Παρασκευη 18 Σεπτεμβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

5 τραυματίες από νέα πυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης εξαιτίας πυρκαγιάς

η οποία ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης, χωρίς ακόμη να είναι γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

5 τραυματίες από νέα πυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά όταν προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο, ενώ οι άλλοι τέσσερις αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα καθώς εισέπνευσαν καπνό.

 Στο τριώροφο κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 60 πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

 «Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα. Βάσει των αρχικών ευρημάτων (της έρευνας) η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από την πόρτα της εισόδου από άγνωστο λόγο», ενημέρωσε η αστυνομία προσθέτοντας πως διερευνούνται τα αίτια.

Στη Γερμανία, όπου οι αρχές αναμένουν πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα υποδεχθεί η χώρα φέτος θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2014 φθάνοντας τους 800.000, καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας: έχουν καταγραφεί πάνω από 100.

Οι περισσότερες έχουν στοχοθετήσει άδεια κτίρια ή κτίρια που υποβάλλονταν σε μετατροπές για να γίνουν κέντρα υποδοχής.Πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των προσφύγων.

Διχασμένοι και ντροπιασμένοι οι Γερμανοί
 Εν τω μεταξύ, τον προβληματισμό αλλά και τον διχασμό των Γερμανών απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα καταγράφει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας υπολογίζει ότι θα δεχτεί φέτος 800.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου.

 Στο σύνολο της χώρας, το 59% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν φοβάται την άφιξη πολλών προσφύγων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend ("Γερμανικές Τάσεις") για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD. Όμως στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι φοβούνται φτάνει το 46% ενώ στη Δυτική είναι μόνο 36%.

 Σε όλη τη χώρα, σχεδόν εννιά στους δέκα (ποσοστό 87%) είπαν ότι αισθάνονται "ντροπή" για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων ενώ 11% δήλωσαν ότι δεν ντρέπονται για αυτές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 95%) οι Γερμανοί χαιρετίζουν επίσης τη βοήθεια που προσφέρουν ιδιώτες στους αιτούντες άσυλο.

 Ακριβώς οι μισοί (50%) θεωρούν ότι οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες από τις επιθέσεις ενώ το 40% πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε την περίοδο 31 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.001 Γερμανών.

 Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία Κόσμος

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

syriza3
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Του Απόστολου Παπαπαρίση
Η κα Τασία, Ο Ηρόστρατος Και Η Ιστορία… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Πάμε Την Ελλάδα Μπροστά Του Χρήστου Κέλλα
Τώρα Πια Οι Πολίτες Ξέρουν… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοσμος5 τραυματίες από νέα πυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων