Δευτερα 28 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μεγάλη Απάτη Στην Περιφέρια Β. Ελλάδας - Πήραν Επιχορηγήσεις Για Το... Τίποτα - 210.000 Ευρώ Η Ζημιά Για Το Δημόσιο

Ιουλ 25
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε σωρεία αξιόποινων πράξεων σε βάρος του Δημοσίου, από πρώην

στέλεχος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι άλλα 14 άτομα, κυρίως κρατικούς υπαλλήλους και μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας. 

 

Το χρονικό της απάτης

 

Η εταιρεία μπήκε σε Επενδυτικά Προγράμματα, με επιχορήγηση 853.658 ευρώ το 2000, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75% και 434.662 ευρώ το 2001, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 80%, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση η επένδυση αυτή να λειτουργεί πραγματικά για πέντε χρόνια, από την πιστοποίηση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της και να απασχολεί τριάντα εργαζόμενους.

 

Η συγκεκριμένη Επιτροπή ασκούσε έργο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας

Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2004, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην Περιφέρεια, η οποία προσκομίστηκε και υπεγράφη από 63χρονο ομογενή, με σκοπό την έγκριση μεταβίβασης του 75% του μετοχικού της κεφαλαίου σε έναν 57χρονο ιδιώτη. 

 

Όπως προέκυψε, όμως,  ο Πρόεδρος, η εισηγήτρια και τα δεκατρία μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας, εισηγήθηκαν, ενέκριναν, αλλά... δεν έλεγξαν τη νομιμότητα της μεταβίβασης του 75% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να περιέλθει σε αφερέγγυα πρόσωπα και να μην επιστραφεί η επιχορήγηση, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο δημόσιο.

 

Οι παραλείψεις στην μεταβίβαση των μετοχών

 

Η επιχείρηση και κατ' επέκταση η επένδυση, κατά το χρόνο μεταβίβασης των μετοχών δεν λειτουργούσε, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρισόταν εγκατεστημένος στο χώρο της επιχείρησης σε πλήρη αδράνεια. 

 

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα 15 πρόσωπα της Επιτροπής, που αφορά στα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας και της παράβασης του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου

Ακόμη, δεν υπήρχε... ούτε ένας από τους 30 προβλεπόμενους εργαζομένους στο χώρο, την ώρα που ο φερόμενος ως στρατηγικός επενδυτής, ο 57χρονος έλληνας ιδιώτης, δεν διέθετε αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία, ούτε και ήταν οικονομικά φερέγγυος για τη συνέχιση της επένδυσης.

 

Μάλιστα, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το 2007, η μεταβίβαση των μετοχών θεωρήθηκε άκυρη, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι η μεταβίβαση δεν δηλώθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και δεν καταβλήθηκε ο φόρος, που αναλογεί επί του ποσού της μεταβίβασης και ήταν 800.003 ευρώ.

 

Η... λυπητερή για το ελληνικό δημόσιο

 

Από την μη έγκυρη, λοιπόν,  μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας, αλλά και τη μη επιστροφή της επιχορήγησης, συνολικού ποσού 1.294.493,92 ευρώ που έλαβε με επιδότηση, στο πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος που προέρχονταν από συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τις 210.000 ευρώ.

 

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για τα αδικήματα που αναφέραμε, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ιδιώτες, Πρόεδροι Δ.Σ. και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ανώνυμης Εταιρείας, για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας και απάτη από κοινού.

Πηγή: newsit.gr

 

Ετικέτες Απάτη    περιφερεια β ελλαδας   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΜεγάλη Απάτη Στην Περιφέρια Β. Ελλάδας - Πήραν Επιχορηγήσεις Για Το... Τίποτα - 210.000 Ευρώ Η Ζημιά Για Το Δημόσιο Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων