Δευτερα 14 Ιουλιου 2014

Νικόδημος, Νικοδήμη, Δήμος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Φοιτητές Του ΕΜΠ Ζητούν Να Χαθεί Το Εξάμηνο!

Ιουλ 08
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον απελπιστική και ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν είναι η πρόταση αγανάκτησης που κατέθεσαν

οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και ζητούν «να χαθεί το εξάμηνο».

Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή» η ανατρεπτική στάση των φοιτητών, που ζημιώνει τους ίδιους, αποδίδεται στην αγανάκτηση για τις ετήσιες καταλήψεις σχολών που υπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις. «Οι φοιτητές ζητούν να μη μετατρέπεται ο ακαδημαϊκός χρόνος σπουδών σε όπλο για κομματικές μάχες, αρνούνται να πραγματοποιούνται στα χαρτιά 13 εβδομάδες διδασκαλίας και στην πράξη λιγότερες», ανέφερε χθες στην εφημερίδα καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Χθες στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών (γνωστό ως ΜΑΧ), χωρητικότητας 600 θέσεων, στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων συγκεντρώθηκαν καθηγητές και φοιτητές με βασικό θέμα την απόφαση των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής να χαθεί το εξάμηνο. Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των φοιτητών με 184 ψήφους υπέρ πλειοψήφησε η πρόταση για απώλεια του εξαμήνου. Οι δύο άλλες προτάσεις - ήταν υπέρ της ολοκλήρωσης του εξαμήνου, αλλά με διαφορετική επιχειρηματολογία- μειοψήφησαν. Η πρόταση της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΕΑΑΚ έλαβε 70 ψήφους, ενώ του ΜΑΣ (ΚΚΕ) 60 ψήφους.

Οι φοιτητές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Δεν αρνούμαστε τις μεγάλες ευθύνες του κράτους για ελλείψεις της σχολής σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Όμως και η ευθύνη των ανθρώπων της Αρχιτεκτονικής για την υποβάθμιση είναι σημαντικές», ανέφερε χθες φοιτητής. 

Ενδεικτικά φέτος, μετά τις τρίμηνες κινητοποιήσεις στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και την πρόσφατη νέα κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους, δεν αποκλείεται να κληθούν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής να καλύψουν εν κρυπτώ το τρέχον εξάμηνο με μία εβδομάδα μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι καθηγητές διαφοροποιούνται από τους φοιτητές. Μεγάλη μερίδα των καθηγητών θέλει να μη χαθεί το εξάμηνο, διότι κάτι τέτοιο «ενοχοποιεί» τις κινητοποιήσεις που έγιναν και ακυρώνει την επαναστατική πρακτική των καταλήψεων που υιοθετούν ορισμένα πολιτικά κόμματα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι η ηγεσία της σχολής τάσσεται κατά της απώλειας εξαμήνου, με μία επαμφοτερίζουσα στάση, επιθυμώντας να μη δυσαρεστηθούν ούτε οι «επαναστάτες» των κομμάτων, ούτε οι φοιτητές. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ΕΜΠ    Εξάμηνο   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΦοιτητές Του ΕΜΠ Ζητούν Να Χαθεί Το Εξάμηνο! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων