράμματος βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Τσίπρα. Είναι επιλογή του να αυξήσει τους φόρους για να μην αγγίξει το σκέλος των δαπανών και να μην τα βάλει με τους πελάτες του στο μεγάλο κράτος.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έφερε ο κ Τσίπρας υπάρχουν σειρά από διαρθρωτικές παρεμβάσεις που υποστηρίζω πολύ ένθερμα. Μέχρι και δύσκολες παρεμβάσεις όπως ο περιορισμός των πρόωρων συντάξεων είναι δίκαιες παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα. Οι εκλογές κερδίζονται και χάνονται στο μεσαίο χώρο. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επαναπροσεγγίσει το μεσαίο χώρο.Το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2016 θα πρέπει να έχει εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανοιχτή διαδικασία ώστε να οδηγήσει τη χώρα στο τακτικό Συνέδριο με δικιά του ευθύνη.
Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι μια κατάκτηση για τα κόμματα και το αντίθετο θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα και τεράστιο σφάλμα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναγεννηθεί και να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα για να μπει οξυγόνο.''

Ετικέτες κυβέρνηση    ΣΥΡΙΖΑ    Μητσοτάκης    δηλώσεις   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΚ.Μητσοτάκης: ''Ή Προχωράμε Σε Εκλογές Ή Σχηματίζουμε Άλλη Κυβέρνηση Με Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία Από Την Υπάρχουσα Βουλή'' Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων